EKONOMİ - 10 Eylül 2024 Salı 10:46

Bu kulüpte iş var

A
A
A
Bu kulüpte iş var

Düzce İş Kulübü’nde görevli iş ve meslek danışmanları İŞ-KUR’un İş Gücü Uyum Programı (İUP) ve ücretli öğretmenlik konularında iş kulübüne kayıtlı üyeleri tek tek arayarak bilgiler verdi.


İŞ-KUR geçtiğimiz yıllarda Toplum Yararına Program (TYP) üzerinden kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırmak üzere geçici işçiler alırken, bu yıl ise İş Gücü Uyum Programı (İUP) üzerinden işçi almaya başladı. Düzce’de ise Milli Eğitim Müdürlüğü’nde temizlik, bakım ve onarım işlerinde görevlendirilecek 756 kişinin alımı için İUP başvuruları 4-8 Eylül tarihleri arasında toplandı.


Bu yıl ilk kez uygulanan programı bilmeyen Düzce İş Kulübü’ne kayıtlı vatandaşlar, iş ve meslek danışmanları tarafından tek tek aranarak bilgilendirildi. Konusunda uzman personeller tarafından yapılan aramalarda İUP başvuru tarihleri, nasıl başvurulacağı, sigortalılık ve maaş işlemleri ile ilgili bilgiler aktarıldı.


Öte yandan 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasından hemen önce ücretli öğretmenlik konusunda da Düzce İş Kulübü’ne başvuru yapan öğretmen adaylarına Düzce İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bekir Gürler’le yapılan toplantı sonrası bilgiler aktarıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’de 1 haftada meydana gelen asayiş olaylarında 231 şahıs hakkında işlem yapıldı Niğde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 09-15 Eylül 2024 tarihleri arasında yaptığı çalışmalarda il genelinde meydana gelen asayiş olaylarında 231 şahıs hakkında işlem yapıldığı bildirildi. Niğde Valiliği tarafından yapılan açıklamada, hakkında işlem başlatılan 231 şahıstan 5’inin adli makamlarca tutuklandığı bildirildi. Yapılan çalışmalarda 73 adet fişek, 7 adet ateşli silah, 2 adet şarjör ve 1 adet de bıçak ele geçiren ekipler, çeşitli suçlardan aranan 59 şahsı yakaladı, 8 hırsızlık olayını aydınlatarak şüphelileri gözaltına aldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonlarında ise 9 şahsın yakalandığı, gerçekleşen operasyonlarda da, gümrük kaçağı makaron, tütün, 13 adet cep telefonu ile define aramada kullanılan 6 adet materyalin ele geçirildiği bildirildi. Narkotik operasyonları kapsamında gerçekleştirilen 26 operasyonda yakalanan 26 şahıstan 2’sinin tutuklandığı, 24 şahsın serbest bırakıldığı ifade edildi. Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele kapsamında da ülkemizde yasal kalış hakkı bulunmayan yabancı uyruklu 11 şahsın Geri Gönderme Merkezine gönderildiği belirtildi. 1 haftalık süre içerisinde yapılan trafik denetimlerinde il genelinde 13 bin 962 aracın denetlendiği, ihlali tespit edilen 3 bin 890 araca cezai işlem uygulandığı, 75 aracın ise trafikten men edildiği ifade edildi.
Kayseri Türkiye U16 Milli takımı şampiyon oldu U16 Millî Takımı, Kayseri’de düzenlenen dörtlü turnuva ikinci maçında Danimarka’yı 4-2 mağlup ederek şampiyon oldu. Kayseri Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi sahalarında oynanan mücadelede Türkiye’nin gollerini 22 ile 45. dakikalarda Mustafa Duru, 37. dakikada Adnan Efe Fettahoğlu ve 48. dakikada Hasan Mert Tuncel atarken, Danimarka’nın gollerini 11. dakikada Malthe Mortensen ve 74. dakikada Omran Khatar kaydetti. Bu sonuçların ardından Türkiye U16 Millî Takımı, son maçlar öncesinde aldığı iki galibiyetle turnuvayı lider olarak bitirmeyi garantiledi. Ay-Yıldızlılar Romanya, Danimarka ve Portekiz’in mücadele ettiği turnuvada şampiyon oldu. Son maçlar, 18 Eylül Çarşamba günü Türkiye-Portekiz ve Danimarka-Romanya arasında oynanacak. Stat: Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi Hakemler: Bekir Doğan, Emre Bayraktar, Ömer Faruk Sağır, Bekir Kahraman Türkiye: Sadullah Yiğit Kabakuşak, Yağız Fikri Şen, Bilal Demirağ, Berke Yıldırı, (Ali Emir Esen dk.74), Vatan Karanfil, (Emirhan Ateş dk.46), Yaman Suakar, (Necati Oğulcan Yançel dk.14), Baran Yolaçan (Hasan Yakub İlçin dk.46), Adnan Efe Fettahoğlu (Dk.60 Ali Demirbilek), Mustafa Duru, (Ramazan Özçelik dk.46), Yiğit Metin Yumak, (Ada Yüzgeç dk.46), Hüseyin Şen, (Hasan Mert Tuncel dk.46) Danimarka: Frederik Donslund, Malthe Mortensen, (Frederik Vestergaard dk.74), Raphael Canut Pedersen, (Christian Vedei dk.84), Felix Sommer, Elias Warming, (Rilke Thomsen dk.60), Elias Broberg, (Rasmus Andersen dk.74), Benjamin Stelman, (Jonathan Friis dk.60), Mads Jrgensen (Dk.60 Hector Lux Hoyrup), Ekene Chukwuani, (Mikkel Bro Hansen dk.74), Lukas Legaard, Omran Khatar (Benjamin Nicolaisen dk.84) Goller: Mustafa Duru (dk.22 ve 45), Adnan Efe Fettahoğlu(dk.37), Hasan Mert Tuncel (dk.48) (Türkiye), Malthe Mortensen (dk.11), Omran Khatar (dk.74) (Danimarka)
Antalya Antalya’da “Yöreler Renkler Festivali” başladı Antalya’da Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Yöreler Renkler Festivali, Akdeniz Gecesi ile başladı. Festivalde bu yıl, Antalya’da yaşayan yerleşik yabancıların kurduğu dernekler de dahil olmak üzere 72 hemşeri, kültür, yardım ve dayanışma derneği yer aldı. Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’nda kurulan stantlarda dernekler, yörelerinin lezzetlerini, el sanatlarını ve doğal güzelliklerini tanıttı. Festivalin ilk gecesi, Muratpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi ile başladı. Ardından, sanatçılar Ateş Ali ve Mevlüt Ahıskalı sahne aldı, gece Uğur Önür konseriyle sona erdi. Başkan Ümit Uysal, Muratpaşa’da farklı kültür ve milletlerden insanların bir arada, barış içinde yaşadığını vurguladı ve şunları söyledi: “Bizim Muratpaşa’mız Türkiye’nin yedi bölgesinden ve çevremizdeki ülkelerden gelen insanlarla şekillenmiş bir yaşam tablosuna sahip. Burada güçlü bir komşuluk ilişkisi, hoşgörü, sevgi ve saygı var. Bu, dünyaya örnek olabilecek bir tablo. Muratpaşa’da savaş yok. Dünyanın dört bir yanından gelen insanlar burada barış içinde yaşıyorlar. Onlar bizim misafirlerimiz, komşularımız. Muratpaşa’daki bu barış iklimini dünyaya yaymak, paylaşmak ve örnek göstermek çok kıymetli. Kültürlerin dans, müzik, edebiyat ve sanat aracılığıyla buluştuğu bu zengin ortam, Muratpaşa’yı daha güçlü, renkli ve yaşanılası bir yer yapıyor.” Gecenin sonunda Başkan Uysal, Akdeniz Bölgesi’ni temsil eden dernek başkanlarına plaket takdim etti.
Kayseri Futbolun kalbi, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde atıyor 2024 Avrupa Spor Şehri Kayseri, Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde U-16 Milli Takımlar Futbol Turnuvası’na ev sahipliği yaparken, Türkiye Milli Takımı ise çıktığı iki karşılaşmada da galip gelerek, adım adım zafere gidiyor. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın vizyon projesi ile dolu dolu bir yaz sezonu geçiren ve Erciyes’i yaz aylarında da sporun merkezi haline getiren Erciyes Yüksek irtifa Kamp Merkezi, U-16 Milli Takımlar Futbol Turnuvası’na ev sahipliği yapıyor. 1850 metre yükseklikte Erciyes Dağı’nın eşsiz doğası ve tertemiz havasında spor hizmeti veren Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, U-16 Milli Takımlar Futbol Turnuvası’nda Türkiye başta olmak üzere Portekiz, Danimarka ve Romanya U-16 Milli Takımlarını ağırlıyor. 14, 16 ve 18 Eylül’de Türkiye, Portekiz, Danimarka ve Romanya’nın genç yeteneklerini bir araya getiren turnuvada, futbolun kalbi Erciyes’te atıyor. 14 Eylül’de oynanan ilk karşılaşmada Romanya’yı 5-1 gibi muhteşem bir skor ile geçen U-16 Türkiye Milli Takımı, 16 Eylül’de oynanan ikinci maçta ise Danimarka’yı 4-2’lik net bir skor ile yenmeyi başardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, U-16 Milli Takımlar Hazırlık Turnuvası’nda milli takıma başarılar dileyerek, “Bizim çocuklar Erciyes’te adım adım zafere gidiyor. A Milli Takımımız, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’mizde düzenlenen U-16 Milli Takımlar Futbol Turnuvası’nda Danimarka’yı 4-2 gibi muhteşem bir skorla geçti. Genç futbolcularımızı ve teknik heyeti yürekten kutluyorum. Başarılarınız daim olsun” diye konuştu. Turnuva, 18 Eylül Çarşamba günü saat 11.00’de oynanacak Danimarka-Romanya ve Türkiye-Portekiz maçları ile tamamlanacak. Uluslararası standartlarda inşa edilen, sporculara yüksek rakımda antrenman yapma imkânı sunan Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, sporcuların fiziksel performanslarını geliştirmelerine ve uluslararası düzeyde rekabet edebilmelerine yardımcı oluyor.