ASAYİŞ - 07 Ekim 2024 Pazartesi 19:55

Edirne’de 9 ayda 2 milyar 225 milyon liralık yakalama

A
A
A
Edirne’de 9 ayda 2 milyar 225 milyon liralık yakalama

Sınır kenti Edirne’de narkotik suçlarla mücadelenin etkin bir şekilde devam ederken, yılın ilk 9 ayında geçen yıla göre yüzde 36 artış oranıyla 2 milyar 225 milyon lira değerinde yakalama gerçekleşti.


Edirne Valisi Yunus Sezer, Asayiş ve Güvenlik Toplantısı sonrası gazetecilerle bir araya gelerek, kaçakçılık, asayiş olayları ve trafik kazaları ile ilgili hazırlanan raporlardaki verileri paylaştı.


Edirne’de yurt dışıyla da bağlantılı organize çalışan narkotik suçlarla ilgili örgütler ve organizasyon yapılarıyla da mücadele ettiklerini belirten Vali Sezer, bu noktada geçen yıla göre yakalama oranlarında yüzde 36 artış söz konusu olduğunu vurguladı.


Tonlarca uyuşturucu madde


Narkotik suçlarla ilgili yakalama oranlarını paylaşan Vali Sezer, 2024 yılının 9 ayında 1 ton 980 kilogram esrar, 1 ton 22 kilogram skunk, 38 kilogram eroin, 44 kilogram metamfetamin, 7 milyon 50 bin kök kenevirinin yakalanarak imha edildiğini, Sentetik uyuşturucularda ise yaklaşık 460 bin adet uyuşturucu yakalandığını açıkladı.


"334 kilogram altın ele geçirildi"


Emtia noktasındaki yakalamaların çok fazla olduğunu vurgulayan Vali Sezer, "Sadece 334 kilogram altın ele geçirildi. Yine içerisinde araç, oto yedek parçası, tarihi eser, cep telefonu, elektronik eşya, sigara başta olmak üzere 2 milyar 225 milyon lira değerinde yakalanan kaçak ticari eşya var” dedi.


" Asayiş olaylarında azalma var"


Asayiş olaylarında son 9 ayda yüzde 12 bir azalma olduğunu belirten Vali Sezer, evden hırsızlıkta yüzde 66, motosiklet hırsızlığında yüzde 67, iş yeri ve kurumlardan hırsızlıkta yüzde 59, dolandırıcılıkta yüzde 29 oranında azalma olduğuna değindi.


Aranan şahıslarla ilgili olarak 2024 yılının ilk 9 ayında 3 bin 732 aranan şahsın Edirne’de yakalandığını ifade eden Vali Sezer, bu oranda da geçen yıla göre yüzde 53 oranında bir artış olduğunu aktardı.


Trafikle ilgili hem yoğunluğun olduğu hem de kör noktalardaki çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini belirten Vali Sezer, ölümlü trafik kazalarında yüzde 67 azalma olduğunu söyledi.


Yaralamalı trafik kazalarında yüzde 6 azalış söz konusu olduğuna değinen Vali Sezer, kazaların birçoğunun motosiklet kullananlardan kaynaklandığını belirterek, bu konuda da dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu.


(ÖC-MEF-

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta 7 Ekim’in 1. yılı protesto edildi Muş’ta 7 Ekim’de başlayan İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının 1. yılı protesto edildi. Muş’ta sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin kurduğu Mescid-i Aksa Platformu tarafından Kent Meydanı’nda düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunması ile başladı. Platform adına toplanan kalabalığa seslenen Mahsun Eminoğlu, Gazze’ye saldırıların birinci yıl dönümü olduğu için toplandıklarını belirterek, “Kur’an-ı Kerim bütün tarihlerin ve zamanın kitabıdır, herkese hitap ediyor. Bizim savaşımız, mitinglere, etkinliklere katılmaktır ve boykot yapmaktır. Buda bizim savaşımızdır. Eğer bunu yapmazsak Cenab-ı Allah bunun hesabını bizden soracaktır. Bizim savaşımız mitingdir. Eğer boykot yapmazsak boykot bizim cihadımızdır, eğer boykot yapmazsak demek ki cihattan kaçıyoruz. Bunun da vebali ağır olacaktır. Değerli kardeşlerimiz boykotu daha gerçekleştiremedik. Hala marketlerde İsrail ürünü satılmaktadır maalesef. Bunu üzülerek görüyoruz. Bu da Gazze’nin davasına, Hamas’ın mücadelesine ihanettir. İsrail malını almak, satmak onlara yardımcı olmaktır, onlara destektir. Zulme destek zulümdür. Katliama destek, katliama ortak olmak demektir" dedi. Konuşmanın ardından vatandaşlar ellerinde Filistin ve Türk bayraklarıyla Kent Meydanı’ndaki slogan atarak İstasyon Caddesi’ndeki İmamı Şafi Camisi’ne kadar yürüdü. Burada dua edilmesinin ardından kalabalık sesiz bir şekilde dağıldı. (İG-