GENEL - 13 Mart 2012 Salı 16:59

KIRKPINAR GÜREŞLERİNE YENİ DÜZENLEME GELİYOR

A
A
A
KIRKPINAR GÜREŞLERİNE YENİ DÜZENLEME GELİYOR

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kırkpınar’a yeni düzenlemeler getirileceğini belirterek, "Yerel güreşlere puanlama sistemi gerilecek ve artık her önüne gelen Kırkpınar’da güreşemeyecek" dedi.
Sedefçi, "Sırbistan’da Avrupa Serbest Greko-Romen Güreş Şampiyonası vardı. Federasyonun davetiyle katıldım. Federasyon başkanımızı ve yağlı güreş komitesi ve arkadaşlarımızı ikna ettik. Bölgesel güreşlerde puanlama yapacaklar. İlk 20-30’a girenlere puan verecekler, puanı tutan 40 güreşçiyi Baş’a alacağız. Başarısız olmuşsa başpehlivan olsa dahi Kırkpınar’a giremeyecek. Baş, Başaltı ve Büyük Orta’da bu kural olacak. Üç dalda puanı tutan Kırkpınar’a gelebilecek" dedi.
Amaçlarının Kırkpınar’ın kalitesini arttırmak olduğunu belirten Sedefçi, "Adam puan almak zorunda kalacağından adam gibi güreşecek. İyi güreşler olacak. En büyük sıkıntı baş final güreşleriydi. Puanlamayı kaldırıp güreş 40 dakika olsun, yenişme olmazsa fazla puanı alan galip olsun diyorduk. 40 dakikada ikisi de güreşmiyorsa üçüncü ihtarı alan diskalifiye olacak. Bunun sözünü aldık. Güreşi izleyenler sıkılmayacak" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Adapazarı’nın mesleklerini fotoğrafladılar SUBÜ Sakarya MYO, Öğretim Görevlisi Ersin Berk’in düzenlediği ve öğrencilerin çektikleri fotoğrafların sergilendiği ‘Toplumsal Bellek: Meslekleriyle Adapazarı’ başlıklı fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sakarya Meslek Yüksekokulu, ‘Toplumsal Bellek: Meslekleriyle Adapazarı’ başlıklı fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı. Fotoğraf Sanatçısı ve Akademisyen Öğretim Görevlisi Ersin Berk ile yaklaşık 40 öğrencisi tarafından düzenlenen sergide, Adapazarı’nın geleneksel ve modern meslekleri 200 fotoğraf ile sergilendi. Fotoğraflanan meslekler arasında kaybolmaya yüz tutmuş sepetçilik, süpürgecilik ve televizyon-radyo tamirciliği gibi meslekler ile kumaşçılık, züccaciyecilik, düğmecilik, çorapçılık ve terzilik gibi canlılığını sürdüren meslekler yer aldı. Öğrenciler Adapazarı’nda Uzun Çarşı, Katlı Pazar ve Çark Caddesi’ndeki esnaflar ile oto sanayi sitelerindeki işçilerin fotoğraflarını çekti. Açılışını Sakarya MYO Müdürü Doç. Dr. Recep Kılıç ve Adapazarı Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Murat Acar’ın yaptığı sergiye akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi. Fotoğraf sergisinin Adapazarı’nın toplumsal belleğine önemli bir katkı sağladığını belirten SUBÜ Sakarya MYO Müdürü Doç. Dr. Recep Kılıç, “Sergiye katılan tüm öğrencilerimize ve Ersin hocamıza gayretleri nedeniyle teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz bu proje sayesinde emek ve el işçiliğinin önemini kavradılar. Fotoğraf çekim sürecinde sosyalleşerek ikili ilişkilerini güçlendirdiler. Okudukları şehri ise daha yakından tanıma fırsatı buldular. Biz de bundan memnuniyet duyduk” dedi. Öğretim Görevlisi Ersin Berk ise; Adapazarı’nın kültürel mirasını, kaybolan mesleklerini ve bu minvalde toplumsal dönüşümünü fotoğraf sanatı aracılığıyla gelecek nesillere aktarmaya devam etmek istediğini belirtti.