ASAYİŞ - 17 Nisan 2012 Salı 11:14

ENGELLİ SÜRÜCÜ YAŞAMINI YİTİRDİ

A
A
A
ENGELLİ SÜRÜCÜ YAŞAMINI YİTİRDİ

Antalya`da, denize yuvarlanan otomobilin engelli sürücüsü yaşamını yitirdi. 35 CER 75 plakalı otomobiliyle Yat Limanı`na gelen Ahmet Faruk Öztimur, aracından inerek tekerlekli sandalyesiyle yat limanında bir süre gezdi. Daha sonra tekrar otomobiline binen Ahmet Faruk Öztimur, tur teknelerinin bulunduğu bölgeye hareket etti. Otomobil, burada henüz belirlenemeyen bir nedenle denize yuvarlandı. Vatandaşların haber vermesiyle olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından denizdeki araçtan
çıkarılan Öztimur`un hayatını kaybettiği belirlendi.
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu eski başkanı olan Ahmet Faruk Öztimur`un 1999-2004 yılları arasında Başbakanlık Müşaviri olarak görev yaptığı ve 1999 seçimlerinde ANAP`tan İstanbul Milletvekili adayı olduğu öğrenildi.
Öztimur`un cenazesi adli tıp morguna kaldırılırken, aracın denizden çıkarılması için çalışma başlatıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Bayburt’un Demirözü ilçesinde eğitime kar tatili Bayburt-Erzurum kara yolundaki 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı Geçidi’nde kar ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı. Demirözü ilçesinde eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Bayburt’ta kar yağışı, aralıklarla etkisini sürdürdü. Yoğun tipi nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü Bayburt-Erzurum kara yolundaki 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı Geçidi’nde sürücüler ilerlemekte güçlük çekti, ağır tonajlı bazı araçlar yolda kaldı. Bayburt Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki tipi ve kar yağışı nedeniyle ağır tonajlı araçların kontrollü geçişini sağlıyor. Ekipler, geçidi kullanan diğer araçların sürücülerini dikkatli olmaları yönünde uyarıyor. Kara yolları ekipleri şehirlerarası yollarda trafiğin aksamaması için çalışmalarını sürdürürken, belediye ekipleri de kent merkezinde kar küreme çalışması yapıyor. "Demirözü ilçesinde eğitime kar tatili" Bayburt’un Demirözü ilçesinde okullar tatil edildi. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "İlçemiz genelinde devam etmesi beklenen yoğun kar yağışı ve buna bağlı olarak yollarda oluşabilecek buzlanma riski nedeniyle; İlçemiz genelindeki tüm eğitim öğretim kurumlarında 21 Mart 2025 Cuma günü eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve ağır kronik hastalığı olanlar ile çocuğu anaokuluna giden kadın personel idari izinli sayılacaktır" denildi.
Ankara Adalet Bakanı Tunç: "Yöneltilen suçlamalara cevap verilecek yer sokaklar değil bağımsız ve tarafsız yargıdır" Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yargı makamları tarafından yürütülen soruşturmalarda, yöneltilen suçlamalara cevap verilecek yer sokaklar değil bağımsız ve tarafsız yargıdır" dedi. Adalet Bakanı Tunç, sosyal paylaşım sitesi X hesabından yaptığı paylaşımda, "Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı temel bir haktır. Ancak devam eden adli soruşturmalar üzerinden yapılan sokak çağrıları hukuk dışıdır ve asla kabul edilemez. Yargı makamları tarafından yürütülen soruşturmalarda, yöneltilen suçlamalara cevap verilecek yer sokaklar değil bağımsız ve tarafsız yargıdır. Bu süreçte herkes sağduyulu olmalı; özellikle sorumluluk makamında bulunanlar, açıklamalarında daha fazla dikkat ve özen göstermelidir. Provokatif açıklamalar yaparak ya da yargıyı tehdit ederek gerçekleri değiştirmek mümkün değildir. Yargı mensupları kararlarını verirken hiçbir yerden talimat almadıkları gibi sokaktan da etkilenmez, yalnızca dosya kapsamına göre karar verir" ifadelerine yer verdi. "Sükunetle soruşturmanın sonucunu beklemek gerekir" Bakan Tunç, "Soruşturma tamamlandığında dosyanın içeriği, iddialar, savunmalar ve deliller tüm şeffaflığıyla kamuoyunun bilgisine sunulacak, maddi gerçek iddialarıyla ve savunmalarıyla net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Toplanan deliller ışığında kararı bağımsız ve tarafsız yargı verecektir ve bu kararlara karşı hak arama yolları sonuna kadar açık ve hukuk düzenimiz içerisinde denetime tabidir. Bu süreçte peşin hüküm vermeden sükunetle soruşturmanın sonucunu beklemek gerekir. Vatandaşlarımızı polislerimizle karşı karşıya getirmenin, provokasyonlarla sokakları karıştırmanın hiç kimseye bir faydası yoktur. Milletimizin huzurunu bozmak isteyenlere asla fırsat verilmeyecektir" dedi.
Erzincan Erzincan’da kar yağışı; Okullar tatil Erzincan’da kar ve tipi ulaşımda aksamalara neden olurken eğitim öğretime 1 gün daha ara verildi. Erzincan’ın yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiledi. Kent genelinde etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi nedeniyle 2 bin 200 rakımlı Erzincan - Gümüşhane sınırındaki Pöske Dağı Geçidinde ulaşımda aksamalar yaşandı. Erzincan Valiliğince kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okulların 1 gün daha tatil edildiğini duyuruldu. Yapılan açıklamada, "Meteorolojiden alınan verilere göre, ilimiz genelinde dün geceden itibaren devam eden yoğun kar yağışının 21 Mart 2025 Cuma günü öğle saatlerine kadar aralıklı olarak devam etmesi beklenmektedir. Devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda oluşabilecek buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar göz önüne alınarak Erzincan il genelinde resmi/özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, rehabilitasyon merkezlerinde ve Kur’an kurslarında 21 Mart 2025 Cuma günü eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, çocuğu kreş veya anaokuluna devam eden kadın kamu personeli ile engelli çocuğu bulunan kadın kamu personelleri, engelli ve hamile kamu çalışanları ve kronik rahatsızlığı bulunan kamu personelleri de aynı tarihte idari izinli sayılacaktır." ifadelerine yer verildi. Öte yandan kar yağışının aralıklı olarak cumartesi günü de devam edeceği öngörülüyor.