KÜLTÜR SANAT - 14 Ekim 2024 Pazartesi 15:28

Elazığ Belediyesi, kadın hükümlüler için gösteri düzenledi

A
A
A
Elazığ Belediyesi, kadın hükümlüler için gösteri düzenledi

Elazığ Belediyesi, Sivrice Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumunda gerçekleştirdiği “2+2=5” isimli skeç, kısa film ve doğaçlamanın yer aldığı gösteri ile hükümlülerin unutulmaz bir gün geçirmesini sağladı.


İnsanı merkeze alan gönül belediyeciliği ile çalışmalarını sürdüren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın talimatlarıyla Elazığ Belediyesi, kent genelindeki etkinliklerini sürdürüyor. Bu kapsamda, Elazığ Belediyesi Sinema Akademisi, sanatsal, kültürel ve sosyal faaliyetler doğrultusunda Sivrice Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumunda kadın hükümlülere yönelik “2+2=5” isimli gösteri düzenledi. Kadın hükümlülerin moral ve motivasyonlarını artırmak, sosyal rehabilitasyon sürecine katkı sunmak ve sanatsal faaliyetlerle buluşmalarını sağlamak hedefi ile gerçekleştirilen gösteride, skeç, kısa film ve doğaçlama yer aldı.


Gösteriyi beğeni ile takip eden kadın hükümlüler, etkinliğin gerçekleştirilmesinden dolayı Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür etti.



Elazığ Belediyesi, kadın hükümlüler için gösteri düzenledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya 5 yıldızlı otelde çıkan yangından etkilenen turistlere geçmiş olsun ziyareti Antalya’nın Kemer ilçesinde 8 turistin dumandan etkilendiği 5 yıldızlı otel yangınında hastanede tedavi altına alınan turistlere Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Derya Baytekin ve Kemer Belediyesi Meclis üyesi Cansın Efir geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Otelde çıkan yangın sonrası Kemer’deki hastanelere kaldırılan turistlere geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Başkan Yardımcısı Baytekin ile meclis üyesi Efir, turistlerin bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu. Yanlarında oldukları mesajını verdi. Yangın, dün saat 16.00 sıralarında Antalya’nın Kemer ilçesi Beldibi Mahallesi’nde bulunan 5 yıldızlı bir otelde meydana geldi. Otelin restoran kısmında başladığı öğrenilen yangın kısa sürede büyürken, duman otelin büyük kısmında etkili oldu. İhbarla olay yerine çok sayıda, itfaiye, vidanjör, jandarma, UMKE, AFAD, polis ve belediye ekipleri sevk edildi. Dumanları fark eden otelde konaklayan 550 misafirin büyük bir çoğunluğu yangının ilk anlarında otelden dışarı çıktı. Balkonlarda mahsur kalanların olumsuz bir durumla karşılaşmaması için otel çalışanları yataklarla önlem aldı. Balkonda mahsur kalanlar vinçlerle kurtarıldı Kısa sürede büyüyen alevler nedeniyle otelin büyük bir kısmında dumanlar etkili olurken odalarından çıkamayan konukları çıkarmak için ekipler seferber oldu. İtfaiye araçlarının otelin arka cephesine girememesi nedeniyle iş makileri ile araçların geçiş yapabilmesi amacıyla çalışma yapıldı. Yarım saatlik çalışmanın ardından açılan yoldan giren vinçler yardımıyla balkonlarda mahsur kalan otel misafirleri kurtarıldı. Balkonlardan alınan yabancı turistler sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.
Rize Rizelinin sel korkusu: "3. kattaki pencereden çaylığa atladım, karşı mahalleye kadar kaçtım" Rize’de dün gece saatlerinde meydana gelen heyelanda minibüs balçıkla birlikte uçuruma yuvarlandı. Maddi hasarın meydana geldiği minibüsün sahibi Adem Birinci, “Evde bir ses duydum, bir patlama sesi gibi. O arada 3. kattaki pencereden çaylığa atladım. Karşıya mahalleye kadar kaçtım. 1-2 saat sonra sakinleştikten sonra gelip baktık, üstten sel gelip arabayı aşağıya atmış" dedi. Geçtiğimiz gün başlayarak aralıklarla devam eden şiddetli sağanak yağışlar sel ve heyelanlara neden oldu. Rize merkeze bağlı Yemişlik köyü Koçlar mevkisinde saat 21.00 sıralarında toprak kayması meydana geldi. Yol kenarında park halinde olan Adem Birinci’ye ait 53 AZ 256 plakalı minibüs, yukarıdan gelen balçık nedeniyle yolun alt kısmında bulunan çay tarım arazisine yuvarlandı. “3. kattan atladım, karşıya mahalleye kadar kaçtım” Heyelan nedeniyle kayan aracın sahibi Adem Birinci, aracın park halinde olduğunu, kendisinin ise o sıra evde olduğunu, duyduğu ses nedeniyle korkarak evin balkonundan çay bahçesine atladığını dile getirdi. O anları anlatan Birinci, "Dün gece saat 21.00 sıralarında evde bir ses duydum, bir patlama sesi gibi. O arada 3. kattaki pencereden çaylığa atladım. Karşı mahalleye kadar kaçtım. 1-2 saat sonra sakinleştikten sonra gelip baktık üstten sel gelip arabayı aşağıya atmış. Burayı böyle perişan bir şekilde gördük” şeklinde konuştu. “Baktım ki buralardan aşağıya bir ses, bir kıyamet, elim ayağım dondu” Gördükleri karşısında şoke olduklarını dile getiren mahalle sakinlerinden Cevriye Birinci ise, “Koltukta otururken eşime ‘Bir bak hava mı esti’ diye sordum. Eşim baktı ‘Yaprak sallanmıyor’ dedi. Camı açtım baktım ki buralardan aşağıya bir ses, bir kıyamet, elim ayağım dondu. Dedim kaçalım bir tarafa ama sonra düşündüm evde kalalım dedim. Sonra eşimden amcamızın oğlunu aramasını istedim. O kalkmış halamızın evine gelmiş. Ses, kıyamet buradan aşağıya. Biz donduk kaldık” ifadelerini kullandı.