GENEL - 28 Şubat 2012 Salı 14:35

(ÖZEL HABER) ÇÖP EVİN ARDINDAKİ DRAM

A
A
A
(ÖZEL HABER) ÇÖP EVİN ARDINDAKİ DRAM

Yaklaşık yirmi yıldan bu yana çöp evde yaşayan bir kişiye devlet sahip çıktı.
Zonguldak’ın Devrek İlçesi Başlarkadı köyünde 20 yıldan beri çöp evde yaşayan şizofren hastası vatandaşa sahip çıkıldı. Aklı dengesi bozuk 59 yaşındaki Ahmet Bostancı adlı şahıs köy imamının müracaatı üzerine yetkililer tarafından yaşadığı evden alınarak Nevşehir’deki özel Engelli Yatılı Merkezi’ne götürüldü.
Devrek Kaymakamlığı Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Aziz Kalaycı tarafından jandarma nezaretinde yaşadığı çöp evden alınan vatandaş uzun süre yıkanmadığı ve bakımsız olduğu için ilçe merkezinde bir hamama götürülerek burada gerekli bakımı yapıldı sonra Devrek Devlet Hastanesinde yapılan sağlık kontrolünün ardından Nevşehir’den gelen özel ekibe teslim edildi.
Yıllardan bu yana her gün yaz kış demeden yaklaşık beş kilometrelik yolu yürüyerek ilçe merkezine ve köyüne gidip gelen Ahmet Bostancı’nın sokaklarda gördüğü kağıt parçalarını toplayarak evde biriktirdiği gözlendi. Her gördüğü kağıt parçasını Bayrak ve Sancak sanan ve bundan dolayı kağıtları topladığını söyleyen Bostancı, yaşadığı evden çıkmamak için uzun süre jandarmaya direndi. Jandarmanın uzun süren çabalarından sonra ikna olan Ahmet Bostancı yaşadığı olumsuz koşullardan alınarak bundan sonraki
hayatını geçireceği Nevşehir’e gönderildi. Köyün imamı Muhammet Cicibaş, "Yaklaşık on yıldan beri bu köyde imamlık yapıyorum. Kimsesi yok ve çok kötü şartlarda yaşamını sürdürüyordu Yetkililere durumu anlattım ve devletimiz sahip çıktı. İnşallah bundan sonraki yaşamında insan gibi yaşama kavuşur" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Aziz Kalaycı ise, "İlkokulu birlikte okuduk çok zeki bir insandı. Karayollarında çok çalıştı, köylüler sevdiği bir kızı vermedikleri için bu hale geldiğini söyledi. Bundan sonra devletimizin şefkatlı ellerinde yaşamını sürdürecek" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla Büyükşehir ekiplerinden su baskınlarına anında müdahale Muğla Büyükşehir Belediyesi Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısını yaptığı yoğun yağış ve su baskınlarına karşı aldığı önlemler doğrultusunda il genelinde meydana gelen su baskınlarına anında müdahale etti. Köyceğiz, Ortaca, Dalaman, Fethiye ilçelerinde metrekareye ortalama 50-143 kg yağış düştü. 382 cadde ve sokakta çalışma yapıldı Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri il genelinde 150 personel ile cadde ve sokaklarda yoğun yağış sonucunda çalışmalarını aralıksız sürdürdü. MUSKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde 382 cadde ve sokak üzerinde bulunan toplam 773 adet yağmursuyu mazgalı, 447 yağmursuyu ve atık su bacası, 27 dere deşarj noktası 4 bin 750 metre hat temizliği gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Fethiye ve Ortaca ilçelerinde 3 konut, 3 iş yeri, 3 açık alan, 11 bodrum kat, depo ve su baskınına müdahale etti. Büyükşehir ekipleri yolları temizledi Yoğun yağış sonucu yollarda oluşan olumsuzluklara Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri müdahale etti. Ekipler, Köyceğiz ilçesi Zeytinalanı, Otmanlar, Karaçam, Ekincik, Sultaniye ve Çandır Mahallelerinde yağmur nedeni ile yollara düşen taş ve dalları temizledi. Ekipler ayrıca Ortaca’nın Tepearası, Dalaman’ın Taşbaşı, Fethiye’nin Faralya, Karaağaç, Ovacık ve Ölüdeniz Mahallelerinde de yol temizliği gerçekleştirdi.
Ankara Göç İdaresi Başkanlığı’ndan Suriyelilerin sayısıyla ilgili iddialar hakkında açıklama Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye’de geçici koruma altında bulunan Suriyeli sayısıyla ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, ülkedeki yabancı sayısının şeffaf bir şekilde internet sitesinden paylaşıldığını bildirdi. Göç İdaresi Başkanlığı tarafından geçici koruma altındaki Suriyeli sayısıyla ilgili iddialara ilişkin yapılan açıklamada, “Ülkemizde geçici koruma altında bulunan Suriyeli sayısıyla ilgili ortaya atılan gerçek dışı iddialar hakkında açıklama yapma ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Göç İdaresi Başkanlığımızca yürütülen tüm iş ve işlemler 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ve ilgili diğer mevzuatlara uygun olarak yapılmaktadır. Geçici koruma kapsamındaki yabancıların kayıt işlemleri de Geçici Koruma Yönetmeliği’nin 21. maddesi kapsamında gerçekleştirilmektedir. Bahse konu maddede geçici korumadan yararlananların Türkiye’de doğan çocuklarının geçici koruma kayıtlarının en kısa sürede yapılması hüküm altına alınmaktadır. Bu kapsamda İl Göç İdaresi Müdürlükleri tarafından hastaneden alınan doğum bildirim formu ve ilgili diğer evraklar ile birlikte yeni doğan çocuğun kaydı, tüm bilgileri içerecek şekilde GöçNet veri tabanı sistemine işlenmekte ve söz konusu çocuklara yabancı kimlik numarasını içeren Geçici Koruma Kimlik Belgesi düzenlenmektedir. Yukarıdaki açıklamadan anlaşılacağı üzere ülkemizdeki geçici koruma altında bulunan 2 milyon 935 bin 742 Suriyeli sayısının içerisinde geçici koruma kapsamındaki Suriyelilerin Türkiye’de doğan çocukları da yer almaktadır. Başkanlığımız tarafından şeffaf bir şekilde internet sitesinden paylaşılan ve her hafta düzenli olarak güncellenen ülkemizdeki yabancı sayılarının dışında kamuoyu ile paylaşılan sayıların tamamı gerçek dışıdır ve hiçbir dayanağı yoktur” ifadeleri yer aldı.