Son Dakika
|
Putin, Rusya'nın nükleer doktrinini güncelledi
Rize'de heyelan
Osmaniye’de yolcu minibüsü devrildi: 6 kişi yaralandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirve’sinde resmi törenle karşılandı
Malatya'da yıkım esnasında bina çöktü!
Gürcistan'da yeni hükümet için 25 Kasım'da güven oylaması yapılacak
Gazze'de can kaybı 43 bin 922'ye yükseldi
Beşiktaş’ta yangında can pazarı
Bursa’da kuyumcuda silahlı saldırı
Eski tip ehliyetleri yenileme süresi uzatıldı
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Hand-Made Shawl Industry of Islampur, Pakistan
Tuvalette çığlıklarıyla polisi alarma geçirdi, kapıyı açınca ’sizleri seviyorum’ dedi
Heyelanın vurduğu ev böyle görüntülendi
Putin, Rusya'nın nükleer doktrinini güncelledi
3 aracın karıştığı feci kazanın görüntüleri ortaya çıktı
Türk polisinin 179 yıllık gizemli tarihi bu anı evinde
Abhazya lideri Bzhania'dan protestoların ardından istifa kararı
Afrika Uluslar Kupası elemelerinde Fas’tan gövde gösterisi
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili'den yeniden seçim çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avustralya Başbakanı Albanese’yi kabul etti
EĞİTİM
Üniversitede "dersimiz kivi hasadı"
19 Kasım 2024 Salı - 15:08:26
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi tarafından özel yetiştirilen kiviler, Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencilerince arazi uygulaması kapsamında hasat edildi. OMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Serdar, "Asıl amaç derstir. Kiviyi tanımak, kivi hasadında nelere dikkat edilmeli gibi bilgileri öğrencilerimizin uygulamalı olarak öğrenmesi çok güzel” dedi. OMÜ Ziraat Fakültesi öğrencileri derslerini sınıf ortamının yanı sıra arazide uygulamalı olarak da işliyor. Atakum ilçesi Kaya Güney Mahallesi’ndeki Ali Nihat Gökyiğit Araştırma İstasyonu, öğrencilerin en verimli şekilde eğitim alması için birçok imkanı bünyesinde bulunduruyor. Birçok meyvenin ve sebzenin yetiştirilmesine tanıklık eden öğrenciler, arazi uygulaması kapsamında kivi bahçesine girerek hasat yaptı. "Kiviye dokunuyor, kiviyi tanıyorlar" OMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Serdar, "Öğrencilerimizle birlikte kivi hasadı yapıyoruz. Bu sene çok kurak bir yıldı. Burayı yeterince sulayamadık. O nedenle meyvelerimiz biraz küçük oldu. Öğrencilerimiz kuraklıkta ne oluyor, meyve ne kadar büyüyebiliyor bunu görme fırsatı buldu. Dişi ve erkek bitkileri görüyorlar. Budamanın önemini anlıyorlar. Bazı ağaçlar çok güzel budanmış ve onlarda daha iri meyveler var. Dolayısıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi için uygulamalı eğitim çok önemli. Asıl amaç ders. Kiviyi tanıma ve kivi hasadında nelere dikkat edilmeli gibi bilgileri öğrencilerimizin uygulamalı olarak öğrenmesi çok güzel” diye konuştu. "Mühendislik için önden hazırlık" Ziraat Fakültesi öğrencisi Eylül Comart, “Uygulama için buradayız. Kivi hasadına başladık. Derslerde uygulama bizler için çok iyi oluyor. Kendimiz hasadı yapıyoruz. Mühendislik için önden bir hazırlık oluyor” şeklinde konuştu. Öğrenci Zehra Çakıcılar, “Bahçe bitkileri genel meyvecilik dersinde uygulama yapmaya geliyoruz. Kivi, fındık, kestane gibi hasatlar yapıyoruz. Bunlar ileriye dönük yatırım olarak bize geri dönüş oluyor” ifadelerini kullandı. Ziraat Fakültesinde öğrenci ve aynı zamanda Samsun’daki bir okulda öğretmen olan Selçuk Yıldırım, “Bu tarım sevdası bu yaştan sonra bizi öğrenciliğe itti. Eğitimde en büyük sorunlardan bir tanesi eğitimin teoride kalması, pratiğe geçmemesidir. Fakültemizin çok geniş uygulama sahaları mevcut. Bu noktada fakültemiz gerçekten çok avantajlı. Bağcılıkta, kivide, kestanede uygulamalar yapıyoruz" açıklamasında bulundu. Öğrenciler kivi hasadının yanı sıra istasyonda yetiştirilen kestane, fındık, mantar gibi mahsullerin de hasatlarını yaparak uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buluyor.
19 Kasım 2024 Salı - 15:07
Türkiye Akıl Ve Zeka Oyunları Turnuvası Mersin’de başladı
Mersin’de, ’24 Kasım Öğretmenler Günü’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası, Suphi Öner Öğretmen Evinde gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğretmenler, toplamda 5 turdan oluşan ve iki gün sürecek olan zeka oyunlarında yeteneklerini sergileyecekler. Mangala, küre, reversi ve kulami olmak üzere 4 farklı kategoride 64’ü mangala, 31’i küre, 56’sı reversi, 50’si kulami olmak üzere toplam 201 öğretmenin performans sergileyeceği yarışmanın açılış törenine, Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu Başkanı Şaban Kurt ile İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’ta katılarak birer konuşma gerçekleştirdi. "Öğretmenlik dışında hiçbir meslek yoktur ki eserini yüreğine basabilsin, hiçbir meslek yoktur ki eserinin sevgisini kalbinde hissedebilsin" diyerek konuşmasına başlatan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, "Geleceğin bizlerin çabalarıyla şekilleneceği düşüncesini hiç aklımızdan çıkarmadan evlatlarımızı geçmişine bağlı, kendi coğrafyamızı ve dünyayı iyiye ve doğruya kanalize edebilecek donanımda yetiştirmeye bıkmadan usanmadan devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modelimizin ışığında, millî ve manevi değerlerine sahip çıkan köklü geçmişinden aldığı güçle geleceğe yön veren evlatlarımız, sizlerin sayesinde daha yaşanabilir, barış dolu dünyayı inşa edeceklerdir. Unutmayalım ki geleceğin dünyasını her zaman olduğu gibi yine insan belirleyecektir. Zekanın ölçüsü gerektiğinde düşüncelerini değiştirebilmekte yatar. Turnuvada hepinize başarılar diliyorum. Aklın ve zekanın kazandığı bir turnuva olsun" ifadelerini kullandı.
19 Kasım 2024 Salı - 15:05
Üniversitede "Dersimiz kivi hasadı"
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi tarafından özel yetiştirilen kiviler, Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencilerince arazi uygulaması kapsamında hasat edildi. OMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Serdar, "Asıl amaç derstir. Kiviyi tanımak, kivi hasadında nelere dikkat edilmeli gibi bilgileri öğrencilerimizin uygulamalı olarak öğrenmesi çok güzel” dedi. OMÜ Ziraat Fakültesi öğrencileri derslerini sınıf ortamının yanı sıra arazide uygulamalı olarak da işliyor. Atakum ilçesi Kaya Güney Mahallesi’ndeki Ali Nihat Gökyiğit Araştırma İstasyonu, öğrencilerin en verimli şekilde eğitim alması için birçok imkanı bünyesinde bulunduruyor. Birçok meyvenin ve sebzenin yetiştirilmesine tanıklık eden öğrenciler, arazi uygulaması kapsamında kivi bahçesine girerek hasat yaptı. "Kiviye dokunuyor, kiviyi tanıyorlar" OMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Serdar, "Öğrencilerimizle birlikte kivi hasadı yapıyoruz. Bu sene çok kurak bir yıldı. Burayı yeterince sulayamadık. O nedenle meyvelerimiz biraz küçük oldu. Öğrencilerimiz kuraklıkta ne oluyor, meyve ne kadar büyüyebiliyor bunu görme fırsatı buldu. Dişi ve erkek bitkileri görüyorlar. Budamanın önemini anlıyorlar. Bazı ağaçlar çok güzel budanmış ve onlarda daha iri meyveler var. Dolayısıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi için uygulamalı eğitim çok önemli. Asıl amaç ders. Kiviyi tanıma ve kivi hasadında nelere dikkat edilmeli gibi bilgileri öğrencilerimizin uygulamalı olarak öğrenmesi çok güzel” diye konuştu. "Mühendislik için önden hazırlık" Ziraat Fakültesi öğrencisi Eylül Comart, “Uygulama için buradayız. Kivi hasadına başladık. Derslerde uygulama bizler için çok iyi oluyor. Kendimiz hasadı yapıyoruz. Mühendislik için önden bir hazırlık oluyor” şeklinde konuştu. Öğrenci Zehra Çakıcılar, “Bahçe bitkileri genel meyvecilik dersinde uygulama yapmaya geliyoruz. Kivi, fındık, kestane gibi hasatlar yapıyoruz. Bunlar ileriye dönük yatırım olarak bize geri dönüş oluyor” ifadelerini kullandı. Ziraat Fakültesi’nde öğrenci ve aynı zamanda Samsun’daki bir okulda öğretmen olan Selçuk Yıldırım, “Bu tarım sevdası bu yaştan sonra bizi öğrenciliğe itti. Eğitimde en büyük sorunlardan bir tanesi eğitimin teoride kalması, pratiğe geçmemesidir. Fakültemizin çok geniş uygulama sahaları mevcut. Bu noktada fakültemiz gerçekten çok avantajlı. Bağcılıkta, kivide, kestanede uygulamalar yapıyoruz" açıklamasında bulundu. Öğrenciler kivi hasadının yanı sıra istasyonda yetiştirilen kestane, fındık, mantar gibi mahsullerin de hasatlarını yaparak uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buluyor.
19 Kasım 2024 Salı - 14:21
Bodrum’da bilimsel kanıta dayalı eğitim konferansı düzenlenecek
Bodrum İdeal Özel Eğitim Kurumları tarafından, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen “Bilimsel Kanıta Dayalı Eğitim Konferansı”, 21 Kasım 2024 Perşembe günü Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Saat 10:00-12:00 arasında düzenlenecek etkinlikte, İstanbul Biruni Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü akademisyeni ve aynı zamanda BBA Genel Müdürü Prof. Dr. Binyamin Birkan konuşmacı olarak yer alacak. Konferansta, otizmde en etkili eğitim yaklaşımlarından biri olarak kabul edilen Uygulamalı Davranış Analizi (UDA/ABA) yönteminin bilimsel temelleri ve uygulama alanları ele alınacak. Uluslararası standartlara uygun bu eğitim modelinin, otizmli bireylerin potansiyellerine ulaşmalarını desteklerken, uzmanlar ve ebeveynler için pratik bilgiler sunmayı hedeflediği belirtildi. Etkinlik, otizm alanında çalışan uzmanlar, eğitimciler ve ebeveynler için önemli bir rehber niteliği taşıyor. Konferansa tüm ilgililer davet edildi.
Çok Okunan Kategori Haberleri
1
18 Kasım 2024 Pazartesi- 09:53
Öğrencilerin 2 aylık burs, kredi ödemeleri hesaplara yatırıldı
2
18 Kasım 2024 Pazartesi- 13:08
Keçiören Belediyesi birim müdürlerine mevzuat eğitimi
3
24 Ekim 2017 Salı- 20:40
e-Devlet üzerinden karne notları nasıl öğrenilir? | e Okul Giriş | e Okul not sorgulama
4
18 Kasım 2024 Pazartesi- 14:00
Urla şampiyonlarını alkışlıyor
5
18 Kasım 2024 Pazartesi- 17:14
ATÜ’lü öğrenci "1. Genç Çevirmen Adayları Yarışması”nda birinci oldu
17 Ekim 2024 Perşembe - 12:13
Şehit Cengiz Topel Mithatpaşa İlkokulunda deprem tatbikatı yapıldı
Erzincan’da Şehit Cengiz Topel Mithatpaşa İlkokulunda deprem tatbikatı yapıldı. Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince Şehit Cengiz Topel Mithatpaşa İlkokulunda öğrenci, öğretmen ve çalışanlara yönelik afet farkındalık eğitimi verilerek deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği deprem alarmının verilmesi üzerine öğrenciler önce korunaklı yerlere sığınıp ardından sınıflardan tahliye işlemini gerçekleştirdiler. AFAD ekipleri afet farkındalık eğitimlerinin yıl boyu değişik okullar ve kurumlarda devam edeceğini belirttiler.
17 Ekim 2024 Perşembe - 12:10
Cizre’de öğrencilere yönelik söyleşi programı düzenlendi
Şırnak’ın Cizre ilçesinde öğrencilere yönelik düzenlenen söyleşi etkinliğinde lise öğrencilerine İslam, bilim ve teknoloji alanında adından söz ettiren Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayatı anlatıldı. Cizre Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Dicle Lisesi ve Prof. Dr. Fuat Sezgin İmam Hatip Ortaokulundaki öğrencilere yönelik düzenlenen söyleşi programında Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV ) Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çetinkaya; İslam, bilim ve teknoloji alanındaki önemli çalışmalarıyla maziden atiye köprü kuran Prof. Dr. Fuat Sezgin’i öğrencilere anlattıklarını söyledi. Öğrencilere yönelik sunum yapan Çetinkaya, İslam bilim tarihi alanında yaptığı çalışmalarla medeniyetin ve tarihin uyanışına öncülük eden Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayatından ve eserlerinden bahsetti. Prof. Dr. Fuat Sezgin’in ömrünü İslam bilim tarihine adadığına dikkat çeken İBTAV Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çetinkaya, böylesine önemli şahsiyetin bugün gerek İslam coğrafyasında gerekse dünyanın farklı bölgelerinde bilimle uğraşan kişiler için rol model olduğunun altını çizdi. Cizre Kaymakamlığı ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünün iş birliğinde gerçekleştirilen söyleşiye; Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, İlçe Millî Eğitim Müdürü Şahan İke ve davetliler katıldı. Söyleşi, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.
17 Ekim 2024 Perşembe - 12:08
Piri Sami Yurdu’nda diksiyon ve etkili iletişim eğitimi başladı
Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Piri Sami Öğrenci Yurdu’nda eğitmen Eray Üzümcü’nün katılımıyla 20 öğrenciye yönelik diksiyon ve etkili iletişim eğitimi gerçekleştirildi. Piri Sami Yurdu’nda kalan öğrencilere yönelik düzenlenen diksiyon ve etkili iletişim eğitimi, eğitmen Eray Üzümcü’nün katılımıyla 16 Ekim 2024 tarihinde başladı. Eğitime, yurt bünyesinde barınan 20 öğrenci katıldı. Bu kurs, öğrencilerin iletişim kurma becerilerini geliştirmeye ve kendilerini daha etkili bir şekilde ifade etmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Kurs boyunca öğrenciler, etkili iletişimin önemini kavrayarak kendilerini geliştirme yolunda önemli adımlar atacaklar. Eğitim süresince öğrencilerin gösterdiği ilgi, bu alanda daha fazla öğrenme ve kendilerini geliştirme isteğini ortaya koydu.
17 Ekim 2024 Perşembe - 12:00
Jandarma çocukları bilgilendirdi
Kırşehir İl Jandarma Komutanlığı Ekipleri, okullarda çocuklara jandarma faaliyetlerini anlattı. Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ) ile komutanlıkta görevli personeller; kadınlara ’ŞÖNİM ve KADES’ Uygulaması, çocuklara ise jandarma mesleği hakkında tanıtım yaptı. İl merkezinde yer alan Meral Kılıçözü Anaokulu’nda da eğitim gören 150 öğrenciye meslek tanıtılarak jandarma videoları izletildi. Etkinliklerde çocuklara; Jandarma Dergisi, balon ve bayrak hediye edildi.
17 Ekim 2024 Perşembe - 12:00
SUBÜ ve Cezayir Naama Üniversitesi iş birliği yapacak
SUBÜ ve Cezayir’in Naama Üniversitesi arasında eğitim-öğretim ve Ar-Ge alalarında iş birliğinin geliştirilmesinin yanı sıra, ortak bilimsel çalışmalar ile karşılıklı öğrenci ve personel hareketliliğini içeren bir iş birliği protokolü imzalandı. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ve Cezayir’in Naama Üniversitesi arasında eğitim ve Ar-Ge alanlarında iş birliği geliştirmek ve her iki kurum için de fayda elde etmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı. SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Naama Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Habib Safi tarafından imza altına alınan protokolle; ortak eğitim-öğretim etkinlikleri düzenlenebilecek, doktora öğrenci değişimi sağlanabilecek ve akademisyenler karşılıklı olarak yardımcı doktora tez danışmanlığı yapabilecek, akademik ve bilimsel alanlarda ortak sertifika programları, sempozyumlar ve konferanslar düzenlenebilecek, lisans ve lisansüstü öğrenci ile akademisyen ve araştırmacı hareketliliği yapılabilecek, karşılıklı akademik yayın ve belge değişimi yapılabilecek ve karşılıklı olarak diploma denkliği tanınabilecek. Afrika ile ilişkilerini geliştirme amacında olduklarını kaydeden SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Özellikle Kuzey Afrika’da yeni iş birliklerine imza atmak için çalışıyoruz. Bir süre önce Fas’ı iki defa ziyaret ederek hem Yükseköğretim Kurulu (YÖK) hem de üniversitemiz nezdinde ilişkileri geliştirecek çalışmalar yürütmüştük. Bunun yanı sıra Somali’den misafirlerimizi ağırlamıştık. Tanzanya’da Darüsselam Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzalamıştık. Şimdi de tarihi, kültürü, konumu ve insan yapısı ile önemli bir ülke olan Cezayir’in üniversitelerinden Naama Üniversitesi ile bir protokol imzaladık. Bu tarz iş birlikleri hem bilimsel faaliyetlerin yürütülmesinde yeni kapılar açıyor hem de gerek akademisyenlerimizin gerekse öğrencilerimizin farklı yöndeki gelişimine ve çeşitlilik geliştirmelerine imkân tanıyor. Bu anlamda ziyaretleri ve iş birlikleri için Naama Üniversitesi Rektörü Sayın Safi ve ekibine teşekkür ediyorum. İş birliğimiz hayırlı olsun” diye konuştu. Türkiye’nin kendileri için önemli bir ülke olduğunu ve gönül birliğine sahip olduklarını vurgulayan Naama Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Habib Safi, “SUBÜ’nün uygulamalı eğitime verdiği önem ve bu doğrultuda hayata geçirdiği ilkler dikkat çekici. Biz de bunu değerlendirerek faydalanmak istiyoruz. Ayrıca ülkelerimizin bilime ve buna dayalı olarak teknolojiye ve diğer alanlara yatırımlarını artırması ve hız kazanması gerekiyor. Bunun için de yapılacak iş birlikleri ve karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımı ile öğrenci ve akademik personel hareketlilikleri oldukça önem arz ediyor. Gidiş gelişler ne kadar artarsa birlikte yapacağımız çalışmaların o ölçüde artacağını ve ciddi işlerin ortaya konulabileceğini düşünüyorum. Misafirperverlikleri için rektörümüze ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
17 Ekim 2024 Perşembe - 11:57
Afyonkarahisar’dan iki okul derece yaptı
Antalya’da ODAP Projesi kapsamında düzenlenen ve 50 okul katıldığı yarışmada Afyonkarahisar’dan iki okul derece yaptı. 14-15 Ekim 2024 tarihlerinde Antalya’da ODAP Projesi kapsamında düzenlenen “Etkinlik Laboratuvarı Fuarı ve Yarışması”, 15 pilot ildeki 50 pilot okuldan 500’e yakın öğrenci, öğretmen ve idarecinin katılımı ile tamamlandı. Pilot okullardaki öğrencilerin ODAP kapsamındaki çalışmalarını içeren resim, ebru, el sanatları, ahşap sanatları, 3D baskı ürünleri ile ebru sanatı performans köşesi, 3D yazıcı ile baskı performans köşesi ve resim performans köşesindeki eserleri fuar yetkililerinden tam not aldı. Öğrencilerin spor alanındaki yeteneklerini sergiledikleri masa tenisi, bocce, dart ve satranç turnuvaları heyecanlı dakikaların yaşanmasına neden oldu. 12 Kategoride yapılan yarışmalar sonucunda düzenlenen ödül töreninde Emirdağ Metin-Zülbiye Sarı Anadolu Lisesi "Kısa Filim Yarışmasında birinci, Şehit Abdülkadir Kocatürk Anadolu Lisesi Bocce Yarışmasında ikinci olarak fuara damga vurdu.
17 Ekim 2024 Perşembe - 11:56
Tekirdağ’da ’Bilmeyen Kalmasın 4’ bilim şenliği düzenlendi
Tekirdağ’da düzenlenen "Bilmeyen Kalmasın 4" bilim şenliğinde öğrenciler deneyler yaparak eğlenceli ve öğretici anlar yaşadı. Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi tarafından organize edilen Bilmeyen Kalmasın 4 bilim şenliği, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde coşkulu bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinlikte öğrenciler hem eğlenip hem de bilimsel deneyler yaparak keyifli ve öğretici anlar yaşadı. Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Çek açılış töreninde yaptığı konuşmada, bilim şenliklerinin Tekirdağ’da devam ettiğini belirterek, "Bugün burada gençlerimizin bilimsel çalışmalarını hep birlikte göreceğiz. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz ne kadar iyi yetişirse, ülkemizin gelişmişlik seviyesi o kadar yükseğe çıkacaktır" dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol da konuşmasında, önceki yıllarda gerçekleştirilen şenliklerde elde edilen deneyimlerin bu yılki etkinliği daha da zenginleştirdiğini vurguladı. Yeniyol, "2017, 2018 ve 2021 yıllarında düzenlediğimiz bilim şenliklerinde 139 atölye ve 7 seminer ile binlerce katılımcıya ulaşarak ilimizde bilimi bir kültür haline getirme yolunda önemli adımlar attık" ifadelerini kullandı. Etkinliğin açılış kurdelesi, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Çek, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla ve öğrenciler tarafından birlikte kesildi. Ardından protokol üyeleri ve öğrenciler, Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde kurulan stantları gezerek bilimsel çalışmaları inceledi.
17 Ekim 2024 Perşembe - 11:56
Müdür Sünnetci: "En büyük hedefimiz üst düzey sporcu yetiştirmek"
Okul sporları değerlendirme toplantısında konuşan Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, “Yetenekli çocuklarımızın tespit edilerek yetenekleri doğrultusunda spor branşlarına yönlendirilmesi ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak en büyük hedefimizdir” dedi. Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2024-2025 sezonu okul sporları değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Müdürlük toplantı salonunda gerçekleştirilen 2024-2025 sezonu okul sporları değerlendirme toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Şube Müdürleri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, okul/kurum idarecileri ile öğretmenler katıldı. 2024-2025 sezonu okul Sporları faaliyetleri kapsamında düzenlenen değerlendirme toplantısında konuşan İl Müdürü Miraç Sünnetci, “Spor tüm dünyada her geçen gün birleştirici gücüyle ilgi odağı haline gelmektedir. Genç bir nüfusa sahip olduğumuzun bilinciyle; tüm öğrencilerimizin her yaşta farklı spor dalları ile ilgilenebileceğini, sporun bireylerin bedensel, ruhsal, zihinsel ve sosyal gelişimi üzerinde olumlu etkileri olduğunun farkında olarak gerekli altyapı ve fiziki ortamın hazırlanması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ayrıca yetenekli çocuklarımızın tespit edilerek yetenekleri doğrultusunda spor branşlarına yönlendirilmesi ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak en büyük hedefimizdir” dedi. Toplantıda ayrıca, gençlerin sporla daha fazla bütünleşmesi, sağlıklı yaşamın teşviki ve okullar arası spor müsabakalarının daha geniş kitlelere ulaşması için yapılacak projeler değerlendirildi.
17 Ekim 2024 Perşembe - 11:28
Vali Yiğitbaşı, Olgunlaşma Enstitüsü’nde incelemelerde bulundu
Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ile birlikte Olgunlaşma Enstitüsü ek binasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Vali Yardımcısı Ali Uysal ve İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci Olgunlaşma Enstitüsü ek binasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Olgunlaşma Enstitümüzün sınıf ve atölyelerinin yer aldığı ek binasında incelemelerde bulunan Yiğitbaşı kurum yetkililerinden detaylı bilgi aldı.
17 Ekim 2024 Perşembe - 11:19
GAÜN’de ESPS Projesi kapsamında sosyal uyum etkinliği düzenlendi
Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN), Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinin (HBVÜ) koordinatörlüğünde yürütülen EU Scholarships for Perspective Students (ESPS) Projesi kapsamında GAÜN öğrencileri için sosyal uyum etkinliği düzenlendi. Türk, uluslararası koruma statüsündeki ve geçici koruma statüsü altındaki öğrencilere eğitim desteği sunmayı amaçlayan projenin etkinliğine GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ve GAÜN Genel Sekreteri Doç. Dr. Musa Budak katıldı. Etkinlikte konuşan Prof. Dr. Özaydın, burs almanın önemine dikkat çekerek, öğrencilere parayı doğru kullanmanın gerekliliğini vurguladı. Burs imkanlarının öğrencilerin eğitim süreçlerinde ne denli önemli bir rol oynadığını belirten Özaydın, bu desteklerin öğrencilerin kariyer hedeflerine ulaşmada büyük katkı sağladığını ifade etti. HBVÜ Öğretim Üyesi ve ESPS Koordinatörü Prof. Dr. Celal Taşdoğan ise projeye sağladıkları desteklerden dolayı Gaziantep Üniversitesi ve Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın’a teşekkür etti. Prof. Dr. Taşdoğan, daha fazla öğrenciye burs imkanı sunmayı hedeflediklerini belirterek, proje kapsamında başarılı bursiyerlere, 8 ay boyunca çalıştıkları yerlerde Avrupa Birliği fonları aracılığıyla maaş ödeneceğini ve bu sayede istihdama katkıda bulunacaklarını ifade etti. Programda ayrıca ESPS projesinde görevli yetkililer tarafından gerçekleştirilen sunumlarla proje hakkında detaylı bilgiler verildi. Sunumlarda ESPS projesinin amacı, öğrencilerin eğitim desteği alma süreçleri, burs imkanları konularında bilgiler paylaşıldı.
17 Ekim 2024 Perşembe - 11:18
Emet MYO’da sosyal hizmet kuruluşları tanıtıldı
Kütahya Dumlupınar Üniversitesine bağlı Emet Meslek Yüksekokulunda, “Sosyal Hizmet Kuruluşlarının Tanıtımı” konulu konferans düzenlendi. Emet MYO Konferans Salonu’nda düzenlenen, Sosyal Çalışmacı Aynur Ünlü Sarı’nın konuşmacı olduğu konferansa, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Konferansta konuşmacı Aynur Ünlü Sarı tarafından, öğrencilere sosyal hizmet alanının sadece belirli kurumlarla sınırlı olmadığı, özel eğitim dışında çok daha farklı işler de yapıldığı bilgisi verildi. Sosyal hizmet öğrencisi olmanın büyük ayrıcalık olduğu belirtilen etkinlikte, öğrencilerin gelecekte oluşabilecek iş fırsatlarını iyi değerlendirmeleri gerektiği, kamu kurumlarının yanı sıra özel sektörde de çokça iş fırsatı bulunduğu ifade edildi.
17 Ekim 2024 Perşembe - 11:17
Büyükşehir Akıllı Şehir Akademisi’nde final heyecanı
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından akıllı şehir uygulamalarına yönelik çözümler geliştirebilecek yetenekli yazılımcılar yetiştirmek amacıyla başlatılan Code16 Yazılımcı Yetiştirme Programı’nda final heyecanı yaşandı. Üç aylık programın ardından mezun olan katılımcılar, yazılım ve oyun alanında geliştirdikleri projeleri tanıtma fırsatı buldu. Bursa’da teknolojinin getirdiği yeniliklerin günlük hayatta uygulanabilmesi amacıyla akıllı şehircilik çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yazılımcı ve girişimci olmak isteyenleri de desteklemeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Akıllı Şehircilik Şube Müdürlüğü tarafından şehir yönetimi, ulaşım, enerji ve çevre gibi akıllı şehir alanlarına yönelik çözümler geliştirebilecek yetenekli yazılımcılar yetiştirmek amacıyla ‘Code16 Yazılımcı Yetiştirme Programı’ düzenlendi. Bursa Akıllı Şehir Akademisi kapsamında gerçekleştirilen programa katılanlar, 3 aylık eğitimleri başarıyla tamamladı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen final etkinliğinde, eğitim ve akıllı şehir uzmanlarının değerlendirmeleri sonucunda seçilen 12 projenin ekip sözcüleri, geliştirdikleri projeleri katılımcılara tanıttı. Sunumların ardından eğitimi başarıyla tamamlayan 200 katılımcıya sertifikaları verildi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Altınsoy, program sayesinde katılımcıların yazılım ve oyun geliştirme gibi farklı alanlarda becerilerini ve yeteneklerini geliştirme fırsatı bulduğunu söyledi. Akıllı şehirleri yetişmiş insan gücünün inşa ettiğini belirten Altınsoy, katılımcıların ileride daha büyük projelere imza atacağına inandığını ifade etti. Akıllı Şehircilik Şube Müdürü Demet Sönmez ise Akıllı Şehir Akademisi’nin geleceğin şehirlerini inşa edecek yazılımcıları yetiştirme hedefiyle yola çıktığını dile getirdi. Akıllı şehirlerin sadece teknolojiyle değil, o teknolojiyi geliştiren gençlerle anlam kazandığını söyleyen Sönmez, programa katılan herkesi tebrik etti.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder