- 19 Ekim 2022 Çarşamba 16:54

Üniversite öğrencilerinin Vocathlon University: Temel Girişimcilik Kampı sona erdi

A
A
A
Üniversite öğrencilerinin Vocathlon University: Temel Girişimcilik Kampı sona erdi

Üniversite öğrencilerinde girişimcilik kültürünün ve girişimcilik yetkinliklerinin geliştirilmesi amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve Çankırı Karatekin Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen “Vocathlon University: Temel Girişimcilik Kampı” programı sona erdi.

Üniversite öğrencilerinde girişimcilik kültürünün ve girişimcilik yetkinliklerinin geliştirilmesi amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve Çankırı Karatekin Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen “Vocathlon University: Temel Girişimcilik Kampı” programı sona erdi.


Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde eğitim gören gençlere yönelik 14 - 16 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenen üç günlük “Vocathlon University: Temel Girişimcilik Kampı” tamamlandı. Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kırmızı Salon’da gerçekleştirilen kamp etkinliğinde öğrencilere, Problem Keşfi ve Sorun Analizi konularını içeren karmaşaya dalış atölyesi, Yalın Kanvas ve MVP oluşturma teknikleri ile Sunum Eğitimleri verildi.



Üç takım projeleriyle derece elde etti


Eğitimlerini tamamlayan gençler daha sonra mentor görüşmeleriyle iş fikirlerini geliştirdiler. Toplam 7 takımdan 27 öğrencinin katıldığı etkinlik sonunda iş fikri en iyi olan 3 takım derece elde etmeyi başardı. Proje fikirlerini jüriye sunum yapan Fortekno (Nitelikli Endüstri Çalışanları Yetiştirmek), Kendini Bul (Depresyon Appi Uygulaması Geliştirmek) ve Agriapp (Tarımsal Satış İhtiyaç Haritası) isimli takımlar yapılan değerlendirme sonunda başarılı bulundu.



Başarılı gençler teknik gezi ile ödüllendirilecek


Gençlerin motivasyonunu yükseltmek ve daha fazla öğrencinin etkinliklere çekilmesi amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından dereceye giren takımlar 2023 yılı içerisinde Teknik Gezi ile ödüllendirilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde ikinci hafta 9 maçla başladı UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2. hafta 9 maçla başladı. Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu’nun bir gol attığı gecede Inter, Kızıl Yıldız’ı 4-0’la geçerken, Nuri Şahin’in çalıştırdığı B. Dortmund, Celtic’i 7 golle mağlup etti. Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda ikinci hafta karşılaşmaları başladı. Günün 19.45 seansında Fransız ekibi Brest, Salzburg’u 4-0 yenerek 2’de 2 yaptı. Stutgart ise Sparta Prag ile 1-1 berabere kaldı. Saat 22.00’de başlayan maçlarda ise gollü maçlar oynandı. Barcelona, Young Boys önünde 5 golle 3 puana ulaşırken, Manchester City de S. Bratislava’yı 4-0 mağlup etti. Hakan Çalhanoğlu, kilidi açtı İtalya’da Inter forması giyen Hakan Çalhanoğlu, 11. dakikada serbest vuruştan fileleri havalandırdı. Milli futbolcunun golüyle 1-0 öne geçen Inter, 59. dakikada Arnautovic, 71’de Martinez ve 81’de de Taremi’nin golleriyle sahadan 4-0 galip ayrıldı. İlk maçta Manchester City ile berabere kalan mavi-siyahlılar, puanını 4’e yükseltti. Nuri Şahin’li Dortmund gol yağdırdı Teknik direktörlüğünü Nuri Şahin’in yaptığı Borussia Dortmund, sahasında Celtic ile karşılaştı. Emre Can’ın 7. dakikada penaltıdan kaydettiği golle açılışı yapan sarı-siyahlılarda Karim Adeyemi hat-trick yapma başarısı gösterirken, Guirassy’nin iki, Nmecha’nın da bir golüyle rakibini 7-1 mağlup etti. Celtic’in tek golü Maeda’dan geldi. Şampiyonlar Ligi’nde bugün alınan sonuçlar şöyle: Salzburg - Brest: 0-4 Stuttgart - Sparta Prag: 1-1 Inter - Kızıl Yıldız: 4-0 B. Dortmund - Celtic: 7-1 Barcelona - Young Boys: 5-0 B. Leverkusen - Milan: 1-0 Arsenal - PSG: 2-0 PSV - Sporting: 1-1 S. Bratislava - Manchester City: 0-4
Ankara Bakan Tunç: "Siber Güvenlik Teşkilatı’nın kurulmasıyla ilgili birkaç aydan bu yana devam eden bir çalışma var" Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Siber güvenlik artık ülkeler için çok önemli hale geldi. Bu konuda kurumsal bir yapının olması lazım” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tören Salonu’nda 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı nedeniyle düzenlenen resepsiyona katıldı. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tunç, Siber Güvenlik Teşkilatı’nın kurulmasıyla ilgili soru üzerine, çalışmaların birkaç aydan bu yana devam ettiğini belirtti. “Siber Güvenlik Teşkilatı’nın kurulmasıyla ilgili devam eden bir çalışma var” Siber güvenliğin ülkeler için çok önemli hale geldiğini ve kurumsal bir yapının olması gerektiğini vurgulayan Tunç, “Siber Güvenlik Teşkilatı’nın kurulmasıyla ilgili birkaç aydan bu yana devam eden bir çalışma var. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz başkanlığında süre bir çalışma yakın zamanda sonuçlanır. Siber güvenlik artık ülkeler için çok önemli hale geldi. Bu konuda kurumsal bir yapının olması lazım. Bu yapı içerisinde ilgili bakanlıkları da temsil edecek bir yapı olacak” açıklamasında bulundu. “Milli Savunma Teşkilatımızın eskiden beri var olan çalışmalarıyla beraber bir kurumsal yapı oluşturulacak” Bakan Tunç, Bütün verilerin artık dijital ortamlarda saklandığını belirterek, “Dolayısıyla hem verilerin güvenliğini sağlamak, hem de artık dünyada giderek sürekli artan hem siber suçlarla mücadele hem de siber güvenliğin koordinasyonun sağlanacağı bir yapının olması gerekiyor. Bu konuda Milli Savunma Teşkilatımızın da eskiden beri bir çalışması vardı. O çalışmalarla beraber bir kurumsal yapı oluşturulacak” şeklinde konuştu. “TBMM’de milletvekillerinin takdirlerine sunulacak” Bakan Tunç, siber güvenlik teşkilatının Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yapılacak hususlar ve bir de kanun gerektiren hususları olduğunu kaydederek, "Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kurulacak olan siber suçlarla teşkilatının fonksiyonlarıyla ilgili yasa gerektiren kısımları da TBMM’de milletvekillerinin takdirlerine elbette ki sunulacaktır” ifadelerine yer verdi. Bakan Tunç, ‘toplumda cezasızlık algısı’ konusunda bir soru üzerine, koşullu salıverme süreleri ve denetimli serbestlik süreleriyle ilgili bazı suçlar bakımından kamuoyunda birtakım değerlendirmeler yapıldığını aktardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında ‘suç ve suçluyla mücadele’ konusuna vurgu yaptığını hatırlatan Tunç, “Özellikle Ceza İnfaz Kanunu’muzda bazı suçlar bakımından denetimli serbestlik sürelerinin olup olmayacağı tartışılabilir" değerlendirmesinde bulundu.