ASAYİŞ - 28 Şubat 2012 Salı 12:41

KAR NEDENİYLE KONTROLDEN ÇIKAN OTOBÜS ŞARAMPOLE YUVARLANDI: 6 YARALI

A
A
A
KAR NEDENİYLE KONTROLDEN ÇIKAN OTOBÜS ŞARAMPOLE YUVARLANDI: 6 YARALI

Son 20 yılın en yoğun kar yağışına sahne olan Bilecik’te, yoğun kar yağışı sebebiyle kontrolden çıkan bir otobüsün şarampole yuvarlanması sonucu 6 kişi yaralandı.
İstanbul’dan Eskişehir’e giden Mustafa Ş.’nin kullandığı 34 GN 8566 plakalı yolcu otobüsü, Bozüyük-Eskişehir karayolunun 22. kilometresinde aşırı kar yağışı nedeniyle şarampole yuvarlandı. Kazada Bülent Özçelik (20), Mehmet Çakmak (65), Nesrin Gidiksoy, Ramazan Kaptan, Fahri Pamuk ve Tayfun Gökkaya yaralandı. Yaralılardan Bülent Özçelik Eskişehir Osmangazi Tıp Fkültesi Hastanesi’ne, Mehmet Çakmak Bozüyük Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, Nesrin Gidiksoy, Ramazan Kaptan, Fahri Pamuk ve Tayfun Gökkaya da
Eskişehir Yunusemre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazanın ardından otobüs firması yetkilileri basın mensuplarının görüntü almasını engellemek istedi. Yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.
Öte yandan Bilecik’te dün akşam saatlerinde başlayıp sabaha kadar aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle İstanbul-Antalya yolunun Bozüyük mevkiinde yol ulaşıma kapandı. Trafik ekipleri, zinciri olmayan araçların geçişine izin vermiyor.
Bilecik Sanayi rampalarında da yabancı plakalı bir TIR yoldan çıktı. Yol kısa süreliğine ulaşıma kapanırken, araç kepçeyle çekilerek yol trafiğe açıldı.
Bilecik genelindeki 162 köy yolu ulaşıma kapanırken, Yenipazar ilçesine de ulaşım sağlanamıyor. Karayolları ve şehir merkezinde ekipler yolları açmak için seferber oldu.
Bu arada Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, yağışın eğitime engel olup olmayacağı yönündeki soruya, "Kar yağdı tatil, yağmur yağdı tatil, sıcak oldu tatil. Okullar ne zaman açık kalacak?" yanıtını vererek tatil olmayacağını söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Yazar Sibel Oğuz, Yüksekovalı öğrencilerle buluştu Öykü yazarı Sibel Oğuz, Yüksekova TOKİ Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Tahir Duman’ın daveti üzerine ilçede öğrencilerle bir araya gelerek "Annem Zeytin ve Çay" isimli kitabı hakkında söyleşi ve imza günü düzenledi. Söyleşi sırasında, yazar Sibel Oğuz kitabının içeriği hakkında konuştu ve önemli anekdotlar paylaştı. Karslı yazar Sibel Oğuz, "Annem Zeytin ve Çay" adlı kitabının okuyucuları tarafından büyük ilgi görmesi üzerine sevenleriyle buluşma turlarına başladı. Eğitimci yazar Tahir Duman’ın daveti üzerine yazar Sibel Oğuz, Yüksekova’ya gelerek öğrencilerle buluştu. Yaza, program kapsamında çarşamba gününe kadar Yüksekova, Hakkari ve Şemdinli’deki çeşitli okullarda söyleşiler yapacak. Yüksekova TOKİ Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluşan yazar Oğuz, keyifli bir söyleşi düzenledi. "Annem Zeytin ve Çay" kitabının içeriğini tanıtan yazar Oğuz, öğrenciler tarafından gelen soruları içtenlikle yanıtladı. Sonrasında okul müdürü Yavuz Akgöl ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Tahir Duman, Sibel Oğuz’a plaket ve hediye takdim etti. Yazar, imza töreninde öğrencilerin ilgisiyle kitaplarını imzaladı. Program sonrasında konuşan Yazar Sibel Oğuz, "İnsanın olduğu her yer anlatmaya değerdir" diyerek yola çıktığını ve Hakkari’nin ilham verici bir durak olduğunu belirtti. Programı yakın bir zamanda kaybettiğimiz ünlü edebiyatçı Ferid Edgü anısına düzenlediğini ifade eden yazar, Ferid Edgü’nün eserleri hakkında önemli detaylar paylaştı. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Tahir Duman ise, yazar Sibel Oğuz’u ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ve programın öğrenciler için oldukça verimli geçtiğini belirtti. Öğrencilerin kaliteli bir yazarla tanıştığını ve bundan sonraki programlarda da yazarlarla öğrencileri buluşturma girişimlerinin olacağını vurguladı.