YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 17:24

TOKAT TABİPLER ODASI`NDAN KINAMA

A
A
A
TOKAT TABİPLER ODASI`NDAN KINAMA

Tokat Tabipler Odası, Gaziantep`te bir doktorun hasta yakını tarafından öldürülmesi olayını kınadı.
Gaziantep`te Dr. Ersin Aslan`ın hasta yakını tarafından öldürülmesini meslektaşları Tokat`ta protesto etti. Tokat Tabipler Odası Başkanı Dr. Osman Kara, basın açıklamasında meslektaşlarına yapılan saldırıyı tüm hekimlik mesleğine yapılmış bir saldırı olarak kabul ederek kınadıklarını söyledi. Son zamanlarda hekim ve sağlık personeline yönelik olarak başta acil servisler olmak üzere bu tür saldırıların meydana geldiğini ifade eden Kara, ``Sağlık alanında yaşanan sorunların tüm faturasının hekimlik müessesine kesilmesinin ve hekimlerin hedef gösterilmesinin bu tür saldırılara meydan verebileceği açıktır. Tüm sağlık yöneticilerimizi, hastane idarecilerimizi ve tüm yetkililerin bu tür olaylara meydan verilmemesi için göreve davet ediyoruz. Şiddet hiçbir şekilde önerilebilir bir davranış şekli olarak benimsenemez`` dedi.
Tokat Tabipler Odası`nda yapılan kınama eylemine hekimler, Tokat Aile Hekimleri Derneği ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi doktorları katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de bir bebeğin öldüğü zehirlenme olayında 2 tutuklama İzmir’in Konak ilçesinde bir bebeğin hayatını kaybettiği zehirlenme olayı ile ilgili gözaltına alınan adliyeye sevk edilen ilaçlama firması çalışanı 3 kişiden 2’si tutuklandı. Konak ilçesi Kahramanlar Mahallesi’nde, 12 Kasım 2024 Salı günü bir binanın 3. katında tahta kuruları nedeniyle ilaçlama yapılmış, 1 yaşındaki Altay Toprak Kınalı isimli bebek hayatını kaybetmiş, anne ve baba ile bazı vatandaşlar ise hastanelik olmuştu. Minik Altay Toprak bebek, Kahramanlar Camii’nde gerçekleşen cenaze töreni sonrası gözyaşlarıyla toprağa verildi. İlaçlama yapılan binanın üst katında bulunan dairede yaşayan bir üniversite öğrencisi de zehirlenmiş, hastanede yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, Suç Analiz Büro Amirliği ve Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda, ikamette ilaçlamada bulunan Ziraat Mühendisi B.Ö (47)’nün insan sağlığına zararlı ilaç kullandığı, konunun bu sebep ile gerçekleştiği anlaşıldı. İlaçlamayı yapan mühendis B.Ö (47), yardımcı olan E.G (44) ve aracılık eden E.G (46) gözaltına alındı. Bugün Cinayet Büro Amirliğindeki işlemlerin ardından adli makamlara sevk edilen şüpheli E.G (46) adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, B.Ö (47) ve E.G (44) tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Samsun Kış lastiği takmayanlara 4 bin TL idari para cezası Samsun Valiliği, kış lastiği denetimlerinde ihlali tespit edilen araçlara 4 bin 69 Türk Lirası idari para cezası uygulanacağını belirtti. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 65/A maddesi uyarınca Türkiye’de tescil edilmiş olsun veya olmasın, şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanması zorunlu. İl sınırları içerisinde ise kış lastiği uygulaması yapılıp yapılmayacağı ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili valiliklerce belirleniyor. Bu çerçevede Samsun Valiliği, il sınırları içerisinde ticari amaçlı yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlar için her yılın “1 Aralık tarihi ile takip eden yılın 1 Nisan” tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğu getirdi. Konu hakkında Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Kış lastiği 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenmiş ve sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastik şeklinde tanımlanmaktadır. Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin; kamyonet, minibüs ve otomobillerin ise tüm lastiklerinin kış lastiği olması zorunludur. Sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler de kış lastiği yerine geçer. Araçta patinaj zinciri bulunması veya kullanılması kış lastiği zorunluluğunu ortadan kaldırmaz. Seyir esnasında herhangi bir sebeple değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastikler de kış lastiği olmak zorundadır. Kış lastiklerinin yanaklarında (M+S) işareti veya (M+S) işareti ile birlikte kar tanesi (snowflake) işareti veya sadece kar tanesi (snowflake) işareti bulunması gereklidir. Lastiklerin kaplama yapılarak kullanılması halinde lastik omuzlarında (M+S) işareti olsa dahi, lastik diş derinliğinin ve sırt deseninin kış lastiğine uygun olması zorunludur. Kamyon, çekici, tanker ve otobüslerde kış lastiği diş derinliği 4 mm’den; kamyonet, minibüs ve otomobil türü araçlarda ise kış lastiği diş derinliği 1,6 mm’den az olamaz. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 65/A maddesi gereğince kış lastiği denetimlerinde ihlali tespit edilen araçlara 4 bin 69 Türk Lirası İdari Para Cezası uygulanmaktadır. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların dışında kalan hususi araçlar için kış lastiği zorunluluğu olmamakla birlikte, can ve mal güvenliği için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılmasını tavsiye ediyoruz" ifadelerine yer verildi.