SAĞLIK - 08 Ağustos 2024 Perşembe 11:27

Çankırı’da 82 gönüllü UMKE personeli 7 gün 24 saat görev için hazır bekliyor

A
A
A
Çankırı’da 82 gönüllü UMKE personeli 7 gün 24 saat görev için hazır bekliyor

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, Çankırı’da bulunan 82 gönüllü UMKE personelinin 7 gün 24 saat göreve hazır bulunduğunu belirtti.


Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, 5-11 Ağustos tarihleri arasında kutlanan ‘UMKE Haftası’ dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Dr. Sarıkaya, Çankırı’da bulunan 82 gönüllü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Birimi (UMKE) personelinin göreve hazır bir şekilde beklediğini kaydetti. UMKE’nin coğrafi ve iklim şartları ne olursa olsun afet ve acil durumlara en yüksek gayret ve sevgiyle hazır bir şekilde beklediklerini belirten Sarıkaya, ekiplerin haftasını kutladı.


UMKE’nin yurt içi ve yurt dışında meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda medikal kurtarma ve acil sağlık hizmetlerinde görev aldığını belirten Sarıkaya, "Sağlık Bakanlığı bünyesinde 2003 yılında hizmete başlayan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, 21 yaşını doldurdu. UMKE göreve başladığı 21 yıllık süre içerisinde başta deprem olmak üzere birçok afet ve acil durumda ön saflarda yer aldı. İlimizde 82 gönüllü UMKE personelimiz bulunmakta olup, 7 gün 24 sat ekibimiz coğrafi ve iklim şartları ne olursa olsun afet ve acil durumlara umutla bekleyenler için tüm gayret ve sevgisiyle görev için hazır şekilde beklemektedir. İlimizde, çevre illerimizde, ülkemizde ve yurt dışındaki afet ve acil durumlarda vatandaşımızın ihtiyacı doğrultusunda tüm sabır ve gayreti ile görev yapan UMKE personelimizin 5-11 Ağustos UMKE haftasını kutluyor, gösterdikleri özveri için ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Çankırı’da 82 gönüllü UMKE personeli 7 gün 24 saat görev için hazır bekliyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Iğdır Iğdır’da hava kirliliği alarm veriyor Hava kirliliği oranının hem yaz hem de kış mevsiminde ulusal sınır değerlerinin üzerinde olduğu Iğdır’da hava kirliliği alarm vermeye devam ediyor. Hava kirliliğinde Avrupa’da birinci sırada yer alan Iğdır’da kış ayı ile birlikte artan hava kirliliği yeniden alarm veriyor. Iğdır’da hava kirliliğinde coğrafi konum, rüzgâr erozyonu, Ermenistan’daki Metzamor Nükleer Santrali, kalitesiz kömür tüketimi, egzoz salınımları kirliliğin başlıca sebepleri arasında yer alıyor. Ayrıca Iğdır’da ölümlerin başında yine kirli hava yer alıyor. Iğdırlı vatandaşlar şehir genelinde doğal gazın yaygınlaştırılmasını istiyor. Bazı vatandaşlar da hava kirliliğine neden olan kişilere para cezası, yeri geldiğinde hapis cezası verilmesini istiyor. Iğdır’da alınan verilere göre ölçülen parametrelerden PM10 (Partikül madde) değerlerinin hem yaz mevsiminde hem de kış mevsiminde ulusal sınır değerlerin üzerinde olduğu ortaya çıktı. Dünyada meme kanseri ile hava kirliliği arasındaki ilişkiye işaret eden bilim adamları araştırmaların sayısının giderek arttığına dikkat çekti. Iğdır’da esnaf olan Ekrem Eray şehirde zehirli bir hava soluduklarını belirterek, “Iğdır’da hava kirliliği sorununu biz Iğdırlılar hepimiz yaşıyoruz. Zaten son yıllarda da hastalıklar özellikle kanser çok arttı. Sobalarda çıkan kömür dumanlarına bir çözüm bulunmalı ki bu sorun bitsin.” dedi. Şehirdeki sis bulutları dron ile görüntülendi .