GENEL - 16 Nisan 2012 Pazartesi 17:45

DENİZLİ`YE TURİZM YATIRIMI YAPAN KAZANACAK

A
A
A
DENİZLİ`YE TURİZM YATIRIMI YAPAN KAZANACAK

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli turizminin günden güne geliştiğini, turizm yatırımı için 5 bin 826 hektarlık alanın ayrıldığını söyledi.
Turizm Haftası Denizli`de de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Turizm Haftası`nın açılışı sebebiyle Pamukkale Kocaçukur`da düzenlenen törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Bağcı, İl Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan kutlama töreni, Akköy Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşan halk oyunları gösterisiyle
devam etti. Açılış konuşmalarının ardından bir konuşma yapan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Pamukkale`nin sadece Denizli için değil, Türkiye için çok önemli bir turizm merkezi olduğunu belirterek, "Bu yıl turizmle ilgili bir çok fuara katıldı. Dünyanın her coğrafyasından bir çok ülke turizmini tanıtmak için bu fuarlarda yer aldı. Ama Pamukkale dünyada bir tane. Bu şehrin yöneticileri ve turizmle ilgilenenlere bu konuda çok büyük görev düşüyor" dedi. Turist sayısına bakıldığında Denizli`nin ilk 4-5 il
arasına girdiğini, bunun da yapılan çalışmalar sayesinde gerçekleştiğini belirten Vali Demir, "Ancak belediye hizmetlerinin ardından belli hususları kabul edemeyiz. Pamukkale`ye gelen turistlerin ancak yüzde 10`u Denizli`ye geliyor. Bölgemize gelen turistler, Antalya ve Muğla bölgesine gelen turistler oluyor ve günübirlik bölgemize geliyorlar" dedi.
Denizli-Pamukkale arasındaki yolun sıkıntılı olduğunu, ancak bununla ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Vali Abdülkadir Demir, "Biz buraya normal bir yol istemiyoruz. Çünkü bu yol dünyada tek olan Pamukkale`ye gelen bir yol. Bunun yanı sıra Pamukkale ve Karahayıt`ın pozisyonlarını da kabul edemiyoruz. Şu anda yeni bir vizyonla Karahayıt bölgesini sağlık turizmi merkezi haline getireceğiz" dedi. Bölgedeki turizm çalışmalarında en önemli bölümlerinden birinin Karahayıt Projesi olacağını kaydeden
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, "Avrupa`daki yaşlı turistlerin sağlık turizmi için bölgemize gelmesini sağlamamız gerekiyor" dedi.
Yeni Teşvik Yasası`nda turizmin ilk sıralarda yer aldığını ve Denizli`nin 2.bölge olarak belirlendiğini belirten Vali Abdülkadir Demir, "Ancak turizm yatırımlarında önemli teşvik var. Denizli`de 5 bin 826 hektarlık alan turizm yatırımı için ayrıldı. Buraya kim yatırım yaparsa 5.bölge gibi yatırım alacak" dedi. Antik kentlerle ilgili çalışmaların da aralıksız sürdüğünü özellikle Laodikya antik kentindeki çalışmaların yüz güldürdüğünü belirten Vali Demir, "Hierapolis`te 46 yıldır kazı yapılıyor. Laodikya
da ise 4 yılda yapılan çalışmalarla bu çalışmalar yakalandı. Bunun yanı sıra Tripolis antik kentinin de kazılması için çalışmalar başladı. Tripolis`te bir müze kazısı gerçekleştirilecek. Kamudaki arkeologlar ile üniversitemizdeki hocların birlikte çalışmasıyla 4 mevsim sürecek kazılar yapılacak. Turizm Denizli`nin gelecekteki sektörleri arasına girecek. Bunun için hep birlikte çalışmak zorundayız" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Denizli turizmine katkı sağlayan yerel ve ulusal basın yayın organlarına Denizli Valisi Abdülkadir Demir ve protokol üyeleri tarafından plaket verildi. İhlas Haber Ajansı (İHA) adına plaketi İHA Denizli Temsilcisi Altay Varol, Vali Abdülkadir Demir`in elinden aldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Trendyol Süper Lig: Antalyaspor: 2 - Adana Demirspor: 1 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Antalyaspor, konuk ettiği Adana Demirspor’u son dakikalarda bulduğu golle 2-1 mağlup etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 49. dakikada sağ kanattan Maestro’nun ceza alanı içerisine verdiği pasa hareketlenen Ali Yavuz’un şutunda top direğe çarparak auta gitti. 50. dakikada Sam Larsson’un ceza alanı yayı dışından sert vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-0 62. dakikada Yusuf Sarı’nın pasında ceza alanı dışında buluşan Bünyamin’in vuruşu kaleci Kenan Piric’in kucağında kaldı. 65. dakikada sol kanattan Bünyamin Balat’ın penaltı noktası üzerinde çıkardığı topa vuran Yusuf Barasi’nin şutu az farkla auta gitti. 84. dakikada Adana Demirspor’un ceza sahası dışından kazandığı serbest vuruşta topun başına Salih Kavrazlı geçti. Bu oyuncunun barajın üstünden şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-1 90+8. dakikada Mert Yılmaz’ın sağ kanattan ortasına yükselen Samudio’nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-1 Hakemler: Yasin Kol, Volkan Ahmet Narinç, Anıl Usta Antalyaspor: Kenan Piric, Mert Yılmaz, Veysel Sarı, Thalisson, Emrecan Uzunhan (Erdoğan Yeşilyurt dk. 11), Kaluzinski (Soner Dikmen dk. 66), Erdal Rakip (Burak İğrenç dk. 77), Townsend (Gaich dk. 66), Larsson (Safuri dk. 66), Djenepo, Samudio Yedekler: Abdullah, Bahadır Öztürk, Gerxhaliu, Emre Uzun, Van De Streek Teknik Direktör: Alex de Souza Adana Demirspor: Vedat Karakuş, Manev, Semih Güler, Gravillon, Abdulsamet Burak, Maestro, Yusuf Sarı (Fougeu dk. 90) Alioui (Salih Kavrazlı dk. 65), Bünyamin Balat (Aksel Aktaş dk. 90), Ali Yavuz Kol (Ozan dk. 77), Yusuf Barasi (Tayfun Aydoğan dk. 65) Yedekler: Deniz, İzzet Çelik, Burhan Ersoy, Shehu, Kair Teknik Direktör: Michael Valkanis Goller: Larsson (dk. 50), Samudio (90+8) (Antalyaspor), Salih Kavrazlı (dk. 84) (Adana Demirspor) Sarı kartlar: Kaluzinski (Antalyaspor), Manev, Aksel Aktaş (Adana Demirspor)
Adana Trendyol 1. Lig: Adanaspor : 1 - Ankara Keçiörengücü: 1 Trendyol 1. Lig’in 5. haftasında Adanaspor, evinde karşılaştığı Ankara Keçiörengücü’yle 1-1 berabere kaldı. Maçtan dakikalar 6. dakikada Feyzi’nin pasında topla buluşan Turgay, ceza sahası dışından şutunu çekti. Meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı. 17. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Dembele’nin şutunda top az farkla yandan dışarı gitti. 54. dakikada sol kanatta topla buluşan Dembele pasını Traore’ye gönderdi. Traore, Hızır’ın müdahalesi ile ceza sahası içinde yerde kaldı. Hakem beyaz noktayı gösterdi. 56. dakikada kullanılan penaltı atışında topun başına geçen Eduart Rroca, vuruşunda meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-1 69. dakikada sol kanattan gelişen atakta Ciss topu ceza yayı ortasında bulunan Dabo’ya aktardı. Dabo’nun sert şutunda top az farkla auta çıktı. 71. dakikada ceza sahası içerisinde kaleci Jankat’la karşı karşıya kalan Camara’nın şutunda Jankat topu uzaklaştırdı. 81. dakikada sağ kanattan Dabo ceza sahası içine girdi ve pasını aktardı. Savunmadan seken topu önünde bulan Doğukan’ın şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Hakemler: Mustafa Kürşad Filiz, Kemal Elmas, Kadir Akıllı Adanaspor: Jankat Yılmaz, Feyzi Yıldırım (Harun Alpsoy dk. 60), Donkor, Fatih Kurucuk, Hıdır Aytekin, Fofana, Dabo, Turgay Gemicibaşı, Diakite (Ferhat Katipoğlu dk. 60), Ciss (Metehan Mollaoğlu dk. 90), Metehan Altunbaş (Doğukan Emeksiz dk. 72) Teknik Direktör: Francois Ciccolini Yedekler: Muhammet Emin Çelik, Uğur Demirok, Yepie Yepie, Cem Güzelbay, Alp Efe Kılınç, Emir Can Aksu Ankara Keçiörengücü: Metin Uçar, Uğur Kaan Yıldız, Caulker, Mert Kula, Ali Dere, Erkam Develi, Togui (Halil Can Ayan dk. 67), Traore (Orhan Nahırcı dk. 88), Rroca (Oğuzhan Ayaydın dk. 77), Camara (Süleyman Luş dk. 88), Dembele (Diouf dk. 88) Yedekler: Mehmet Erdoğan, Görkem Bitin, Arda Şengül, Recep Taşbakır, Yılmaz Basravi Teknik Direktör: Ersan Parlatan Goller: Eduart Rroca (dk. 55 pen.) (Ankara Keçiörengücü), Doğukan Emeksiz (dk. 81) (Adanaspor) Sarı kartlar: Uğur Demirok (Adanaspor), Orhan Nahırcı (Ankara Keçiörengücü)