Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum il Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, önümüzdeki günlerde başlayacak olan toplu sözleşme öncesi yaptığı açıklamada, yetkili sendikalara; "Her yıl oturduğunuz toplu görüşme masasından hep mağlup ayrıldınız" toplu sözleşme masasında da yine nakavt olmayın uyarısında bulundu.
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum il Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, Kamu-Sen ve Memur-Sen Konfederasyonlarının taleplerini ortaklaştırarak hükümetin karşısında Toplu Sözleşme Masasına oturması gerektiğini belirterek, "Taleplerinin arasında yüzdelik zamlar yerine kamu çalışanlarının sosyal, ekonomik ve özlük hakları ağırlıklı olmalıdır" diye konuştu.
Bu yıl ilk kez yapılacak olan Kamu Çalışanları Toplu Sözleşmesi öncesinde Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) olarak bizim taleplerimiz Toplu sözleşmelerde; 2012 yılı için yüzde 22 + yüzde 8.5 Türkiye`nin 2011 yılı büyüme oranı kadar zam, 2013 için ise yüzde 20 + büyüme oranında zam talep ettiklerini söyleyen Kotanlı, ``Maaşlarımıza yapılmasını istediğimiz bu zam oranları, özellikle son aylarda elektrikten, doğal gaza kadar vatandaşın zorunlu ve zaruri ihtiyaçlarına yapılan yoğun zamlar neticesinde oluşan zam göstergelerine göre milimize edilmiş makul ve meşru rakamları ifade ediyor. Öte yandan, kamuda ``˜eşit işe eşit ücret` ayarı olarak lanse edilen fakat çoğu kamu çalışanını mağdur eden 666 sayılı KHK düzenlemesinden faydalanamayan verilmiş olana hakları ellerinden alınan tüm çalışanların taban aylığına 2012 yılı için 150, 2013 yılı içinse 120 TL artış istiyoruz`` dedi.
Kotanlı, ``Doğuda görev yapan tüm kamu çalışanlarına Elektrik, Kömür ve Doğalgazda indirim uygulamasına gidilmeli ve KDV oranı kaldırılmalıdır. Üniversitelerde görev yapan okutman, öğretim görevlisi ve yardımcı doçentler daimi kadroya atanarak kadro güvencesi sağlanmalıdır. Yardımcı doçent kadrosunda çalışanların birinci dereceye kadar yükselmesi temin edilmelidir. Araştırma görevlilerinin görev tanımı ayrıntılı olarak yeniden belirlenmeli, araştırma görevlilerinin keyfi uygulamaya muhatap olmaları engellenmelidir. Bunun sağlanabilmesi için araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman gibi görevler için tüm üniversiteleri kapsayacak şekilde objektif bir düzenleme yapılmalıdır. Üniversitelerde görev yapan akademik kadrodaki personele de öğretmenlerde olduğu gibi askerliklerini asker öğretmen olarak yapmalarına imkan sağlanmalıdır. Kurumların hizmetli kadrolarında her türlü işi yapan personelin sosyal ekonomik özlük hakları daha detaylı ele alınarak Yardımcı Hizmetler Sınıfı kadrosunda çalışan personelin yaptığı görevler günümüzde taşeron firmalardan hizmet alınarak yürütmekte olduğundan Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışan personelin görev tanımları yeniden yapılmalıdır`` diye konuştu.