GENEL - 29 Şubat 2012 Çarşamba 15:46

MİLYONLARCA İŞÇİYİ İLGİLENDİREN DAVA DANIŞTAY YOLUNDA

A
A
A
MİLYONLARCA İŞÇİYİ İLGİLENDİREN DAVA DANIŞTAY YOLUNDA

Bursa’da sendikacılar, adliye önünde eylem yaparak memurla işçi arasındaki maaş dengesizliğinin ortadan kaldırılması için açılan davanın reddedilmesi üzerine Danıştay’a müracaat ettiklerini duyurdu. BATİS Genel Başkanı Metin Burak, milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu davayı gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) götüreceklerini söyledi.
Bağımsız Tekstil İşçileri Sendikası (BATİS) üyeleri, memurla işçi arasındaki maaş dengesizliğinin ortadan kaldırılması için Başbakanlık ile Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı aleyhine Bursa’da açtıkları davanın reddedilmesi üzerine Danıştay’a müracaat ettiklerini, adliye önünde yaptıkları eylemle duyurdu. Sendikacılar, pankart açıp slogan atarak adaletsizliğin giderilmesini ve eşitlik istediklerini söyledi.
BATİS Genel Başkanı Metin Burak, son 12 yılda işçi ile memur arasındaki maaş farkının 37 liradan 930 liraya çıktığını ifade ederek, "Açtığımız bu dava da reddedilirse bu eşitsizliğin ortadan kaldırılması ve asgari ücretin açlık sınırının üstüne çıkarılması için AİHM’ye gideceğiz. BATİS ve BAMİS üyelerinin başlattığı milyonlarca işçi ve işsizi ilgilendiren bu onurlu mücadeleyi desteklemek, tarihi bir görevdir. Emekten yana olan herkesi mücadelemizi desteklemeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.
Ellerinde pankartlarla sloganlar atan yaklaşık 20 kişi, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Malatya’da zirai don meyve ağaçlarını vurdu Malatya genelinde etkili olan zirai don, başta kayısı olmak üzere birçok meyve türünde büyük zarara neden oldu. Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Fevzi Çiçek, bazı bölgelerde sıcaklıkların eksi 13 dereceye kadar düştüğünü belirterek, donun ağaçların fizyolojik yapısına da zarar verdiğini söyledi. Birçok ilde etkili olan zirai don kayısı başkenti olan Malatya’da da ciddi hasara yol açtı. 2 milyona yakın kayısı ağacı ile yıllık üretimde dünya kuru kayısı üretim lideri olan Malatya’da 12 Nisan Cumartesi gününü kar yağışı ve sonrası yaşanan zirai don ile birlikte meyvelerin büyük bir bölümü yandı. Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Fevzi Çiçek, yaşanan zirai don olayının, kayısı ağaçların meyve tutum sürecinde gerçekleştiğine dikkat çekerek, "Fonolojik olarak küçük meyve ya da çiçek sonrası dönemde olan ağaçlar, düşük sıcaklık nedeniyle ciddi hasar gördü. Malatya genelinde verim kaybı büyük. Sadece meyve değil, ağaçların sürgünlerinde ve yapraklarında da yanmalar mevcut. Bu da ilerleyen yıllarda ağaç gelişimini olumsuz etkileyebilir" dedi. Yaklaşık 950 bin dekarlık kayısı üretim alanının tamamında zararın görüldüğünü belirten Çiçek, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü ve önümüzdeki günlerde net tabloya ulaşılabileceğini ifade etti. Üreticilere çağrıda bulunan Çiçek, tarım sigortası yaptıran çiftçilerin bir an önce başvurularını yaparak hasar tespiti sürecini başlatmaları gerektiğini kaydetti. "Ağaçların fizyolojik yapısı da etkilendi" Çiçek, yalnızca kayısı değil, ceviz, kiraz, elma, armut ve üzüm bağlarında da benzer zararların tespit edildiğini belirterek, "Don olayının etki alanı çok geniş. Hasar sadece ürünle sınırlı kalmadı, ağaçların fizyolojik yapısı da etkilendi. Önümüzdeki günlerde zararın boyutu daha net ortaya çıkacak" ifadelerini kullandı. "74 yaşındayım böyle bir afet görmedim" Yakınca mahallesinde kayısı yetiştirici olan Abdulkadir Keklik de şuana kadar böylesine büyük bir don afetinin yaşanmadığını belirterek bahçesindeki kayısı dahil tüm meyve ağaçlarının zarar gördüğünü söyledi. Bahçesinde 5 kez ilaçlama yaptığını ve 6’ıncısı içinde hazırlık yaptığı esnada zirai donun meydana geldiğini söyleyen Keklik, "74 yaşındayım böyle bir afet görmedim" diye konuştu.
Adıyaman Adıyaman’da 14 mahallenin içme suyu hattı değiştirildi Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, sabah saat 06.00’da başlayan ve gün boyu devam eden içme suyu hattı değişim çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, belediye çalışanlarına kolaylıklar dileyerek 14 mahallenin içme suyu hattının değiştirildiğini söyledi. Başkan Tutdere, "Burada ekiplerimiz çok büyük bir iş başardı. Yeni hattın eski hatla bağlantısını, yani deplasesini gerçekleştiriyoruz. Sabahın erken saatlerinden itibaren büyük bir özveriyle çalışan ekiplerimiz, yeni hatları adım adım devreye sokuyor. Şehrimizin altyapısını baştan sona yenileyecek, depremin izlerini tamamen ortadan kaldıracağız. Hafta sonu, hafta içi demeden sahadayız. Özellikle 14 mahallemize içme suyu sağlayan şebekemizde yürütülen deplase işlemlerinde ASKİM ekiplerimiz sabah 06.00’dan bu yana yoğun mesai harcıyor. Yaklaşık bir saat içerisinde çalışmaları tamamlamış ve su kesintisi yaşanan mahallelerimize yeniden su vermiş olacağız. Hedeflediğimiz süreden önce suyu ulaştıracağız. Bu özverili çalışma için tüm ASKİM personelimize teşekkür ediyorum. Şehir şebekemizi asbest borulardan arındırdığımızda ve halkımıza temiz içme suyu sağladığımızda, inanın dünyanın en mutlu insanı biz olacağız. Bugün yapılan deplaseyle birlikte artık 18 mahallemize yeni borularla sağlıklı su ulaştırmaya başlıyoruz. Adım adım içme suyu hatlarını yenilediğimiz mahallelerde vatandaşlarımızın su ihtiyacını karşılıyoruz. Şehrin dört bir yanında belediyemizin izlerini, ekiplerimizin emeğini görmek mümkün. Adıyaman’ı altyapısıyla, üstyapısıyla, yollarıyla yeniden ayağa kaldıracağız. Bu yeniden inşa sürecinde gösterdiğiniz sabır ve belediyemizle kurduğunuz güçlü dayanışma için hepinize teşekkür ediyorum. Adıyaman’da halkıyla bütünleşen, özveriyle çalışan ve bu şehri yeniden ayağa kaldırmaya kararlı bir belediye var. Sizlerle birlikte çalışmak bizim için büyük bir onur" diye konuştu.