EKONOMİ - 12 Ekim 2024 Cumartesi 10:41

Denizli Büyükşehir zabıtası gıda denetimlerini sürdürüyor

A
A
A
Denizli Büyükşehir zabıtası gıda denetimlerini sürdürüyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri halk sağlığı ve güvenliği amacıyla rutin gıda denetimlerini sürdürüyor.



Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Merkezefendi Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi Zabıtası ekipleriyle birlikte halk sağlığı ve güvenliği amacıyla rutin gıda denetimlerine devam ediyor. Son dönemde Tarım ve Orman Bakanlığının taklit veya tağşiş yapılan gıda ve firmalarla ilgili kamuoyuna bildirmesiyle birlikte halk sağlığı ve güvenliği amacıyla Büyükşehir Zabıta denetimlerini artırdı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri özellikle denetimlerde restoran, lokanta, pastane ve marketlerde gıda ürünlerine yoğunlaştı. Vatandaşlardan gelen ihbarları da göz önüne alan ekipler restoran, lokanta, pastane ve marketlerde gıda ürünlerinin son kullanma tarihlerini tek tek kontrol ederek faturaları ile karşılaştırıyor. Denetimlerde uygun olmayan işletmelere gerekli uyarılar yapılarak cezai işlem uygulanıyor.



Denizli Büyükşehir zabıtası gıda denetimlerini sürdürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Büyükkılıç, Kitap Fuarı’nda kitapseverlerle buluştu Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; 7’nci Kayseri Kitap Fuarı’nın ilk gününde kitapseverlerle bir araya geldi. Fuar alanında yayınevlerinin stantlarını ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, yayınevi temsilcileri ve fuarda alışveriş yapan kitapseverlerle sohbet etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve ziyaretçi rekorları kıran Kayseri Kitap Fuarı’nın 7’ncisi 11 Ekim Cuma günü kapılarını açarken, 412 yayınevi, 513 yazar ile 3 milyonu aşkın kitabı Kayserililerle buluşturacak fuar ilk saatlerinden itibaren ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Rekorlara imza atan kitap fuarlarının mimarı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da 7’nci Kayseri Kitap Fuarı’nı hem yakından takip ediyor hem de bu dev fuarın heyecanını kitapseverlerle birlikte yaşıyor. Bu çerçevede, Başkan Büyükkılıç, 7’nci Kayseri Kitap Fuarı’nın ilk saatlerinde fuar alanını ziyaret etti. Büyükkılıç’a, ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mücahid Soyak, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya, daire başkanları eşlik etti. Fuar alanında yayınevlerinin stantlarını tek tek ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, yayınevlerinin temsilcileri ve alışveriş yapan kitapseverlerle sohbet etti. Büyükkılıç, fuar alanında oluşturulan Kayseri Kitap Fuarı Hatırası sınıfındaki sıralara oturdu ve burada rekorlar kıran fuara dair açıklamalarda bulundu. Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin okuyan ve okutan bir şehir olduğuna vurgu yaparak; "20 binin üzerinde ortaöğrenim öğrencisi olan, 75 bin yükseköğrenim öğrencisi olan, 5 tane üniversitesi olan, bin civarında okul, 23 bin civarında öğretmen olan bir şehirden söz ediyoruz. Okuyan ve okutan şehir" dedi. Çocuklar ve gençleri kitaplarla tanıştırıp kitap kurdu yapmanın önemine değinen Büyükkılıç; "Başarıdan başarıya imza atıyor çocuklarımız. Onları desteklemek, yüreklendirmek, onları kitaplarla tanıştırıp kitap kurdu yapmak bizim için önemli. Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 15 tane kütüphanemiz söz konusu. Kitaplarla hem şehrimizi buluştururken fuar yoluyla da milyonlarca insanın buraya gelmesine fırsat sağlıyoruz” ” şeklinde konuştu. Kitap fuarını dolduran öğrenciler başta olmak üzere vatandaşlara hediye çeki dağıtan Büyükkılıç, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen gençleri de kırmadı. Başkan Büyükkılıç, yayınevlerinin temsilcilerine de hoş geldiniz diyerek, iyi fuarlar diledi. Kitap Fuarı ziyaretçileri de düzenlenen fuar ile sunulan imkânlardan dolayı Büyükkılıç’a teşekkür ettiler.
Manisa Yunusemre’de Gençlik Ve Spor Hizmetleri’nden kadın cinayetlerine tepki Türkiye’de son günlerde yaşanan kadın ve çocuk cinayetlerine karşı bir tepki de Yunusemre Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nden geldi. Birim personeli siyah giyinirken, salon kursiyerleri de antrenmanlarda açtıkları dövizlerle adalet çağrısında bulundu. Yunusemre Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü personeli ile Kadın Dayanışma ve Eğitim Merkezleri Spor Salonları’ndaki antrenörler ile kursiyerler, Türkiye’de son günlerde artan kadın ve çocuk cinayetlerine dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla siyah giyindi. Müdürlük personeli, haftanın son mesaisinde siyah kıyafetler giyinerek "adalet" çağrısında bulunurken, antrenmanda bir araya gelen spor salonu kursiyerleri ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, "Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” sözünü dövizlere yazarak tepkisini dile getirdi. Cinayetlerin son bulması için her ayrı salondan seslerini yükselten kursiyerler ayrıca "Kadına ve çocuğa dokunma", Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", "Yaşamak istiyoruz" mesajlarını paylaştı. Protestoya Yunusemre Belediyespor Kulüp Başkanı Bülent Kanik, Yöneticiler Zuhal Güneş ve Sercan Tunç, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Abdullah Can, Kulüp Genel Koordinatörü Güliz Onater, Kadın Dayanışma ve Eğitim Merkezleri Spor Salonları Koordinatörü Zarife Tok da katıldı.
Trabzon Boztepe Seyir Terası’nın bir günlük geliri şehit ailelerine bağışlandı Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, 40 şehit yakınını Boztepe Seyir Terası’nda misafir etti, terasın bir günlük gelirini Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne bağışlayacaklarını açıkladı. Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne destek olmak amacıyla düzenlenen etkinliğe belediye başkan yardımcıları, meclis üyelerinin ve birim müdürlerinin yanı sıra CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeref İşler ve bir çok dernek başkanı katılım sağladı. 40 şehit ailesi Boztepe Seyir Terası’nda misafir edilirken, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, terasın bir günlük gelirinin Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne bağışlanacağını ifade etti. Trabzon’daki tüm toplum yararına çalışan derneklere destek olmayı amaçladıklarını söyleyen Başkan Kaya, “Daha önce SMA hastası bir yavrumuz için bir kampanya yapmıştık, şimdi şehit aileleri derneğimiz için yapıyoruz. İlerleyen günlerde topluma hizmet eden, faydalı işler yapan bütün derneklerimize Ortahisar Belediyesi olarak bu tür destekleri vermeye çalışacağız. Şehit Aileleri Derneğimiz çok değerli işler yapan, şehit ailelerimizle sürekli iletişimde olan ve onların dertlerini çözme gayretinde olan çok değerli bir dernek. Yaptıkları hizmetler için başkanıma ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Bugün bu topraklarda barış ve güven içinde yaşıyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz” ifadelerini kullandı.
Konya Bakan Yardımcısı Gürcan: "Otomotiv sektörü, 2024 Ocak-Eylül döneminde yüzde 5,3’lük büyüme oranı ile 26,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi" Ticaret Bakan Yardımcısı Mehmet Gürcan, otomotiv sektörünün tarihi başarılar elde ettiğini ifade ederek, "Otomotiv sektörü, 2024 Ocak-Eylül döneminde yüzde 5,3’lük büyüme oranı ile 26,9 milyar dolarlık ihracatı gerçekleştirdi" dedi. Ticaret Bakan Yardımcısı Mehmet Gürcan, Konya’da MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu ile Otomotiv ve Ulaşım Araçları Sektör Kurulu’nun organize ettiği “Türkiye Yüzyılı’nda Otomotiv ve Enerji Vizyonu" ana temalı Türkiye İstişare Toplantısı’na katıldı. Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıda sektör temsilcileri ile buluşan Bakan Yardımcısı Gürcan yaptığı konuşmada, 2020 yılından sonra küresel anlamda durgunlukların yaşandığını belirtti. Gürcan, "Özelikle 2020 yılında pandemi sürecinden sonra yaşanan küresel olaylardan dolayı bölgemiz çok ciddi riskler ve tedarik zincirindeki aksaklıkları yaşamakta. Bunun da neticesinde özellikle 2021 yılından sonra dünyada ciddi bir küresel durgunluk yaşandı. Türkiye de bu durumdan haklı olarak maalesef payını aldı. Ancak küresel çaptaki durgunluğa rağmen ekonomimiz üretmeye, istihdam oluşturmaya ve ihracatı artırmaya yönelik adımlarına hızla devam etti. Türkiye son 16 çeyrektir kesintisiz büyümesini sürdürüyor. 2023 yılında yüzde 5,1’lik büyümeyi gerçekleştirdi" şeklinde konuştu. "Otomotiv sektörü, 2024 Ocak-Eylül döneminde yüzde 5,3’lük büyüme oranı ile 26,9 milyar dolarlık ihracatı gerçekleştirdi" İhracatın lokomotif sektörlerinden birinin de otomotiv sektörü olduğunu ifade eden Bakan Yardımcısı Gürcan, "Otomotiv ihracatımız 2023’te 19.4 milyar dolar olarak gerçekleştirildi. Yan sanayi ile baktığımız zaman bu rakam 35 milyar doları aşmış oldu. Otomotiv sektörü, 2024 Ocak-Eylül döneminde ise yüzde 5,3’lük büyüme oranı ile 26,9 milyar dolarlık ihracatı gerçekleştirdi. Bu durumda da bir tarihi rekordur. Bu vesileyle bir arada bulunduğumuz sektör temsilcilerimizi özellikle tebrik ediyorum. Otomotiv üretiminde dünya sıralamasında 5 yılda 15. sıradan 13. sıraya yükseldik. Bu da doğru bir yolda olduğumuzu, yatırımları doğru yönlendirdiğimizi, otomotiv sektöründeki büyüme ve ilerlememizi göstermektedir" diye konuştu.