GENEL - 15 Nisan 2012 Pazar 18:20

TÜRKİYE-SURİYE SINIRINDA SİLAH SESLERİ

A
A
A
TÜRKİYE-SURİYE SINIRINDA SİLAH SESLERİ

Suriye`de her geçen gün şiddetini arttıran çatışmalar, Türkiye sınırına kadar dayandı.
Beşer Esad yanlısı ordu birlikleri ile Özgür Suriye ordusu arasında Suriye`nin iç kesimlerinde ve muhaliflerin kontrolündeki Cisr-El Şuğur kenti ile Harabjoz köylerinde de çatışmalar yaşandı. Sınır boyunda süren çatışmalar, Hatay`ın Yayladağı ilçesine bağlı Güveççi, Görentaş ve Uluyol köylerinden de duyuldu.
Türkiye-Suriye sınırına yakın Cisr-El Şuğur kentine bağlı Harabjoz köyü sınırında saatlerce süren çatışmalarda, Suriye ordu birliklerine bağlı tanklar da kullanıldı. Çatışmalar sırasında, Türkiye topraklarından yaklaşık 50 kişilik Suriye askeri ile tanklar da görüldü.
Öğle saatlerinde askerlerin sınıra gelişinin ardından silah seslerinin duyulmaya başladığını iddia eden Güveççi, Görentaş ve Uluyol köyü sakinleri, çatışmaların saatlerce sürdüğünü, zaman zaman tanklardan da ateş edildiğini iddia etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Akdeniz Belediyesinin ’temizlik kampanyası’ sürüyor Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin; “Akdeniz’i seviyorum kirletmiyorum/el ele mahallemi temizliyorum’ adıyla başlattığı temizlik kampanyası devam ediyor. Bu kapsamda Çay Mahallesi’nin cadde, sokak, park ve yeşil alanlarında gerçekleşen geleneksel temizlik kampanyasına katılan Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız ve Başkan Yardımcısı Nuriye Arslan, temiz ve sağlıklı bir kent, doğa ve yaşam için vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. Ahmet Kaya Parkı’ndan başlayan etkinlikte, belediye personeli ile birlikte ellerine poşet alan Arslan ile Sarıyıldız, yerlere atılmış çöp ve atıkları topladı. Karşılaştıkları vatandaşlarla sıcak ve samimi bir ortamda sohbet eden ve taleplerini dinleyen Arslan ve Sarıyıldız, çevreye duyarlı olunması, sokakların kirletilmemesi çağrısı da yaptı. “Tüm mahallelerimize hak ettiği hizmetleri sunacağız” Etkinliğe ilişkin kısa bir değerlendirme yapan Belediye Başkanı Sarıyıldız; “Belediye yönetimimiz, emekçi arkadaşlarımız, parti yöneticilerimiz ve muhtarlarımız ile birlikte bugün Çay Mahallesi’ne geldik. Artık geleneksel hale getirdiğimiz temizlik etkinliğimiz sayesinde hem sokaklarımızda durum nedir, ne tür eksikler var, tespit etmek istedik. Hem de mahalleliye bir selam vermek istedik. Belediyemizin imkânları dâhilinde kentimize, mahallelerimize, hiçbir ayırım yapmadan tüm vatandaşlarımıza hak ettikleri hizmet ve projeleri sağlamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. “Etkinliğimiz geleneksel hale geldi” Birkaç ay önce başlatılan temizlik kampanyası kapsamında bugün de Çay Mahallesi’ne konuk olduklarını dile getiren Başkan Yardımcısı Arslan ise “Projemiz artık geleneksel hale geldi. Dolayısıyla bundan sonra bütün mahallelerimizde bu kampanyamızı sürdüreceğiz. Projemizin amacı çevreye, doğaya karşı farkındalık oluşturmak, daha temiz ve ekolojik bir çevreye ulaşabilmek. Çünkü sağlıklı yaşamanın ilk koşulunun, her yönüyle temiz bir doğada yaşamak gerektiği bir gerçektir” diye konuştu.
Bursa Karacabey Belediyesinden ’kaldırım işgali’ denetimi Karacabey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçedeki yol ve kaldırım işgalini sonlandırmak için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. İlçe genelinde ve araç trafiğine kapalı olan yol ve kaldırım işgali yapılan yerlere yönelik denetim çalışmaları sıkılaştırıldı. Karacabey ilçesinde ikamet eden vatandaşların kaldırım ve yol işgaline tepkisi sonucunda, Karacabey Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından ’kaldırım işgali’ denetimi sıkılaştırıldı. Denetimlerde, engelli rampalarının önüne park edilen araçlar kaldırılarak araç sahipleri uyarıldı. Ayrıca vatandaşlara kaldırımda yürürken engel teşkil eden işyeri önü reklam tabelaları, duba bulunduran, satışı yapılacak ürünleri sergileyen, işyerleri hakkında tespit tutanağı düzenlenerek esnaf uyarıldı. Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Celal Gürer konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Zabıta Müdürümüz Murat Kuşaklı ve Zabıta müdürlüğümüze bağlı birim ekibi arkadaşlarımızla birlikte yol ve kaldırım işgalinin önüne geçebilmek için ilçe genelinde şikayetlerin artması sonucu çalışmalarımızı başlattık. Denetimlerimizde konuyla ilgili bilinçlendirmeyi artırmak amacıyla Karacabey Belediyesi olarak kaldırım işgaline dikkat çekmek için hazırladığımız el broşürlerinin de dağıtımını gerçekleştirdik. İlçemizde ki vatandaşlara karşı kaldırımların daha güvenli yürüyüş alanları oluşturması gerektiğini ve rahat alışveriş yapabilmeleri için kaldırım üzerindeki yaya geçişini engelleyen ürün ve malzemelerin kaldırılmasının büyük önem taşıdığını vurgulamaya çalıştık. Duyarlı davrandıkları için esnaflarımıza da teşekkür ediyorum. Denetimlerimiz aralıksız devam edecek, kaldırım işgaline de asla müsaade etmeyeceğimizi belirtmek isterim" dedi.
Kırklareli Lüleburgaz’da asansör denetimi: 26 asansör mühürlendi Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde belediye ile TMMOB Makine Mühendisleri Odası arasında imzalanan protokol çerçevesinde 2 bin 314 adet asansör denetlendi. Kontrol sonucunda güvensiz olduğu tespit edilmesine rağmen güvenli hale getirilmeyen 26 asansör 2024 yılında mühürlendi. Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde belediye ile TMMOB Makine Mühendisleri Odası arasında imzalanan protokol çerçevesinde asansörler düzenli olarak kontrol ve bakımdan geçiriliyor. İlçede denetim kapsamında 2 bin 314 adet asansör kontrol edildi. Kontrollerde güvensiz olduğu tespit edilmesine rağmen güvenli hale getirilmeyen 26 asansör 2024 yılında mühürlenerek hizmetten men edildi. Makine Mühendisleri Odası Teknik Görevlisi Fatih Turan, ayda bir kez asansörlerin bakımın yapılması gerektiğini ifade ederek, “Önce asansörün güvenli olup olmadığı, asansörün etiketinin yeşil, mavi, sarı veya kırmızı olup olmadığına bakıyoruz. Kırmızı etiketi olan asansörler tamamen güvensiz olan asansörler, sarı etiketliler güvensiz, mavi etiketliler hafif kusur, yeşil etiketliler ise güvenli olan asansörler. Vatandaşların asansörü kullanmadan önce etiketin rengine dikkat etmesi gerekiyor. Özellikle sarı ve kırmızı etiketli asansörlerin kesinlikle kullanılmaması gerekiyor. Kırmızı etiketli asansörlerin belirlenen kusurlarının 60 gün içerisinde giderilmesi gerekiyor. Bu kusurlar 60 gün içerisinde giderilmediği takdirde tekrardan gelip kırmızı etiketi yapıştırıyoruz, tebligatımızı düzenleyip raporumuzu oluşturuyoruz, belediyeye bildirerek mühürlenmesini talep ediyoruz. Ayda en az bir kez asansörün bakımın yapılması lazım. Bakımının aksatılmaması lazım. Yılda bir kere olan asansör periyodik kontrol muayenesinin belirlenen tarihlerine dikkat edilip, bize başvurularak yaptırılması gerekiyor” dedi.
Diyarbakır Sebze ve meyvelerdeki zirai ilaçlar erken menopoz riskini artırıyor Diyarbakır’da görev yapan Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, sebze ve meyveler üzerindeki pestisit denilen zirai ilaç kalıntılarının erken menopoz riskini artırdığını söyledi. Prof. Dr. Hakan Çoksüer, erken menopozun 40 yaş altı kadınlarda son zamanlarda gittikçe artmaya başladığını belirtti. Bu süreçte vücudun gebeliğe sebep olacak yumurta üretimini sağlayamadığını belirten Prof. Dr. Çoksüer, “40 yaş altı kadınlarda son zamanlarda gittikçe artmaya başladı. Bunların sebeplerine baktığımızda ailevi nedenler olabilir, genetik faktörler, çevresel faktörler, aldığı ilaç kullanımı, hava kirliliği, kötü beslenme alışkanlıkları ve özelikle tükettiğimiz sebze meyvelerin üzerinde pestisit dediğimiz tarım ilacı kalıntılarının olması, erken menopoz riskini artırmaktadır. Sebze ve meyveyi tüketirken dikkat etmiyoruz” dedi. Önerilerini sıralayan Çoksüer, şunları kaydetti: “Özelikle meyve ve sebzeleri yıkarken önce durulamak gerekiyor. Daha önceleri sirkeli suda bekletip yıkayarak tüketiyorduk. Fakat son yıllarda yapılan çalışmalarda karbonatlı suyun içerisinde 15 dakika bekletilmesi önerilmektedir. Artık hastalara şunu öneriyoruz; 1 litre suya 1 çay kaşığı karbonat ekleyip 15 dakika beklettikten sonra tüketmelerini öneriyoruz. Bu hastalarda son zamanlarda eksozon tedavisi öneriyoruz. Eksozon tedavisi de göbek kordonundan elde edilen hücrelerin özel ortamda saflaştırılarak elde edilen protein kesecikleridir. Bu protein kesecikleri yumurtalıklara enjekte ediyoruz. Buradaki yumurtalıkların içerisinde hücre yenilenmesi sağlamakta. Eksozon dışında PRP uygulaması da yapılmakta. Hem yumurtalıklara hem de rahmin içerisine eksozon ve PRP aynı anda yapılabilmekte. Diğer bir uygulama akupunktur tedavisi. Çin’de 3 bin yıldan beri uygulanmakta. Yan etkisi olmayan bir tedavi. Hastalarda stresi azaltmakta, hem hormon balansını düzene sokarak yumurtalıkların aktivitesini artırmakta ve aynı zamanda rahim ve yumurtaların güçlenmesini sağlamakta. Diğer bir uygulamamız fitoterapi. Bitkisel bir tedavi. Mutlaka bir fitoterapi uzmanı tarafından verilmesi önerilir. Hastalarımızın bazen sosyal medya üzerinden bu bitkisel ürünleri kullandığını görmekteyiz. Bu, kesinlikle çok yanlış bir uygulama. Herhangi bir tedavi alınırken internet ortamında ezbere ilaç kullanmamak lazım. Kontrolsüz kullanıldığında bu bitkisel ilaçların yan etkileri çok ciddi sonuçlara neden olabilmektedir” diye konuştu. Prof. Dr. Çoksüer, sözlerini şöyle tamamladı: “Erken menopozdan korunmak biraz da bilinçli olmayla alakalıdır. Bütün hastalarımdan ricam bilinçlensinler. Hem gıdalarına dikkat etsinler, sağlıklı doğal gıdalar tüketmek önemli. Hormonlu, hazır, salam, sosis, sucuk gibi işlenmiş gıdalardan uzak dursunlar.”