- 27 Şubat 2023 Pazartesi 10:43

‘Anne’ diye meleyen kuzuyu görenler hayret ediyor

A
A
A
‘Anne’ diye meleyen kuzuyu görenler hayret ediyor

Çankırı’nın Orta ilçesinde ’anne’ diye meleyen kuzunun sosyal medyada paylaşan görüntüsü görenleri hayrete düşürdü.

Çankırı’nın Orta ilçesinde ’anne’ diye meleyen kuzunun sosyal medyada paylaşan görüntüsü görenleri hayrete düşürdü.


Çankırı’nın Orta ilçesi Kanlıca Mahallesi’nde dedesiyle birlikte küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Enes Cambaz, hayvanları kontrol etmek için ahıra girdi. Ahırdaki yeni doğan kuzulardan birinin ’anne diye melediğini gören Cambaz, şaşkınlık yaşadı. O anları cep telefonu ile görüntüleyen Cambaz, sosyal medyada paylaştı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler vatandaşlardan da büyük ilgi gördü. İlk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını ifade eden Enes Cambaz, mahallede yaşayan vatandaşların da kuzuyu gördüğünde şaşkınlık yaşadığını söyledi.



"Yavaş yavaş popülerleşti"


’Anne’ diye meleyen kuzunun 6 Şubat tarihinde doğduğunu söyleyen Enes Cambaz, "Dedemle beraber küçükbaş hayvan işletmeciliğiyle uğraşıyoruz. Şu anda 165 tane koyunumuz, 120 tane de kuzumuz var. Kuzumuzun sabah ahıra gelirken ’anne’ dediğini fark ettik. Deprem günü doğdu. Şu anda 19 günlük. Biz bu durumu fark edince, arkadaşlar ’sosyal medyada paylaş’ dedi. Yavaş yavaş popülerleşti" dedi.



Dede Ahmet Cambaz ise "Koyun yetiştiriciliği yapıyoruz. Torunumun isteği üzerine kendisine yardımcı oluyorum. İki yıldır bu işi yapıyoruz. Şu anda 165 koyunumuz var. 120 kuzumuz var. Daha da olacak. Hem torunum üniversitede okuyor hem de ona yardımcı oluyorum. Yani büyük bir iş, bu işi zevkle yapıyoruz. Hobi olarak yapıyoruz. Yani yapmak isteyenlere de tavsiye edebilirim. Çünkü hayvancılıktan daha ileriye gitmek için uğraş veriyoruz" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Kalın bağırsağında tümör bulunan hasta Diyarbakır’da sağlığına kavuştu Hatay’dan Diyarbakır’a gelen Şaziye Balcı isimli hasta, kalın bağırsağındaki tümörün lapaorkopik yöntemle alınmasıyla sağlığına kavuştu. Hatay’dan Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine tedavi için gelen Şaziye Balcı (45), rektumda tespit edilen tümör, Cerrahi Onkoloji Kliniğinde TAMIS-NOTES (Transanal Minimal İnvaziv Cerrahi-Doğal Açıklıklardan Transluminal Endoskopik Cerrahi) yöntemiyle başarılı bir operasyon geçirerek sağlığına kavuştu. Cerrahi Onkoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Salim İlksen Başçeken, Diyarbakır’da 2 yıl önce uygulamaya başladıkları yöntemin 15’ncisini gerçekleştirdiklerini söyleyerek, laparoskopik yöntemle tümörün çıkartıldığını, ameliyatın ertesi gününde Balcı’yı taburcu ettiklerini söyledi. Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Abit Yaman, ameliyat esnasında kesi kullanılmayan Balcı’nın ameliyat sonrasında günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma geldiğini söyledi. Dr. Yaman, "Umuyoruz ki, patoloji sonuçları da olumlu gelir ve başka bir tedaviye gerek kalmaz. Kliniğimizde son teknolojiyle kapalı kanser ameliyatlarını başarıyla uyguluyoruz" dedi. Şaziye Balcı, kalın bağırsağımda tümör olduğunu öğrendiğimde önce Adana’da tedavi olmak istediğini burada torba takılması önerisi aldığını kaydetti. Balcı, "Kabul etmek istemedim ve Diyarbakır’da kesi yapılmadan bu ameliyatın gerçekleştirildiğini öğrendim. Ameliyatımı burada oldum, ertesi gün normal yaşantıma döndüm. Bugün taburcu oluyorum, doktorlarıma çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Muğla Ula Çörüş mahallesi sakinlerinden Büyükşehir’e teşekkür Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ ekipleri tarafından Ula İlçesi Çörüş Mahallesinde depo temizlik, tadilat ve bakım onarım çalışması yapıldı. Çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Muhtar Veysel Keskin, bugüne kadar Mahallelerinde böylesine kapsamlı bir çalışma yapılmadığını Ahmet Aras ile birlikte güzel projelerin hayata geçtiği için çok memnun olduklarını söyledi. Vatandaşlara sağlıklı su sağlayabilmek için İl genelinde rutin olarak depo temizlik çalışmalarını sürdüren MUSKİ ekipleri bu kapsamda son olarak Ula’nın Çörüş Mahallesinde çalışma gerçekleşti. Mahalleyi besleyen içme suyu deposunun detaylı temizliğini yapan ekipler ayrıca eskiyen ekipmanları yenileriyle değiştirdi. Depo içi fayans ile kaplanırken duvarlarda boya ve badana çalışmaları yapıldı. Son olarak depoda çevre düzenlemesi gerçekleştirilerek etrafı tel çit ile çevrildi. Mahallelerinde gerçekleştirilen çalışmanın kendileri için büyük önem arz ettiğine vurgu yapan Mahalle Muhtarı Veysel Keskin, “Çalışma için öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras’a ve MUSKİ Genel Müdürümüz Yılmaz Şengül’e teşekkür ederim. Bu depo daha önce hiç böyle bir bakım görmedi. Biz daha önce imece usulü ile burada badana gibi çalışmalar yapıyorduk ancak tabi fayans gibi detaylı bir çalışma yapamıyorduk. Şuan gayet güzel ve hijyenik bir hal aldı. Onun için bundan sonra burayı temiz tutması da bize ait. Çünkü bakıldığı zaman bu çalışma bizim için yapılıyor. Böylelikle temiz suyu içmiş olacağız. Çalışmalardan vatandaşlarımız da çok memnun” dedi.