Siirt Valisi Musa Çolak ve beraberindekiler, Siirt`in Şirvan ve Pervari ilçe sınırları içerisinde yer alan Çetin Barajı`nı gezdi.
Barajların yapılmasıyla birlikte Siirt`in enerji merkezi haline geleceğini belirten Vali Çolak, "Aynı zamanda istihdama da büyük katkısı olan bu gibi yatırımları destekliyoruz. Baraj yeri çok güzel seçilmiş. Kendilerini kutluyorum. İlimiz Şirvan ve Pervari ilçelerini kapsayan baraj, köy, tarla ve yolları etkileyecek. Bu sıkıntıların kısa vadede giderilmesine önem gösteriyoruz. Her zaman yatırımcıya kucak açıyoruz ve istihdam destekli her türlü çalışmanın yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyorum. İlimiz güvenlik açısından örnek bir noktadır. Her türlü yatırım için cazip bir merkezdir. Yeni teşvik paketi ile birlikte yeni yatırımcı bölgeye gelecektir. Tüm yatırımcılı kucaklamaya, destek olmaya hazırız" dedi.
Proje çalışmaları hakkında basını bilgilendiren Çetin Enerji Proje Müdürü Mr.John Lindt John ise Botan çayı üzerinde Siirt Bitlis il sınırları dahilindeki Norveç menşeli Statkraft Anonim Şirketi`nin sahibi olduğu Çetin Barajı`nın Haziran 2009 tarihinde 49 yıllığına üretim lisansı aldıklarını söyledi. Barajın toplam maliyetinin 500 milyon Euro olduğunu söyleyen Mr.JOHN, "Şartlar çok zor, baraj altında kalacak olan tarım alanları ve yollar için alternatifler üretiliyor. Baraj alanında 20 km`lik bir göl oluşuyor. 2015`te tamamlanması planlanan barajın tahmini yıllık ortalama üretimi 110+300 Gwh1, Maksimum debisi 333 m3/saniye, baraj yüksekliği 145+45 m, maksimum su seviyesinin ise 822/682 MASL olacak şekilde yapılacak. Proje her türlü teknik ve güvenlik önlemler altında sürdürülüyor. Asfalt çekirdekli bir baraj açısından Türkiye`de bir ilktir" diye konuştu.
Siirt şehir merkezinden yaklaşık 90 kilometre uzak olan Dişlinar köyü yakınlarında kurulan baraj inşaatında 201 kişinin çalıştırıldığı, bu sayının önümüzdeki dönemlerde artacağı ifade edildi.