ASAYİŞ - 19 Ekim 2024 Cumartesi 10:39

Depremde evi hasar gören vatandaş o anı anlattı: ’’Yıkılacak zannettik. Düşenler, bayılanlar ve ayağı kırılanlar oldu’’

A
A
A
Depremde evi hasar gören vatandaş o anı anlattı: ’’Yıkılacak zannettik. Düşenler, bayılanlar ve ayağı kırılanlar oldu’’

Malatya merkezli meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde Elazığ’da 20 bina ağır ve 517 bina ise az hasar görürken, hasar gören evden zorlukla dışarı çıkan şahıs, o anları anlattı.


Önceki gün Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem çevre illerde olduğu gibi Elazığ’da da şiddetli hissedildi. Depremde Elazığ’da 20 bina ağır ve 517 bina ise az hasar gördü. Hasar alan binalardan biri de Rüstempaşa Mahallesi Dağıstan Sokak’ta bulunan 5 katlı Dağıstan Apartmanı oldu. Apartman, depremin hemen ardından ekipler tarafından tahliye edilerek boşaltıldı. Şeritler çekilen apartmanın girişleri de kapatıldı. Geceyi komşu veya akrabasında geçiren bazı vatandaşlar ise eşyalarını almak için apartmanın önüne geldi. Depreme bina içerisinde yakalanan Şahin Gezen o korku dolu anları anlattı.



’’Kendimizi zar zor dışarı attık’’


Binanın 3’üncü katında yaşadığını dile getiren Şahin, “İçerdeyken deprem oldu. Yıkılacak zannettik. Düşenler, bayılanlar ve ayağı kırılanlar oldu. Durunca zar zor kendimizi dışarı attık. Vestiyerlerin hepsi düştü. Duvarların hepsi döküldü. Bu binalar eskidir. Elazığ 2020, 20203 ve bunu gördü. Artık bu evlerde ailelerimiz ve komşular yaşayamıyor. Çünkü içerisinde hasar çok oldu ve hep örtüldü, sıva yapıldı, kapatıldı. Şuanda kimse içeride kimse yaşamıyor. Hepsi mühürlendi. Kararı bekliyoruz. Yıkılacak mı yada girişe izin verilecek mi diye kararı bekliyoruz. Şuanda kiralık evlere bakacağız. Dün gece kardeşimin evine gittik. Bu evlerde yaşanılmaz, korkuyoruz ve giremiyoruz. Bazı eşyalarımızı hemen girdim aldım. Zaten kimse giremiyor. Korkudan adımını içeri atamıyor’’ dedi.



Depremde evi hasar gören vatandaş o anı anlattı: ’’Yıkılacak zannettik. Düşenler, bayılanlar ve ayağı kırılanlar oldu’’

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Tarım İl Müdürlüğünden yeni destekleme modeli Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ’Yeni Destekleme Modeli ve Tarımsal Üretim Planlaması Eğitim Toplantıları’ devam ediyor. Bilecik’te 2025-2027 üretim yıllarını hedefleyen Tarımsal Üretim Planlaması, Su ve Üretim Planlamasını merkeze alan ‘Bitkisel Üretimde Yeni Destekleme Modeli ve Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde yapılan, çiftçilerin kayıt işlemlerini kolaylaştıran değişiklikler hakkında; merkeze bağlı Beyce köyünde toplantı düzenlendi. Tarım İl Müdürlüğü teknik personellerince bilgilendirme eğitimi yapılarak, üreticilerle istişarelerde bulunuldu. Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Necmettin Yoldaş, 5 Nisan 2023 tarihinde 5488 sayılı Tarım Kanunu’nda yapılan değişiklikle tarımsal üretim planlanması konusunda bakanlıklarına yetki verildiğini anlatarak, "Tarımsal üretimin planlanması, gıda güvencesi ve güvenliğinin sağlanması, verimliliğin artırılması, çevrenin korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması için bakanlıkça belirlenen ürün veya ürün gruplarının üretimine başlanmadan önce izin alınması zorunlu hale getirilmiştir. Bu kapsamda ürünlerin arz ve talep miktarı dikkate alınarak tarım havzası veya işletme bazında hangi ürün veya ürün gruplarının üretileceğinin belirlenmesi, stratejik ürünlerde arz güvenliğinin korunması, ülke ihtiyacına göre asgari ve azami üretim miktarlarının tespit edilerek, arz fazlası veya eksikliğinin oluşmasının önüne geçilmesi sağlanacaktır. Böylece üreticimizi koruyup güçlendirirken, tüketicimizin de artan refahtan pay alması sağlanacaktır. Bu doğrultuda Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli hakkında İl Ve İlçe Müdürlüklerimizce üreticilerimize bilgilendirme çalışmaları yapılmaktadır" dedi.