- 23 Eylül 2022 Cuma 16:04

Çankırı’nın ilk kadın otobüs şoförü: Görenler önce şaşırıyor, sonra mutlu oluyor

A
A
A
Çankırı’nın ilk kadın otobüs şoförü: Görenler önce şaşırıyor, sonra mutlu oluyor

Çankırı’da yaşayan 37 yaşındaki 2 çocuk annesi Emine Koçyiğit, kentteki ilk ve tek kadın otobüs şoförü oldu.

Çankırı’da yaşayan 37 yaşındaki 2 çocuk annesi Emine Koçyiğit, kentteki ilk ve tek kadın otobüs şoförü oldu. Koçyiğit’i direksiyon başında gören vatandaşlar önce şaşkınlık yaşarken, daha sonra dikkati ve güler yüzlülüğü karşısında mutluluk yaşıyor.


Çankırı’da yaşayan 37 yaşındaki 2 çocuk annesi Emine Koçyiğit, 10 yıl boyunca yaptığı direksiyon eğitmenliğinin ardından otobüs şoförü oldu. Çankırı’da belediye otobüsü şoförü olarak çalışmaya başlayan Koçyiğit, şehrin ilk ve tek kadın otobüs şoförü oldu. Belediye otobüsüne binen vatandaşlar, Koçyiğit’i direksiyon başında gördüklerinde önce şaşkınlık yaşıyor, sonra titizliği ve güler yüzlülüğü karşısında mutluluk yaşıyor.



"Kapıyı açtığımda ben onlara, onlar da bana gülümsüyor"


Otobüs şoförü olma hayalini gerçekleştirdiğini belirten Koçyiğit, “10 yıldır bir sürücü kursunda direksiyon eğitmenliği yapıyordum. Arabalarla iç içeyim. Yetiştirdiğim bir çok şoför var. Bunun verdiği özgüvenle bu işe başladım. İki kız annesiyim, onlar da benimle gurur duyuyor. ’Annem otobüs şoförü’ demek onlar için de onur verici. Çankırılı hemşehrilerim için çalışmak benim için gurur verici. Kapıyı açtığımda ben onlara, onlar da bana gülümsüyor" dedi.



"Arabaya binince hep şaşırdılar ve mutlu oldular"


Vatandaşların kendisini ilk gördüğünü şaşırdığını, ancak sonra mutlu olduklarını belirterek, "Aramızda pozitif bir enerji oluyor. Bir kadın olmanın verdiği nezaket araç içerisinde oluyor. Herkes nezaketle davranıyor. Bu işe başlamadan önce nasıl olur diye kafamda düşünceler vardı. Ama ilk başladığım günden beri herkes benimsedi. Hiçbir negatif problemle karşılaşmadım. Arabaya binince hep şaşırdılar ve mutlu oldular" diye konuştu.


Koçyiğit’in kullandığı otobüse binen vatandaşlar da kadın bir sürücüyü belediye otobüsüne görmenin kendilerini de sevindirdiğini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde oryantasyon programı devam ediyor Atatürk Üniversitesinin yeni öğrencilerine yönelik düzenlediği "Kampüse Hoş Geldin” Oryantasyon Programı, salon etkinlikleri ve stant faaliyetleriyle ikinci gününde de yoğun ilgi gördü. Garaj Okuma Salonunda kurulan stantlarda, üniversitenin çeşitli birimleri, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumları, öğrencilere yönelik tanıtım faaliyetlerini sürdürdü. Özellikle öğrencilerin üniversiteye adaptasyon süreçlerini hızlandırmak amacıyla açılan stantlar, gençler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Oryantasyon programı çerçevesinde 15 Temmuz Milli İrade Salonunda düzenlenen salon programları da öğrenciler tarafından yoğun katılımla takip edildi. Bu kapsamda; Kazım Karabekir Eğitim Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Şeyma Bilgiz Öztürk "Zaman Yönetimi", Öğrenci Temsilcisi Erdoğan Taha Akbaş "Kalitede Benim Rolüm", Sürdürülebilirlik Ofisinden Doç. Dr. Tuna Batuhan "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" ve PDR Merkezinden Dr. Öğr. Üyesi Ragıp Ümit Yalçın ise "Mental Uyum" başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler. Üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin akademik ve sosyal hayatlarına hızlı bir giriş yapmaları amacıyla düzenlenen bu etkinliklerde, öğrencilerin hem kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak hem de üniversiteye uyum süreçlerini kolaylaştıracak çeşitli konular ele alındı. Oryantasyon programı, 3. gününde de farklı etkinlik ve atölyelerle devam edecek.
Mersin Mersin’de 21 milyon TL haksız kazanç sağlayan tefecilere operasyon: 5 tutuklama Mersin polisinin yaptığı çalışmada faizle para vererek 21 milyon 354 bin TL haksız kazanç sağlayan tefeci çetesi çökertildi, yakalanan şüphelilerden 5’i tutuklandı. Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ekonomik olarak zor duruma düşen kişilere yüksek faizle para vererek tefecilik yapan şüphelilerle ilgili çalışma yaptı. Polisin çalışmasında 37 kişiden 21 milyon 354 bin TL haksız kazanç sağlayan şebeke belirlendi. Teknik ve fiziki takibin ardından polis tefeci şebekesine Tarsus ve Silifke İlçelerinde eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Adresler de yapılan aramada suçtan elde edildiği ve suçun işlenmesinde kullanıldığı değerlendirilen 70 bin TL , USB bellekler, tapu çıktıları, kuru sıkı tabanca ve silah mühimmatları, borçlu bilgilerinin yazılı olduğu ajanda, icra takip dosyaları, çek yaprakları, sahte el yapımı parfümler, isim yazılı borçlu listeleri, başkalarına ait kredi kartları ile boş senetler ele geçirildi. Gözaltına alınan 13 şüpheli emniyette ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden 5’i tutuklandı, 7’si ise adli kontrol kararı ile serbest kaldı. Bir şüpheli de tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.