ÇEVRE - 11 Kasım 2024 Pazartesi 14:17

Elazığ’da nesli tehlike altındaki türler için eylem planı ve uygulanması

A
A
A
Elazığ’da nesli tehlike altındaki türler için eylem planı ve uygulanması

Elazığ’da Yeni Bir Metodoloji Kapsamında Türkiye’deki Nesli Tehlike Altındaki Türler İçin Eylem Planlarının Hazırlanması, Uygulanması ve İzlenmesi Projesi" kapsamında, eğitim verildi.



Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen "Yeni Bir Metodoloji Kapsamında Türkiye’deki Nesli Tehlike Altındaki Türler İçin Eylem Planlarının Hazırlanması, Uygulanması ve İzlenmesi Projesi" kapsamında, Elazığ İl Şube Müdürlüğü tarafından avcı derneklerine ve öğrencilere yönelik bilgilendirme yapıldı. Türkiye’de ilk kez çoklu tür eylem planı hazırlanmış ve beş ördek türü olan; Yaz Ördeği, Elmabaş Patka, Pasbaş Patka, Kadife Ördek ve Dikkuyruk türlerini hedef alarak, türlerin ve yaşam alanları olan sulak alan ekosistemlerinin korunmasına katkı sağlamayı amaçlayan eylem planı hedeflerinden olan; Avcı Derneklerinde Eylem Planı ile İlgili Bilgilendirme maddesi kapsamında, avcı derneklerine yönelik bilgilendirme yapıldı.


Öte yandan "Okullarda Sulak Alanlar ve Hedef Türlerle İlgili Bilgilendirme Yapılması ve Resim Etkinliği Düzenlenmesi" maddesi kapsamında, ilkokul ve ortaokul seviyesindeki öğrencilere bilgilendirmeler yapıldı. "Belgesel ve Kamu Spotu Hazırlama" maddesi kapsamında da Elazığ İl Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan afiş, kamuya açık alan olan bilboarda yayımlanmaya başlandı.



Elazığ’da nesli tehlike altındaki türler için eylem planı ve uygulanması

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Çanakkale’de 101 anne üniversite öğrencileri için ev yemekleri hazırladı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) öğrenciler, ‘Cumhuriyet’in 101. Yılında Çanakkale’nin 101 Annesi Öğrencilerle Buluşuyor Projesi’ çerçevesinde 101 anne tarafından hazırlanan yemekleri yeme fırsatı buldu. ÇOMÜ PR Kulübü tarafından hazırlanan ‘Cumhuriyet’in 101. Yılında Çanakkale’nin 101 Annesi Öğrencilerle Buluşuyor Projesi’ kapsamında üniversite öğrencileri manevi annelerinin hazırladığı yemekleri tatma fırsatı buldu. Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi’nde (ÖSEM) düzenlenen etkinlikte 101 annenin hazırladığı sarma, köfte, börek, tatlı ve içecekten oluşan yiyecekler öğrencilere sunuldu. Topluluğun akademik danışmanı ve ÇOMÜ Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Gökhan Bayram, “Cumhuriyetin 101’inci yılındayız ve 101’inci yılda Çanakkale’den 101 anne, üniversitede öğrenim gören öğrencilere ikramlarda bulundular. Hiçbiri birbirini tanımıyor. Hepsi buradaki üniversite öğrencilerini evlatları olarak görüyorlar. Her biri evlerinde yapmış oldukları kısır, börek, sarma, poğaça, tatlılar, tuzlular, bunları manevi evlatları olarak kabul ettikleri öğrencilerle paylaşıyorlar. Burada Çanakkale’deki birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu da yansıtmış oluyoruz” dedi. Öğrencilere yemek hazırlayan Öznur Benderlioğlu Doğangün, “Çok gururluyum. Çanakkale’ye, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne gelen öğrenciler anne ve babalarından, ebeveynlerinden bize emanetler. O emanetler bizlerin evlatları. Biz nasıl kendi çocuklarımızın yatağa aç girmesini istemiyorsak, onlar da muhtemelen aynı şeyleri düşünüyorlar. Onlara elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz anneler olarak. Hiçbirimiz birbirimizi tanımıyoruz. 101 anne bir araya geldik, maharetlerimizi sergiledik. Her zaman desteğimiz devam edecek. Bu sadece küçük bir farkındalık hareketi. Eminim ki Çanakkaleliler, tüm çocuklarımızı sahiplenecek. Çünkü onlar bizim aydın geleceğimiz” diye konuştu. ÇOMÜ’de okuyan Halil İbrahim Sert, “Annelerimizden uzun süredir uzağız. Anne yemekleri, ev yemeklerinden uzak kalıyoruz. 101 annemiz bize ev yemeklerini getirdiler. Ev yemeklerine hasret kaldık. Onlara çok teşekkür ediyorum, hepsinin ellerinden öpüyorum” şeklinde konuştu.