EĞİTİM
21 Eylül 2024 Cumartesi - 14:21 Ula ve Köyceğiz’de STEM seminerleri düzenlendi Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında öğretmenlerin disiplinler arası eğitim becerilerini geliştirmeye yönelik STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) seminerleri düzenledi. Seminere, Ula ve Köyceğiz ilçelerinde görev yapan koordinatör öğretmenler katıldı. Seminerler, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminde görev yapan uzman öğretmenler tarafından organize edildi. Amaç, öğretmenlerin STEM yöntemlerini kullanarak öğrencilerin bilimsel düşünme, problem çözme ve yenilikçi projeler geliştirme becerilerini artırmalarını sağlamak. Bu çerçevede, disiplinler arası yaklaşımların uygulanması konusunda öğretmenlere yeni teknikler ve yöntemler aktarıldı. STEM seminerlerine katılan öğretmenler, bilimi teknoloji, mühendislik ve matematikle birleştiren bu disiplinin eğitimde nasıl etkin bir şekilde kullanılabileceğini öğrenme fırsatı buldular. Öğretmenler, projelerde teorik bilginin yanı sıra uygulamalı çalışmalara da yer verilmesinin, öğrencilerin daha derin bir anlayış kazanmasına katkı sağlayacağını belirtti. Seminerlerde ayrıca, STEM yöntemlerinin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde eğitimin kalitesini artırmak için nasıl kullanılabileceği üzerinde duruldu. Türkiye’nin eğitimde ilerleme hedefleri doğrultusunda, öğrencilerin analitik düşünme ve bilimsel araştırma becerilerini güçlendirecek bu tür programların, öğretmenlerin de mesleki gelişimine büyük katkı sağlayacağı ifade edildi. STEM seminerlerinin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin temel unsurlarından biri olan disiplinler arası eğitim anlayışına önemli katkılar sağladığı vurgulandı. Bu model, eğitimde inovasyon ve teknolojiyi ön plana çıkararak, öğrencilerin bilgiye erişim yollarını çeşitlendirmeyi ve bilimsel düşünceyi günlük eğitim süreçlerine entegre etmeyi hedefliyor. STEM eğitiminin bu amaç doğrultusunda hayati bir rol oynadığına dikkat çekildi. STEM seminerlerinde öğretmenlere, STEM projeleri oluşturma, bu projeleri sınıfta nasıl uygulayacakları, öğrenci motivasyonunu artırma ve öğretim materyallerini geliştirme konularında da eğitim verildi. Bu sayede, öğretmenlerin sınıflarında disiplinler arası bir bakış açısını nasıl uygulayacakları ve öğrencilerin çeşitli disiplinlerdeki bilgilerini birleştirerek yeni projeler olulşturmaları teşvik edildi. Muğla’nın Ula ve Köyceğiz ilçelerinde gerçekleştirilen bu STEM seminerleri, öğretmenlerin eğitimde daha etkili yöntemler kullanmalarını sağlama yolunda atılmış önemli bir adım olarak değerlendirildi. STEM’in eğitim dünyasında giderek daha fazla yer alması, geleceğin bilim insanlarını yetiştirme yolunda önemli bir kazanım olarak öne çıkıyor.
21 Eylül 2024 Cumartesi - 14:09 Bilgehanelerde yeni dönem heyecanı 14 bin öğrenciyle başladı Konya Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere yönelik faaliyetlerinden olan Bilgehanelerde yeni dönem heyecanı yaşanıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sayıları merkez ve ilçelerde 25’i bulan Bilgehanelerin her dönem kendisini yenileyen, öğrencilerin eğlenerek öğrenme imkanı bulduğu önemli eğitim birimlerinden biri olduğunu belirtti. Bilgehanelerin her zaman öğrencilerden yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Başkan Altay, “Bilgehanelerimizde, Haziran ayına kadar devam edecek yeni dönem eğitimlerine her dönem olduğu gibi aynı istek ve heyecanla başlandı. Yeni dönemde 14 bin 367 öğrencimiz Bilgehanelerimize kayıt yaptırdı. Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum. İnşallah sorunsuz ve güzel bir eğitim dönemi geçirirler” dedi. Bilgehane öğrencileri mutlu Öğrenciler ise, hem okul derslerine destek olan hem de çok sayıda etkinlik içeren Bilgehanelerde bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Konya Büyükşehir Belediyesi çatısı altında 4. sınıftan 8. sınıfa kadar öğrencilere yönelik eğitim hizmeti veren Bilgehanelerde, yeni dönem Haziran ayına kadar devam edecek. Eğitim programı çerçevesinde hafta içi ve hafta sonu seçeneklerine göre öğrenciler, okul derslerine yardımcı olarak ders destek programları, milli ve manevi eğitimler, etkinlik ve atölyeler ile PDR birimleri gibi faaliyetlerden yararlanabilecek.
21 Eylül 2024 Cumartesi - 13:43 SGM’ler 30 branşla yeni döneme kapılarını açıyor Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde (SGM) yeni dönem kurs kayıtları 23 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Yeni dönemde öğrenciler Adapazarı, Akyazı, Geyve, Sapanca ve Karasu SGM olmak üzere 5 farklı merkezde 30 farklı branşta eğitim görecek. Başvurular www.sakarya.bel.tr adresinden yapılabileceği gibi Sosyal Gelişim Merkezleri’nden de bizzat yapılabilecek. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezleri yeni döneme yepyeni bir hazırlık ve birbirinden farklı branşlarla kapılarını açıyor. Adapazarı, Akyazı, Geyve, Sapanca ve Karasu Sosyal Gelişim Merkezi olmak üzere toplam 5 farklı SGM’de eğitim sezonu boyunca devam edecek olan kurslar, 23 Eylül Pazartesi gününden itibaren kayıt almaya başlayacak. Başvurular www.sakarya.bel.tr adresinden yapılabileceği gibi Sosyal Gelişim Merkezleri’nden de bizzat yapılabilecek. 30 farklı branşta eğitim verecek SGM’lerde öğrenciler sanatı öğrenecek, mesleki tecrübe kazanacak ve hayat boyu fayda sağlayacağı deneyimler kazanacak. Yeni eğitim ve öğretim döneminde Kur’an-ı Kerim ve Değerler Eğitimi, İngilizce, Almanca, Akıl Oyunları, Satranç, Drama, Ritim, Resim, Karakalem, Ebru, Bağlama, Gitar, Piyano, Kodlama Atölyesi, Robotik ve Kodlama Atölyesi, Becerikli Eller, Mutfak, Anlayarak Hızlı Okuma, Bilgisayar Atölyesi, Melodika, Halk Dansları Atölyesi, Oyunlarla Dikkat Atölyesi, Minik Mimarlar Atölyesi, Keçe Atölyesi, Tiyatro, Jimnastik, Çocuk Korosu, Güzel Yazı Teknikleri Atölyesi, Yapay Zeka Atölyesi, Okuma - Yazma Atölyesi gibi 30 farklı branşta zengin ders içeriklerini içerecek ve çocuklara yönelik farklı programlar sunacak. Kurslar hakkında ayrıntılı bilgi için, Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezi için 444 40 54 (dahili 3712-3740-3741-3742-3787) Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi için (0 264) 418 18 36 Geyve Sosyal Gelişim Merkezi için (0 264) 517 10 06 Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi için (0 264) 582 54 01 Karasu Sosyal Gelişim Merkezi için (0 264) 502 29 88 ulaşılabilecek.
Akademisyen Adem Palabıyık: “Alınan her ürün, Gazze’ye atılan bombanın sponsorluğunu oluşturuyor”
19 Eylül 2024 Perşembe - 09:16 Akademisyen Adem Palabıyık: “Alınan her ürün, Gazze’ye atılan bombanın sponsorluğunu oluşturuyor” Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Adem Palabıyık, üniversite öğrencilerinin boykot markaları için potansiyel müşteri olarak görüldüğünü belirterek, "Alınan her ürün, Gazze’ye atılan bombanın sponsorluğunu oluşturuyor” dedi. Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Adem Palabıyık, Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim dönemi açılış dersi olarak “Çanakkale’den Gazze’ye Vatan Savunması” dersinin büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hocamızın ilk ders olarak Çanakkale ve Gazze sentezini oluşturması çocuklar için harika bir tecrübe oldu. Bizler de buradan yola çıkarak, üniversitelerimizin akademik açılış dersi olarak ‘Boykot’un Sosyolojisi’ni anlatmalıyız ve buna talibim, her yerde anlatmaya hazırım” dedi. “Boykotun sosyolojisi öğretilmeli” Akademisyen Palabıyık, Gazze katliamının yılının dolmasına çok kısa bir süre kalmasına rağmen hala katil İsrail’in cinsiyet, yaş veya hasta ayrımı gözetmeden masumları katletmeye devam ettiğini belirterek, “Elinden gelen en önemli uygulama pratiği ise boykottur. Üniversite öğrencileri özellikle boykot markaları için potansiyel müşteri olarak görülüyor. Boykot markaları, belirli dönemlerde satamadıkları ürünlerden dolayı indirim yaparak, kampanyalarla bu ürünleri satabiliyorlar. Alınan her ürün, Gazze’ye atılan bombanın sponsorluğunu oluşturuyor. Buna dur demeliyiz, çünkü katil İsrail, biz dur demeden durmayacak ve onu durdurabilmenin en önemli yolu da İsrail’e destek veren markaların boykot edilmesinden geçiyor” ifadelerini kullandı. “Üniversite öğrencilerine boykotun ne olduğu anlatılmalı ve alternatifler sunulmalı” Boykot ürünlerinin alternatiflerine dair çalışmaların yapılarak üniversite öğrencilerine bilgi verilmesi gerektiğini belirten Palabıyık, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Üniversite öğrencileri için yapılan en değerli çalışma boykot markalarının alternatiflerini hazırlamak ve bilgilendirme yapmaktır. Alternatif markalar elbette kaliteli olmalı ve uygun fiyata satılmalıdır. Çünkü boykot markaları, alternatif ürünlerin satış ve fiyatlarını da yakından takip etmektedir. Böylece atabilecekleri tüm adımları tek tek atmaktan asla çekinmezler. Bir de konunun manevi boyutu muhakkak işletilmelidir. Çünkü dinimiz olan İslam, Müslüman bir kardeşi zulüm altındayken başka bir Müslüman’ın vicdanının rahat olmasına müsaade etmez. Bugün, Gazze’de de üniversiteler açılacak ve ders dönemi başlayacaktı ama katil İsrail, Gazze’deki bütün üniversiteleri harabeye çevirdi ve akademisyenleri şehit etti. Elimizden gelen ne varsa yapmalı ve ilk iş olarak boykottan başlamalıyız.”
Depremin yaraları bale, resim ve piyano ile sarılıyor
19 Eylül 2024 Perşembe - 09:14 Depremin yaraları bale, resim ve piyano ile sarılıyor Depremin vurduğu Hatay’da depremzede çocuklar sanatla buluşarak hem asrın felaketinin izlerini siliyor hem de kendilerini geliştiriyorlar. Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da asrın felaketinin yaraları sanat ile sarılıyor. Defne ilçesi Dursunlu Mahallesi’nde Sanatoryum Fatma Satar Müzik Resim ve Bale Akademisi; resim, müzik ve bale eğitimlerine kaldığı yerden devam ediyor. Yaklaşık 27 yıldır faaliyetlerine devam eden sanat okulu, afetzede çocukların deprem psikolojisinden kurtulmalarına yardımcı olurken öte yandan yaz tatillerini değerlendirme fırsatı yakaladı. Sanat okulunda; yaz tatilinden önce 200 öğrenci olurken yaz tatili süresince öğrenci sayısı 2 kat artarak 400 sayısına ulaştı. Yaz tatilini sanat okulunda eğitimler alarak geçiren öğrenciler, eğitimin yanı sıra depremin kalıcı izlerinden ve etkilerinden uzaklaşmaya çalışıyorlar. Depremin vurduğu Hatay’ın sokaklarında çocuklara eğitim veren Fatma Satar, resim, müzik ve bale bölümleriyle çocukları sanatla buluşturarak depremin etkilerini ve izlerini silmeye çalıştıklarını belirtti. “Burada çocuklar eğleniyorlar, iyileşiyorlar ve gelecekleri için eğitim alıyorlar” 28 yıldır Hatay’ın çocuklarını sanatla buluşturan ve eğitim veren Fatma Satar, “Okulumuz 28 yıllık bir eğitim kurumudur. Yıllardır çocuklarımızı devlet konservatuarlarına ve güzel sanatlarına hazırlıyoruz. Eğitim vererek çocukların gelişimlerine katkı veriyoruz. Yaz aylarında insanlar Hatay’a geri göç etmeye başladılar. Okulumuzda yaklaşık 400 öğrencimiz var. Bu durumdan çok keyifliyiz ve daha da gelmeye devam ediyorlar. Hatay’a insanların yerleşmeleri olması daha güzel hale geliyor. Yaz tatili öncesinde 200 öğrenci varken yaz tatili süresince 400 öğrenci var. Burada çocuklar eğleniyorlar, iyileşiyorlar ve gelecekleri için eğitim alıyorlar. Ben ve hocalarımızla birlikte çocukları en üst seviyede yetiştirmeye çalışıyoruz. Burada müzik, resim ve bale bölümlerimiz var. En üst seviyede eğitim vererek sertifikalarımızı veriyoruz. Güzel sanatlarına doğru adım adım gidiyoruz. Sanatın en büyük özelliği iyileştirici olmasıdır. Bunlarla da çocuklarımız toparlandı. Depremin izleri tamamen silindi diyebiliriz” dedi. “Ben burada piyano eğitimi alıyorum ve bale yapıyorum” Sanat okulunda yaz tatilini geçiren Destina Çelebi, “Ben burada piyano eğitimi alıyorum ve bale yapıyorum. Burada çok mutluyum. Yaşadığımız büyük felaketten sonra burası çok iyi geldi. Bu yaz tatilinde zamanımı burada geçirdim. Çünkü burası gerçekten çok güzel bir yer. Burada bir şeyler öğreniyorum ve kendime katkı sağlıyorum” şeklinde konuştu. “Kelimelerle ifade edemediklerimizi kağıda çiziyoruz” Yaz tatilinde sanat okuluna gitmekten mutlu olduğunu ifade eden Dilan Ceylan, “Resim çiziyorum ve güzel sanatlara hazırlanıyorum. Burada olmaktan mutluyum. Kelimelerle ifade edemediklerimizi kağıda çiziyoruz. Kafamı dağıtabiliyorum. Depremden sonra burası iyi geldi. Güzel sanatlara gidebilmek için çalışıyorum ve emek veriyorum” ifadelerini kullandı.
Biruni Üniversitesi’nden 9 akademisyen "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde
19 Eylül 2024 Perşembe - 08:53 Biruni Üniversitesi’nden 9 akademisyen "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde Biruni Üniversitesi’nde görevli 9 akademisyen, Stanford Üniversitesi ve Elsevier BV iş birliğiyle hazırlanan ‘2024 Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’ne girdi. Stanford Üniversitesi tarafından akademisyenlerin bilimsel üretkenliği ve çalışmalarının kalitesi gibi dünya genelinde akademik performansın en somut çıktıları olarak kabul edilen ölçütler kullanılarak yapılan sıralamada, en iyi % 2’lik dilime giren bilim insanları listesi belirlendi. Hollanda merkezli Elsevier şirketi tarafından 2019 yılından itibaren her yıl hazırlanan listenin güncel hali 16 Eylül 2024’de yayınlandı. Dünyanın en iyi üniversitelerinden akademisyenlerin yer aldığı listede, Biruni Üniversitesi’nden Prof. Dr. Aytuğ Altundağ, Prof. Dr. Mustafa Bayram, Prof. Dr. Özgür Koray Şahingöz, Prof. Dr. Kemal Sarıca, Prof. Dr. Aydın Seçer, Prof. Dr. Mehmet Şenel, Prof. Dr. Ege Can Şerefoğlu, Doç. Dr. Zehra Durmuş ve Doç. Dr. Abdulilah Ece yer aldı. Araştırmacıların nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı dergilerin etki değerleri ve bu yayınlara yapılan atıf sayısı, h-indeksi ve hm-indeksi gibi bilimsel veriler doğrultusunda değerlendirmeye alındığı araştırma sonucu ortaya çıkan liste, ABD ve Hollanda’dan bilim insanlarının yer aldığı bir komisyon tarafından belirlendi. “Üniversitemizin adının daha sık duyacaksınız” Listenin açıklanmasının ardından bir değerlendirmede bulunan Biruni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Adnan Yüksel, “Üniversitemizde yapılan her türlü bilimsel çalışmayı destekliyoruz. Bilimsel araştırma proje desteklerimizi ciddi oranda artırdık. Önümüzdeki süreçte üniversitemizin adının daha sık duyacaksınız. ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesine girme başarısı gösteren öğretim üyelerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Filyos Hisarönü Seçil Şanlı Ortaokuluna Özel Sektör Desteği
19 Eylül 2024 Perşembe - 08:20 Filyos Hisarönü Seçil Şanlı Ortaokuluna Özel Sektör Desteği SLB Şirketi tarafından Filyos Hisarönü Seçil Şanlı Ortaokulu bünyesinde kurulan Z-Kütüphane, Kodlama ve Yazılım Atölyesi, Müzik ve Resim Atölyesi ve Fen Bilimleri Laboratuvarının açılışı gerçekleştirildi. Oluşturulan eğitim ortamlarının açılışına; Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, Filyos Belediye Başkanı Erol Acar, Schlumberger (SLB) Şirketi Türkiye Ülke Müdürü Metin Talat Güleryüzlü, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, İlçe Jandarma Komutanı Samet Tonga, Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Alkuş, İl Milli Eğitim Şube Müdürü, Erdal Yılmaz, Şube Müdürü Veli Cenk,Schlumberger Şirketi İnsan Kaynakları Müdürü Bahar Nuryyeva, Sosyal Sorumluluk Koordinatörü Burcu Kocabal, okul yöneticileri, öğrenci ve öğretmenler katıldı. Açılışta konuşan Schlumberger (SLB) ŞirketiTürkiye Ülke Müdürü Metin Talat Güleryüzlü; “Sosyal sorumluluk kapsamında Schlumberger (SLB) şirketi olarak öğrencilerimize vakit geçirmekten, eğlenmekten, öğrenmekten her zaman keyif alacakları eğitim ortamları sunmaktan son derece memnunuz. Öğrencilerimizdeki sevinç ve heyecanı görünce ne kadar doğru bir eğitim yatırımı yaptığımızı anlıyoruz. Okulumuz bünyesinde oluşturduğumuz bu öğrenme ortamlarından yararlanarak yetişen öğrencilerimizle gelecekte belki de birlikte çalışacağız, aramızda olacaklar.” dedi. (SLB) Şirketi Türkiye Ülke Müdürü Metin Talat Güleryüzlü, verdikleri destek ve işbirliği için Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya’ya, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş’a teşekkür ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya; Schlumberger (SLB) Şirketi Türkiye Ülke Müdürü Metin Talat Güleryüzlü’ye ,şirket yöneticilerine eğitim ortamları oluşturulurken sundukları katkılar için teşekkür ederek Filyos Hisarönü Seçil Şanlı Ortaokulu bünyesinde oluşturulan bu imkan ve fırsatlardan bölgedeki diğer okullarda öğrenim gören öğrencilerinde istifade edeceğini söyleyerek hayırlı oldun dileklerini ileterek öğrencilerden hazırlanan bu eğitim ortamlarından maksimum düzeyde yararlanmalarını istedi. Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, Schlumberger (SLB) Şirketitarafından Filyos Hisarönü Seçil Şanlı Ortaokulu bünyesinde kurulan Z-Kütüphane, Kodlama ve Yazılım Atölyesi, Müzik ve Resim Atölyesi ve Fen Bilimleri Laboratuvarının okulun öğrencilerine ve bölgede bulunan diğer okulların öğrencilerine sunacağı eğitim imkanlarını değerlendirirken; “Öğrencilerimizin teknolojiyi yakından takip edebilecekleri, öğrenirken eğlenecekleri, okulda geçireceklerini zamanın kalitesini artıracak, merak uyandıracak, araştıracak, deneyimleme yapabilecekleri öğrenme ortamları hazırlandı. Öğrencilerimiz için bu ortamı sağlayan Schlumberger (SLB) Şirketi Ülke Müdürü Metin Talat Güleryüzlü’ye , şirket yöneticilerine bu anlamlı yatırımları için teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize hayırlı olsun. “
Dünyanın en etkili bilim insanları listesinde EBYÜ’den 4 akademisyen yer aldı
19 Eylül 2024 Perşembe - 08:16 Dünyanın en etkili bilim insanları listesinde EBYÜ’den 4 akademisyen yer aldı Elsevier ve Stanford Üniversitesi’nin her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanları listesinde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinden (EBYÜ) 4 akademisyen yer aldı. Stanford Üniversitesinin koordinasyonunda yürütülen “Updated Science-Wide Author Databases of Standardized Citation İndicators” başlıklı araştırmada, kapsamlı bir bilimsel etki endeksi oluşturularak tüm dünyada araştırmalar yapan ve makaleler yayımlayan akademisyenler sıralandı. Bilimsel makalelerin atıf oranlarının yazar sırası ve sayısı gibi kriterlerin kompozit indikatör bilimsel etki endeksi kullanılarak değerlendirmeye alındığı araştırmada, bilim insanlarının h-indeksi yayın ve atıf sayısı gibi önemli ölçütler göz önüne alınarak sıralama yapıldı. Türkiye’den de birçok bilim adamının yer aldığı dünyanın en etkili bilim insanları listesinde, bu yıl da listede EBYÜ’den Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis Süleyman, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Babacan, Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cüneyt Türkeş ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Tahir Huyut yer aldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Anadolu’da Bir Dünya Üniversitesi olma ülküsü ile yola çıkan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin her alanda olduğu gibi bilimsel çalışmalarda da Türkiye’de ve dünyada adından söz ettiren bir üniversite olma yolunda ilerlediğini belirterek, “Üniversitemizi yaptıkları bilimsel çalışmalar dolayısıyla önemli bir yere taşıyan başta Prof. Dr. Halis Süleyman, Doç. Dr. Yunus Babacan, Doç. Dr. Cüneyt Türkeş ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Tahir Huyut olmak üzere tüm akademisyenlere teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Kazakistan Büyükelçisi KBÜ Rektörü Kırışık ile bir araya geldi
18 Eylül 2024 Çarşamba - 18:16 Kazakistan Büyükelçisi KBÜ Rektörü Kırışık ile bir araya geldi Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev, Karabük Üniversitesi (kbü) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ilr bir araya geldi. Görüşmede, Müsteşar Arnur Mukhametkarim, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Genel Sekreter Lütfü Köm, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hasan Terzi ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğrrtim Görevlisi Adnan Ucur yer aldı. Görüşmede iki ülke arasındaki yükseköğretim faaliyetleri ve kültürel faaliyetlerin geliştirilmesi için yapılabilecek iş birliği imkanları görüşülerek akademik çalışmalar kapsamında yapılması planlanan projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Türkiye ile Kazakistan’ın kardeş ülke olduğunu belirten Büyükelçi Sapiyev, Kazakistanlı öğrencilerin Türkiye ve Karabük Üniversitesinde eğitim aldığını ifade ederek, öğrenci sayısının daha da artmasından mutluluk duyacaklarını dile getirdi. Karabük Üniversitesi Rektörü Kırışık, Kazakistan’ın hem Türkiye hem de Türk dünyası için çok önemli bir ülke olduğunu belirterek, "Kazakistan bizim için çok önemli bir ülke. Kazakistanlı öğrencilerimizin burada okuyor olması, iki ülkenin iş birliği ve gelişimi açısından oldukça önemli. Karabük Üniversitesi olarak Türk Devletlerindeki pek çok üniversiteyle protokoller yaptık ve bu devletlerle olan ilişkilerimizi daha da geliştirmek istiyoruz. Türk Devletleri ile olan kardeşliğimizi geliştirecek ve iş birliğimizi artıracak çalışmalar planlıyoruz"dedi. Büyükelçi Sapiyev, görüşme sonrası Karabük Üniversitesi Şeref Defteri’ni imzaladı.