YEREL HABERLER - 09 Nisan 2012 Pazartesi 16:55

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ`NDE "ÜNİVERSİTE ALANI" TARTIŞMASI

A
A
A
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ`NDE "ÜNİVERSİTE ALANI" TARTIŞMASI

Adana Büyükşehir Belediyesi`nin Nisan ayı meclis toplantısında kentin gündemini oluşturan Çukurova Üniversitesi ile Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında gerginliğe neden olan arazi meselesi tartışıldı.
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı 1. oturumu Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz`ın başkanlığında gerçekleşti.
Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce söz alan AK Parti Meclis üyesi Ali Acembekiroğlu, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi`ne tahsis edilen alanın gerek ulaşım açısından gerek yerleşim açısından çok güzel bir yer olduğunu ifade ederek, "Sebebi nedir bilmiyorum ama Çukurova Üniversitesi buraya karşı çıkıyor. Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi`ne verilen alanda araştırma uygulama eğitiminin verildiğini söyledi. Adana Devlet Hastanesi`nin şu anki yeri daha önce pamuk gen merkeziydi. Yine o alanda yerleşime karşı çıkılarak, eğlence merkezleri, oteller, restoranlar yapılacakken gen lafı burada büyük bir yaraya neden oldu ve sadece hastane yapıldı. Hemen ardından Fen Lisesi yapılacak alana Zeytin Gen Merkezi denilerek karşı çıkıldı. Metronun oradan geçilmesine karşı çıkıldı. Bilim ve Teknoloji Üniversitesi yapılmak istendi. Yine Narenciye Gen Merkezi denilerek karşı çıkıldı. Neden bilemiyorum bu tür gelişmelere hep karşı çıkıyoruz. Neden bu alanların korunması ileri sürülerek Adana`nın gelişmesi engelleniyor. Gaziantep 3. üniversiteyi kurdu. Kayseri 5. üniversiteyi kurdu. Ancak bizde bir devlet üniversitesi diğerinin kurulmasına karşı çıkıyor" dedi.
"ÜNİVERSİTE İÇİNDE ÜNİVERSİTE OLMAZ"
CHP Meclis üyesi Bekir Sıtkı Özer ise Bilim ve Teknoloji Üniversitesi`nin kurulmasına birden karar verildiğin ve kararının birden çıktığına ifade ederek, "Belediyenin bir bölümü üniversiteye tahsis edilmiş. Günlerdir rahat ortamda çalışma bekleyen belediye müdürlerinin odaları boşaltılmış üniversiteye tahsis edilmiş. Dünyanın hiçbir yerinde bu anlayışla ne devlet yönetilir ne de üniversite kurulur. Evet Ali Acembekiroğlu doğru söylüyor. Her ilde birden fazla üniversite kuruluyor. Ama buralarda üniversitenin içinde üniversite kuruluyor mu? Elbette üniversiteler açılmalıdır. Üniversiteler açılmasına yardım edeceğiz. Ama üniversite içinde üniversite açılmasına kesinlikle karşıyım. Kaldı ki üniversiteler artık kendi içine hapsolacak yerlerde değil, kentin merkezlerinde de bölümler açmalıdır. Kentle beraber iç içe yaşamalıdır" diye konuştu.
CHP Meclis üyesi Necmettin Atay ise, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi`nin eksikliklerinin bulunduğunu ama zamanla giderilebileceğini aktararak, şunları söyledi:
"Aksaklıklarımız olabilir. Ama üniversite içinde üniversite kuruluyor denmesi ciddi anlamda beni üzüyor. Eksiklikler süreç içerisinde giderilebilir. Bu tepki hakikaten üniversite alanının içine kurulduğundan mıdır? Yoksa rektörlük seçiminin yaklaştığı dönemde kendi kişisel beklentileri ile hareket edildiğinden midir? Başka bir amaç mı vardır bunun altında? Bu sorunun cevabını oradaki arkadaşlar vermelidir. Bilim ve Teknoloji Üniversitesi`nin eksiği olabilir. Ama arkasındayım. O gün ne oy kullandıysam bundan sonra da o üniversitenin devam etmesi, eksiğinin aksağının giderilmesinin yanındayım."
"BİR KAÇ KİŞİ SİYASET UОRUNA ADANA`NIN İMAJINI BOZUYOR"
Gündem dışı konuşmalara cevap veren Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise Çukurova Üniversitesi`nin sadece Kenan Evren`in prostat ameliyatı ve GDO çalışmalarıyla anıldığını anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Çukurova Üniversitesi`nin 32 bin dönüm arazisi var. Bu alan içerisinde üniversitenin buğday ektiği bir yer var 750 bin dönüm. Bilim ve Teknoloji Üniversitesi diyor ki `Şu sizin Gen Merkezi dediğiniz yeri size verelim. Siz bize buğday ektiğiniz alanı verin.` Buna da `yok` diyorlar. Çukurova Üniversitesi maalesef her şeye engel oluyor."
Çukurova Üniversitesi`nde çok değerli çok önemli hocaların olduğunu vurgulayan Aldırmaz, "Hepsine saygılarımı sunuyorum ama birkaç kişi siyaset uğruna Adana`nın imajını bozuyor ve buradaki sıkıntıya geliyor. Arkadaşlar 32 bin dönüm alanda Bilim ve Teknoloji Üniversitesi`nin istediği alan sadece bin 750 dönüm. Çukurova Üniversitesi bu alanın yarısından fazlasını kullanmıyor. Yapılan inşaatlarının tamamı kaçak. Biz Çukurova Üniversitesi`nin imajını bir tek yapılan prostat ameliyatı ile hatırlamak istemiyoruz. Bugün herkes organ nakli yapıyor. Gitsin onlarda işlerine dönsünler bıraksınlar medyayla oynamayı" diye konuştu.
Gündem dışı konuşmaların ardından 11 maddelik gündemin görüşülmesine geçildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Falezlerden denize düşen araç için ekipler arama çalışması yaptı Antalya’da bir otomobilin falezlerden denize düştüğü ihbarı ekipleri alarma geçirdi. Karadan, denizden ve termal kameralı dron ile de havadan yapılan uzun arama çalışmalarında aracın sadece plaka ve tampon kısmına rastlanırken, hava şartlarının elverişsiz olması dolayısıyla çalışmalara sabah devam etmek üzere ara verildi. Olay, saat 19.30 sıralarında Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Şirinyalı Mahallesi Eski Lara Caddesi’nden bulunan Mobil Halk Plajı yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir aracın süratli bir şekilde falezlerden denize uçtuğu ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis, AFAD, sahil güvenlik ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekipler ismi öğrenilemeyen görgü tanığının ifadeleri doğrultusunda bölgede arama başlattı. Falezler didik didik arandı İtfaiye ve AFAD ekipleri görgü tanıdığının gösterdiği noktada oluşturdukları ip düzeneği ile falezleri didik didik aradı. Aracın denize düştüğü ihtimaline karşı deniz polisi ve sahil güvenlik ekipleri de bölgedeki aramalara katıldı. İl Emniyet Müdürü İlker Arslan da bölgeye gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Uzun süren aramalar sonucunda dalgalar arasında tespit edilen bir nesne üzerinde yoğunlaşan ekipler 34 CHK 531 plakalı otomobilin plakasına ulaştı. Yapılan plaka sorgulamasında araçtaki şahsın E. Ş. (27) olabileceği üzerinde duruluyor. Termal kameralı dron ile arama yapıldı E. Ş.’nin araçta olup olmadığı yönünde gece geç saatlere kadar süren çalışmalarda şiddetli rüzgar ve dalgalar nedeniyle ekipler arama yapmakta zorlandı. Bu sırada olayı haber alarak bölgeye gelen E. Ş.’nin yakınları endişeli gözlerle ekiplerin arama çalışmasını izledi. AFAD tarafından getirilen termal kameralı dron ile de bölgede detaylı arama yapıldı. Sert dalgalar nedeniyle dalgıçların arama yapamaması ve can güvenliklerini korumaları gerektiği için aramalara sabah erken saatlerde yeniden başlanmak üzere ara verildi.