YEREL HABERLER - 01 Mayıs 2012 Salı 11:00

DÜ`DE GİRİŞİMCİLİK, TEŞVİKLER VE YENİ FIRSATLAR PANELİ

A
A
A
DÜ`DE GİRİŞİMCİLİK, TEŞVİKLER VE YENİ FIRSATLAR PANELİ

Düzce Üniversitesi`nde (DÜ) Girişimcilik, Teşvikler ve Yeni Fırsatlar konulu paneli düzenlenecek. İstanbul Ticaret Üniversitesi ve KOSGEB Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Düzce Üniversitesi ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği protokolleri imza töreni yapılacak.
Düzce Üniversitesi Konferans salonunda gerçekleştirilecek olan Girişimcilik, Teşvikler ve Yeni Fırsatlar Paneli 2 Mayıs Çarşamba günü saat: 09.30`da açılış konuşmalarıyla başlayacak ardından işbirliği protokollerinin imza töreni ile devam edecek.
İki oturum halinde yapılacak panelin birinci oturumunda, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Girişimcilik ve KOSGEB Destekleri konulu bir konuşma yapacak.
Girişimcilik, Teşvikler ve Yeni Fırsatlar konulu II. oturuma ise AK Makine Uluslar arası Ticaret Ltd. Şirketi İTO Meclis Üyesi Oğuz Akyüz, Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş. Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kamil Erciyas, İstanbul Ticaret Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Alkin ve Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Hakkı Eraslan konuşmacı olarak katılacaktır.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 2024 yılının kelimesi "Kalabalık Yalnızlık" oldu Türk Dil Kurumu (TDK), 2024’ün kelimesini “Kalabalık Yalnızlık” olarak açıkladı. TDK tarafından yapılan anket sonucunda, 2024 yılının kelimesi belli oldu. Ankara Üniversitesi İletişim Araştırmaları ve Uygulama Merkezi (İLAUM) iş birliğiyle, alanında uzman isimlerden oluşan değerlendirme kurulu tarafından "Kalabalık Yalnızlık", "Merhamet", "Yabancılaşma", "Algoritma", "Yozlaşma", "Yapay Zeka" ve "Dijital Yorgunluk" kelimeleri TDK internet sitesinde halk oylamasına sunuldu. Yapılan oylamanın sonucunda en çok oyu alan “Kalabalık Yalnızlık” kelimesi, TDK tarafından 2024’ün kelimesini olarak seçildi. Öte yandan değerlendirme kurulu, "Kalabalık Yalnızlık" kavramının seçilme gerekçesi de açıklandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "2024 yılında, insanların kalabalıklar içinde yalnız hissettiklerini gösteren araştırmaların sayısında artış olduğu görülmektedir. Birbirlerinin zıddı gibi duran, teklik ifade eden ‘yalnızlık’ ile çokluk ifade eden ‘kalabalık’ aynı anda var olabilmektedir. Sosyolojik, psikolojik, iletişimsel gerekçelerle açıklanabilen bu durum, bireylerin gündelik yaşamlarında, kurdukları ilişki biçimlerinde kendisini göstermektedir. Araştırmalar, sosyal medya ve dijital teknolojilerin kullanımının artmasıyla insanların kendilerini daha yalnız hissetmeye başladıklarını göstermektedir. Sosyal medya ortamında takipçi, beğeni sayılarının önem kazanması, sözde ‘kalabalık’ bir ortam oluşturulması yalnızlık hissine çözüm gibi algılansa da yalnızlık hissini artıran bir sonuç ortaya çıkarmaktadır."