- 24 Ekim 2022 Pazartesi 16:56

Rektör Çiftçi ÜAK Yönetim Kurulu toplantısına katıldı

A
A
A
Rektör Çiftçi ÜAK Yönetim Kurulu toplantısına katıldı

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Elazığ’da gerçekleştirilen Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı.


Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı (ÜAK) Yönetim Kurulu Toplantısı, Elazığ Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. ÜAK Yönetim Kurulu Başkanı ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı başkanlığında, 13 Üniversite rektörü, 4 akademisyen ve 2 idari personelin katılımıyla Elazığ’da gerçekleşen toplantıya Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi de katıldı. Toplantı sonrası 2022-2023 Akademik Yılı içerisinde yapılacak öğrenci odaklı projeler, teknik altyapıların geliştirilmesi, Bilimsel projeler, değişim programları ve bölgesel odak noktaları üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.


Toplantıya ilişkindeğerlendirmede bulunan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, “Yükseköğretimin önemli kurullarından olan Üniversitelerarası Kurul” toplantısını bu ay tarihi, kültürü ve doğal zenginlikleri ile önemli bir mirasa sahip olan Elazığ ilimizde Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirdik. Kurul Başkanımız Prof. Dr. Prof. Dr. Mustafa Alişarlı başkanlığında gerçekleştirdiğimiz toplantıda alınan kararların akademi camiamız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu kurulun en dinamik üyelerinden olan Çankırı Karatekin Üniversitesi olarak akademi dünyasına ve öğrencilerimize yeni katkılar sunma ve daha nitelikli bir nesil inşa etme adına düşüncelerimizi ve fikirlerimizi kurul üyelerimizle paylaşma fırsatı yakaladık. Stratejilerimizi, hedeflerimizi ve projelerimizi anlattık. Üniversitemizin, şehrimizin, bölgemizin ve genelde ise ülkemizin gelişimi için her zaman olduğu gibi üretmeye çalışmaya devam edeceğiz” dedi.


Rektör Harun Çiftçi, toplantı sonrası Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nı da ziyaret etti. Ziyarette, “Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı (ÜAK) Yönetim Kurulu Toplantısı” için memleketi Elazığ’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Çiftçi, “Özellikle yaşanan deprem sonrası her yönüyle büyük bir gelişim ve büyüme süreci gösteren yeni Elazığ’ın mimarlarından Değerli Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum” dedi.


Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da, “Biz tarih, kültür, sanat ve turizm merkezlerinden biri olan Elâzığ’ın adından söz ettirecek çok daha iyi noktalara gelmesi için daha yapacağımız çok proje var. Bunları hayata geçirebilmek için Sayın Rektörümüz gibi kıymetli hemşerilerimiz ve bilim insanlarımızdan da her zaman öneri, fikir ve ortak çalışmalar için projeler almaya devam edeceğiz. Hep birlikte şehrimizi geliştirmeye ve büyütmeye devam edeceğiz" diye konuştu.


Ziyaret karşılıklı iyi niyet temennileri ve hediye takdimi ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde ikinci hafta 9 maçla başladı UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2. hafta 9 maçla başladı. Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu’nun bir gol attığı gecede Inter, Kızıl Yıldız’ı 4-0’la geçerken, Nuri Şahin’in çalıştırdığı B. Dortmund, Celtic’i 7 golle mağlup etti. Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda ikinci hafta karşılaşmaları başladı. Günün 19.45 seansında Fransız ekibi Brest, Salzburg’u 4-0 yenerek 2’de 2 yaptı. Stutgart ise Sparta Prag ile 1-1 berabere kaldı. Saat 22.00’de başlayan maçlarda ise gollü maçlar oynandı. Barcelona, Young Boys önünde 5 golle 3 puana ulaşırken, Manchester City de S. Bratislava’yı 4-0 mağlup etti. Hakan Çalhanoğlu, kilidi açtı İtalya’da Inter forması giyen Hakan Çalhanoğlu, 11. dakikada serbest vuruştan fileleri havalandırdı. Milli futbolcunun golüyle 1-0 öne geçen Inter, 59. dakikada Arnautovic, 71’de Martinez ve 81’de de Taremi’nin golleriyle sahadan 4-0 galip ayrıldı. İlk maçta Manchester City ile berabere kalan mavi-siyahlılar, puanını 4’e yükseltti. Nuri Şahin’li Dortmund gol yağdırdı Teknik direktörlüğünü Nuri Şahin’in yaptığı Borussia Dortmund, sahasında Celtic ile karşılaştı. Emre Can’ın 7. dakikada penaltıdan kaydettiği golle açılışı yapan sarı-siyahlılarda Karim Adeyemi hat-trick yapma başarısı gösterirken, Guirassy’nin iki, Nmecha’nın da bir golüyle rakibini 7-1 mağlup etti. Celtic’in tek golü Maeda’dan geldi. Şampiyonlar Ligi’nde bugün alınan sonuçlar şöyle: Salzburg - Brest: 0-4 Stuttgart - Sparta Prag: 1-1 Inter - Kızıl Yıldız: 4-0 B. Dortmund - Celtic: 7-1 Barcelona - Young Boys: 5-0 B. Leverkusen - Milan: 1-0 Arsenal - PSG: 2-0 PSV - Sporting: 1-1 S. Bratislava - Manchester City: 0-4
Ankara Bakan Tunç: "Siber Güvenlik Teşkilatı’nın kurulmasıyla ilgili birkaç aydan bu yana devam eden bir çalışma var" Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Siber güvenlik artık ülkeler için çok önemli hale geldi. Bu konuda kurumsal bir yapının olması lazım” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tören Salonu’nda 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı nedeniyle düzenlenen resepsiyona katıldı. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tunç, Siber Güvenlik Teşkilatı’nın kurulmasıyla ilgili soru üzerine, çalışmaların birkaç aydan bu yana devam ettiğini belirtti. “Siber Güvenlik Teşkilatı’nın kurulmasıyla ilgili devam eden bir çalışma var” Siber güvenliğin ülkeler için çok önemli hale geldiğini ve kurumsal bir yapının olması gerektiğini vurgulayan Tunç, “Siber Güvenlik Teşkilatı’nın kurulmasıyla ilgili birkaç aydan bu yana devam eden bir çalışma var. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz başkanlığında süre bir çalışma yakın zamanda sonuçlanır. Siber güvenlik artık ülkeler için çok önemli hale geldi. Bu konuda kurumsal bir yapının olması lazım. Bu yapı içerisinde ilgili bakanlıkları da temsil edecek bir yapı olacak” açıklamasında bulundu. “Milli Savunma Teşkilatımızın eskiden beri var olan çalışmalarıyla beraber bir kurumsal yapı oluşturulacak” Bakan Tunç, Bütün verilerin artık dijital ortamlarda saklandığını belirterek, “Dolayısıyla hem verilerin güvenliğini sağlamak, hem de artık dünyada giderek sürekli artan hem siber suçlarla mücadele hem de siber güvenliğin koordinasyonun sağlanacağı bir yapının olması gerekiyor. Bu konuda Milli Savunma Teşkilatımızın da eskiden beri bir çalışması vardı. O çalışmalarla beraber bir kurumsal yapı oluşturulacak” şeklinde konuştu. “TBMM’de milletvekillerinin takdirlerine sunulacak” Bakan Tunç, siber güvenlik teşkilatının Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yapılacak hususlar ve bir de kanun gerektiren hususları olduğunu kaydederek, "Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kurulacak olan siber suçlarla teşkilatının fonksiyonlarıyla ilgili yasa gerektiren kısımları da TBMM’de milletvekillerinin takdirlerine elbette ki sunulacaktır” ifadelerine yer verdi. Bakan Tunç, ‘toplumda cezasızlık algısı’ konusunda bir soru üzerine, koşullu salıverme süreleri ve denetimli serbestlik süreleriyle ilgili bazı suçlar bakımından kamuoyunda birtakım değerlendirmeler yapıldığını aktardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında ‘suç ve suçluyla mücadele’ konusuna vurgu yaptığını hatırlatan Tunç, “Özellikle Ceza İnfaz Kanunu’muzda bazı suçlar bakımından denetimli serbestlik sürelerinin olup olmayacağı tartışılabilir" değerlendirmesinde bulundu.