YEREL HABERLER - 26 Nisan 2012 Perşembe 13:43

MELİKGAZİ 223 BİN TON ASFALT ÜRETECEK

A
A
A
MELİKGAZİ 223 BİN TON ASFALT ÜRETECEK

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak 2012 yılında asfalt üretimde hedefi 220 bin ton olarak belirlediklerini söyledi.
Eskişehir Gecekondu Önleme Bölgesinde tüm alt yapısı tamamlanarak meskene açıldığını ancak gelişen ve büyüyen şehirleşme oranında yeni alt yapılarda gerek duyulduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç ``Eskişehir Gecekondu önleme bölgesi alt yapı sorunu olmayan yerleşim bölgesidir. Çünkü 3 mahalle 15 yıllık bir geçmişi vardır. Tüm alt yapısı tamamlanarak meskene açılmıştır. Ancak doğalgaz, mobese, internet, kablo tv gibi yeni hat ve şebeke çalışmaları sebebi ile yollarda bozulma oldu. Belediye olarak tüm alt yapının bitirilmesini bekledik. Geçen yıl Osmanlı Mahallesinde asfaltlama çalışması yapıldı. Bu yıl ise Selçuklu ve Danışmentgazi Mahallesinde çalışma yapılacaktır. Şu anda iki ekip halinde her iki mahalle de çalışmalar devam ediyor `` dedi.
Danışmentgazi Mahalle Muhtarı Orhan Adıgüzel ise yapılan çalışmalardan son derece memnun olduklarını ve mahalle halkı adına emeği geçenlere teşekkür ettiğini kaydetti
Danışmentgazi Mahallesinde asfalt çalışmasını yerinde incelemelerde bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç, Gecekondu Önleme Bölgesinde yapılan asfaltlama çalışmasının özel sektörce yapıldığını ve iki ekip halinde çalışıldığını sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman Batman merkezli 7 ilde cin çıkarıcılara yönelik operasyon: 15 tutuklama Batman merkezli 7 ilde cin çıkarma bahanesi ile dolandırıcılık yaparak MASAK raporları doğrultusunda vatandaşlardan 300 milyon TL kazanç sağladıkları belirlenen 15 kişi tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğünce alınan istihbari bilgi doğrultusunda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce çalışma başlatıldı. Ekipler tarafından yürütülen çalışmalarda; sözde sahip oldukları ilahi güçleri sayesinde yaptıkları büyü ile ruhsal bunalımda olan ve sağlık sorunu bulunan şahıslara şifa dağıttığını, özel hayatlarındaki sorunları çözdüğünü, melekler ve cinler sayesinde her şeyi bildiğini, bu insanların gelecekteki yaşamları ile ilgili bilgiler verdiğini iddia eden anne-kız tespit edildi. Anne-kızın birlikte çalıştıkları kişilerin aracılık yapması ile büyü yapmak için gerekli masraflar adı altında kendilerine şifa bulmak için gelenlerden para talep ettikleri belirlenmiş, sorgularında verdikleri ifadelerinde ve MASAK raporları doğrultusunda yaklaşık 300 Milyon TL maddi kazanç sağladıkları belirlendi. Anne-kızın birlikte çalıştıkları aracı şahıslar vasıtasıyla çevreden edindikleri bilgileri güven kazanmak amacıyla kendilerine şifa bulmak amacıyla gelen şahıslara karşı kullandıkları da belirlendi. Anne-kız dolandırdıkları şahıslardan birini Almanya’dan Türkiye’ye akabinde Batman’a çağırıp kendi evlerinde misafir etti. Anne-kız, evlerinde misafir ettikleri şahsa, üzeri el yazısıyla yazılmış bir tişört vererek bunu dört gün boyunca giymesini sağlayarak böylece kötülüklerden kurtulacağı vaadinde bulundukları da ortaya çıktı. "Dini İnanç ve Duyguların İstismar Edilmesi Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık" suçu kapsamında, Batman merkezli 7 eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyon sonucunda 29 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarında büyü yapmakta kullanıldığı değerlendirilen not kağıtları, defter, kitaplar ele geçirildi. Emniyetteki sorgularının ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 11’i savcılıkça serbest bırakılırken, 3 şüpheli Adli Kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 15 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sivas Hentbol maçında sürpriz evlilik teklifi Türkiye Hentbol Erkekler 1. Ligi’nde oynanan Sivas Gençlik Spor Kulübü-Giresunspor karşılaşması unutulmaz bir sürprize sahne olurken, Sivas Gençlik Spor Kulübü’nün yardımcı antrenörü Kürşat Eryıldız, basketbol antrenörü Yaren Kuzucu’ya evlilik teklifi yaptı. Türkiye Hentbol Erkekler 1. Ligi’nde oynanan Sivas Gençlik Spor Kulübü - Giresunspor mücadelesi yalnızca spor heyecanıyla değil, aynı zamanda unutulmaz bir sürprizle hafızalara kazındı. Sivas Gençlik Spor Kulübü’nün yardımcı antrenörü Kürşat Eryıldız (24), basketbol antrenörü Yaren Kuzucu’yav (24) sahada evlilik teklifi yaptı. Lise yıllarında tanışan ve tam 10 yıldır birlikte olan Yaren Kuzucu ve Kürşat Eryıldız çifti, aynı liseden mezun oldu. Eryıldız, üç gün sonra doğum günü olan sevgilisine unutulmaz bir an yaşatmak için maç öncesinde hazırlık yaptı. Yardımcı antrenör, aniden saha ortasına çağrılan Yaren Kuzucu’ya, pankart, çiçek ve yüzük ile birlikte sürpriz bir evlilik teklifinde bulundu. Tribünlerden alkış ve ıslıklarla desteklenen bu unutulmaz an, spor salonunda duygu dolu anlara sahne oldu. "İkimiz de sahadan geliyoruz, bu geleneği bozmak istemedim" Heyecanı, mutluluğu bir arada yaşadığını ve sahada evlilik teklifi yapma fikrinin kendisi için özel bir anlam taşıdığını belirten Kürşat Eryıldız, "Hentbol antrenörüyüm. Sivas Gençlik Spor Kulübü bünyesinde, yardımcı antrenörlük yapıyorum. Lise 1’de başlayan, 10 yıllık bir birlikteliğimiz vardı. Birlikte aynı lise ve üniversiteyi bitirdik. İnşallah, tamamına erdirmek için bir yola baş koyduk. 3 gün sonra doğum günü olacak ancak maçımın tarihine uymadı. Bende, kendi çapımda böyle bir sürpriz hazırlamak istedim. Süreç biraz sancılı geçti ama bir şekilde halledebildik. Her konuda birbirimize anlayış gösteriyoruz. İkimizde sahadan geliyoruz. Bende bu geleneği bozmak istemedim, sahadan devam edelim ve bir yuva kuralım dedim" şeklinde konuştu. "Beklenmedik bir an oldu, çok heyecanlandım" Yaşadığı büyük sürpriz karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Yaren Kuzucu, "Basketbol antrenörüyüm. Geçen yıl birlikte işe başladık. Aynı kurumda olduğum için mutluyum. Böyle bir şey beklemiyordum. Kendimi çok heyecanlı hissediyorum. Şuan biraz sakinleştim ama aynı zamanda çok duygulandım. Zaten 10 yıldır görüşüyorduk. Sonucun bizim için böyle olması inşallah hayırlı olur ve güzel bir şekilde ilerleriz. Böyle olması benim için daha güzel oldu. Bu şekilde değil, normalde de beklemediğim bir teklifti. Sürekli söylüyordum ve şikayetçiydim. Bu şekilde gerçekleşmesi benim için daha büyük bir sürpriz oldu. Çok duygulandım. Uzun bir süre sonra bu şekilde sonuçlanmasını bekliyorum ama hiç beklemediğim bir ortamda olduğu için beni daha fazla heyecanlandırdı" ifadelerini kullandı.