ASAYİŞ - 26 Ağustos 2024 Pazartesi 10:18

Kiraladığı araçla drift atan genç 58 bin TL ceza yedi

A
A
A

Düzce’nin Azmimilli Mahallesi Aydınpınar Caddesinde kiraladığı araç ile drif atan gencin 2 ay ehliyetine el konuldu 58 bin 187 TL para cezası kesildi.

Düzce’de trafik kurallarına ihlal eden sürücülere güvenlik güçleri göz açtırmıyor. Düzce Kent merkezi Aydınpınar Caddesi üzerinde drif atan sürücüyü polis ekipleri kısa sürede tespit edip cezai işlem uyguladı.

Düzce Valisi Selçuk Aslan sosyal medya hesabından gereği yapıldı diyerek yaptığı paylaşımda “Düzce Merkez Aydınpınar caddesi üzerinde drift atarak trafiği tehlikeye düşüren kiralık araç sürücüsü 2000 doğumlu U.K.’ya; toplamda 58 bin 187 TL trafik idari para cezası uygulanmış ve sürücü belgesine 2 ay süreyle el konulmuştur. Kurallara uymayarak vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini tehlikeye sokan hiç kimseye tolerans gösterilmeyecektir. Trafik kuralları hepimiz için var, trafikte kurallara uyalım ve birbirimize saygılı olalım” ifadelerine yer verdi.

Ali Yıldız

https://x.com/ValiSelcukAslan/status/1827763868803748269

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da kazanın önüne geçen tesadüf Antalya’nın Manavgat ilçesinde kavşağa geldiği sırada seyir halindeki polis aracına çarpmaktan son anda kurtulan araç sürücüsünün 15 yaşında olduğu, ehliyetinin olmadığı belirlendi. Hafif ticari araç sürücüsü ve sahibine 12 bin 977’şer TL para cezası uygulanırken sigortası olmadığı için bağlanan hafif ticari araç içerisinde de küçük yaşta kız çocuklarının olduğu gözlendi. O anlar ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Edinilen bilgiye göre; Örnek Mahallesi Atatürk Caddesi’nde Alparslan Türkeş Bulvarı istikametinden gelip İbrahim Sözen Caddesi istikametine seyir halindeki polis ekip otosu 1058 Sokak kesişimine geldiğinde, İ.K.’nin (15) kullandığı 07 APM 842 plakalı hafif ticari aracın çarpmasından kıl payı kurtuldu. Araç sahibine ve sürücüye ceza Ekip otosunda bulunan polisler, araç sürücüsünün küçük yaşta çocuk olması ve ehliyetinin olmaması nedeniyle olay yerine Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerini çağırdı. Olay yerine gelen trafik ekibi sürücü belgesi olmayan araç sürücüsü ve araç sahibine ayrı ayrı 12 bin 977’şer TL para cezası uygularken, sigortası olmadığı belirlenen araç sahibinin gelmemesi üzerine aracı trafikten men ederek yediemin otoparkına çektirdi. O anlar kamerada O anlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde geçiş üstünlüğü olan polis ekiplerinin kavşağa birden giren hafif ticari aracı görünce manevra yaptığı görüldü.