ASAYİŞ - 27 Ocak 2025 Pazartesi 19:33

Denizli’de evde çıkan yangında çocuklarını kurtaran anne hayatını kaybetti

A
A
A
Denizli’de evde çıkan yangında çocuklarını kurtaran anne hayatını kaybetti

Denizli’de sobadan çıkan yangında 2 çocuğu dışarı çıkmayı başadan ve 1 yaşındaki çocuğunu da 4. kattan vatandaşların açtığı battaniyenin üzerine atarak kurtaran anne hayatını kaybetti.


Olay, Pamukkale ilçesi Hürriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 5 katlı binanın 4. katında oturan Suriye uyruklu ailenin evinde sobadan kaynaklı yangın çıktı. Bir anda evi saran alevlerin arasından kurtulan K.J. (7) ve kardeşi F.J. (9), daireden çıkarak yardım istemek amacıyla aşağıya indi. Anne Esraa Alola (26), 1 yaşındaki bebeği A.J.’yi de vatandaşların açtığı battaniyenin üzerine atarak kurtardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine adrese çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Daireyi saran yangını kısa sürede kontrol altına alan itfaiye ekipleri, evin yatak odasında anne Esraa Alalo’nun cansız bedenine ulaştı.


Annesi tarafından aşağı atılarak yangından kurtarılan A.J.’nin vücudunun farklı noktalarında yanıklar olduğu belirlendi. Sağlık ekipleri 1 yaşındaki bebeği ambulansla hastaneye sevk ederken, ekiplerin olay yerinde incelemeleri sürüyor.



Denizli’de evde çıkan yangında çocuklarını kurtaran anne hayatını kaybetti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Dışişleri Bakan Yardımcısı Yılmaz, Paris’te "Suriye" konulu konferansa katıldı Dışişleri Bakanı Nuh Yılmaz, 14 Aralık 2024 ve 12 Ocak 2025’te tertiplenen "Suriye" konulu konferansların devamı mahiyetinde olan bugün Paris’te düzenlenen Suriye konulu uluslararası konferansa katıldı. Bakan Yardımcısı Yılmaz, konferans kapsamında yaptığı beyanda, Suriye’deki yönetimle angajmanın ve yönetime desteğin ülkenin istikrarı açısından taşıdığı önemin altını çizerek, Suriye’nin istikrarının ülke, bölge ve ötesi için elzem olduğunu vurguladı. Suriye’nin istikrar ve güvenliğe kavuşmasının önündeki sınamaların Suriye’nin kararlılığı ve uluslararası toplumun desteğiyle aşılabileceğini kaydeden Yılmaz, Suriye’nin kapsayıcı bir geçiş sürecinin tesisinde atmakta olduğu adımların memnuniyetle karşılandığını, bu süreçte BM’nin ve Suriyeli uzmanların desteğinin sağlanmış olmasının da önem taşıdığını dile getirdi. Bölücü terör örgütü başta olmak üzere, Suriye’nin karşı karşıya olduğu tehditlere dikkati çeken Bakan Yardımcısı Yılmaz, Suriye’nin terör unsurlarından tamamen arındırılması konusunda Türkiye’nin kararlılığının altını çizdi. Suriye’nin kuzeydoğusundaki doğal kaynakların Suriye halkının çıkarları doğrultusunda kullanılmasını gerektiğini söyleyen Yılmaz, Suriye’deki yönetimin kontrolüne geçmesi gerektiğine işaret etti. Suriye’nin istikrarının sürdürülebilir kılınması için yeniden imar çalışmalarının başlatılması gerektiğini belirten Yılmaz, Suriye’ye uygulanan yaptırımların önkoşulsuz bir şekilde kaldırılmasının önemini ifade etti. Bakan Yardımcısı Yılmaz, birçok paydaş ülke ve uluslararası kuruluş temsilcisinin bir araya geldiği konferans marjında ikili görüşmeler yaptı. Bu çerçevede, Bakan Yardımcısı Yılmaz, Suriye Dışişleri Bakanı Esad Şeybani, Japonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Hisashi Matsumoto, Katar Dışişleri Bakanlığı nezdinde Devlet Bakanı Dr. Muhammed bin Abdulaziz Al-Khulaifi, Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler ve Güvenlik Genel Direktörü Frederic Mondoloni, Fransa’nın Suriye Özel Temsilcisi Jean-François Guillaume, BM Genel Sekreteri’nin Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen ve Arap Ligi Genel Sekreter Yardımcısı Hossam Zaki’yle görüştü.
Bitlis Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğünden 6 ilde Berat Kandili programları Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü başta Bitlis olmak üzere Hakkari, Muş, Siirt, Şırnak ve Van’da Berat Kandili dolayısıyla programlar düzenledi. Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan 6 ilde belirlenen camilerde vatandaşlara sıcak salep ve kandil simidi ikramında bulundu. Bitlis Vakıflar Bölge Müdürü Ali Osman Ayan, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, "Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak Beraat Kandilini halkımızla birlikte idrak etmek amacıyla anlamlı kutlamak programları düzenledik" dedi. "Bu özel geceyi, sadece bir ibadet fırsatı olarak değil, aynı zamanda toplum olarak bir araya gelerek manevi bir dayanışma içinde olmanın önemini vurgulamak için de bir vesile kabul ettik" diyen Ayan, açıklamasına şöyle devam etti: "Bu kapsamda, başta Vakıf Camilerimiz olmak üzere Bitlis Başhan Camii, Hakkari Ulu Camii, Muş Merkez Camii, Siirt Çarşı Camii, Şırnak Geylani Camii ve Van Boyalar Camii’nde vatandaşlarımıza sıcak salep ve kandil simidi ikramında bulunduk. Amacımız, bu mübarek geceyi kutlayan tüm kardeşlerimize küçük bir ikramda bulunarak; hem gönüllerinde yer edinmeyi hem de kandilin manevi atmosferini hep birlikte yaşamak oldu. Beraat Kandili, arınma, affedilme ve rahmete erme anlamlarına gelir. Bu anlamlı günde, halkımızla bu güzel duyguları paylaşarak, sevgi ve hoşgörü içerisinde bir arada olmanın önemini hatırlamaya nail olduk. Bu vesileyle, tüm İslam alemine, ülkemize ve milletimize barış, huzur, sağlık ve mutluluk diliyor; vatandaşlarımıza bu mübarek geceyi sevdikleriyle birlikte en güzel şekilde geçirmelerini temenni ediyorum" diye konuştu.
Bingöl Bingöl’de yolcu otobüs devrildi: 4 ölü, 32 yaralı Bingöl’de yoğun kar yağışı nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği yolcu otobüsü, şarampole devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 32 kişi yaralandı. Kaza, Bingöl-Diyarbakır karayolu Genç ilçesi çıkışı Doğanca köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Şırnak’tan Erzurum’a gitmekte olan 33 CPU 60 plakalı Mardin Seyahat firmasına ait yolcu otobüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. Kazada 4 kişi hayatını kaybederken 32 kişi de yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, polis, jandarma, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslar hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta’da olay yerine giderek incelemelerde bulundu Vali Ahmet Hamdi Usta, "Bugün Bingöl sınırları içerisinde kötü bir trafik kazasına şahit olduk. Şırnak’tan Erzurum’a giden bir otobüs saat 08.00 sularında Genç istikametine 8 kilometre kala keskin virajda direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı. İlk belirlemelere göre otobüste 44 yolcu olduğunu değerlendiriyoruz. 41 yolcu, 2 şoför, 1 muavin var. Yaralılara hemen müdahale edildi. AFAD, jandarma, UMKE ve sağlık ekipleri olay yerine geldi. Yaralılarımız Genç ve Bingöl devlet hastanesine kaldırıldı. Şuanda tedavileri hastanelerde devam ediyor. Yine ilk belirlemelere göre maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Şuanda hayatını kaybedenlerin 3 tanesi otobüsün altında bir tanesi Genç Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Yaralılardan 24 tanesi Genç Devlet Hastanemizde 8 tanesi Bingöl Devlet Hastanesinde tedavi altında. Çalışmalarımı devam ediyor" dedi.