ASAYİŞ - 29 Eylül 2024 Pazar 17:08

Diyarbakır’da trafik kazası: 3 yaralı

A
A
A
Diyarbakır’da trafik kazası: 3 yaralı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç yoldan çıktı. Kazada aynı aileden 3 kişi yaralandı.


Kaza, Çınar ilçesi Beşpınar güzergahında meydana geldi. Plakası öğrenilemeyen araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıktı. Kazada aynı aileden 3 kişi hafif yaralandı. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, tedbir amaçlı hastaneye kaldırılırken, araç çekici yardımı ile bulunduğu yerden çıkarıldı.


Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa Ersun Yanal: "Duygusuz ve enerjisiz bir oyun her zaman sorun çıkarır" Amed Sportif Faaliyetler Teknik Direktörü Ersun Yanal, pozitif kazançlarla sahadan ayrılmadıklarını söyledi. Trendyol 1. Lig’in 7. haftasında Amed Sportif Faaliyetler Şanlıurfa 11 Nisan Stadı’nda karşılaştığı Yeni Malatyaspor’u mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Amed Sportif Faaliyetler Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Bugün bir takım pozitif kazançlarla sahada bulmak isterdik ama maalesef bugün çok yüksek pozitif kazançlarla sahadan ayrıldık diyemem ama negatif sonuçların bize vereceği fırsatları da değerlendirmek adına onları bir fırsat olarak kullanıp yaptığımız hataları tekrarlamamak adına belki bir fırsattır. Özellikle takımın enerjisini, oyuna koymuş olduğu oyunu, oyuncuların kalitesindeki yüksek enerjiyi bugün göremedik. Bunu sağlamak zorundayız. Bunu takıma kazandırmak zorundayız. Çünkü duygusuz ve enerjisiz bir oyun her zaman sorun çıkarır. Duygusuz ve enerjisiz oyunu ortadan kaldırmanın yolları var. Bunu takım içinde de konuşup halledebileceğinizi düşünüyorum. Şu anda önümüzdeki maça artık odaklanmalı ve en kısa sürede bunu yapmalıyız. Toplamda iki gol yiyen takım, bugün iki gol yedi. İki gol atan takımdan iki gol yedi. Bunun mutlaka sonuçlarını negatif gerçekleşen sonuçlarını pozitife çeviren bir fırsat olarak kullanabiliriz. Ben olumluya odaklanmak istiyorum. Sonuca etki edecek yani lige etki edecek puan açısından avantajlı kaldık sadece güzel olan oydu" ifadelerini kullandı.
İzmir İzmirlilerden ‘Harmandalı çöplüğü’ kapatılsın eylemi İzmir’de mahkemenin durdurma kararına rağmen belediyenin Harmandalı Düzenli Atık Depolama Tesisi’ne çöp dökmesi, mahalle sakinleri tarafından protesto edildi. 1992 yılında hizmete açılan Harmandalı Düzenli Atık Depolama Tesisi, bölge sakinlerince tepkiyle karşılanan ve yıllardır kapatılması için İzmirlilerin çaba gösterdiği bir sorun olarak biliniyor. Şikayetler neticesinde bir süre önce İzmir 4’üncü İdare Mahkemesi, bölgede sıkça yaşanan heyelanlar nedeniyle yerleşim yerlerine tehdit unsuru olan Harmandalı Düzenli Atık Depolama Tesisi’ne çöp stoklama işleminin durdurulmasına hükmetmişti. Mahkeme kararına rağmen belediyenin bölgede çöp stoklamaya devam etmesine tepki gösteren mahalle sakinleri, mahkeme kararı uygulanıncaya dek nöbet yürüyüşü başlattı. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı yakınındaki parkta toplanarak ‘Harmandalı Çöplüğü Ümraniye Olmasın Diye Nöbetteyiz’ yazılı pankart açan kalabalık, sloganlar atarak çöp döküm alanına yürüdü. Yürüyüşe bazı belediye meclis üyelerinin yanı sıra muhtarlar da destek verdi. “Faciaya ramak kaldı” Yürüyüşe katılan mahalle sakinlerinden Mürşit Avcı, “Güzel İzmir maalesef çöp içinde. Harmandalı çöplüğü şehrin içerisinde, ortasında kaldı. Acil kaldırılması gerekiyor. Faciaya ramak kaldı. Yeni bir Ümraniye faciası olmasın. Çiğli halkı olarak artık buna yeter diyoruz, dur diyoruz. Ama onlar hala Harmandalı çöplüğüne yeni çöp alanları oluşturup oraya çöp dökmeye çalışıyorlar. Halk olarak buna karşıyız. Vatandaş olarak, yurttaş olarak buna karşıyız. Mahkeme kararı olmasına rağmen hala Harmandalı çöplüğüne çöp dökülüyor. Bu kadar insanın yaşadığı, 26 mahallenin içerisinde bir çöplük olması çok yanlış bir şey. Bunu yetkililerin görmesi lazım” dedi.