ASAYİŞ - 06 Temmuz 2022 Çarşamba 13:45

Ehliyet sınavına kopya düzeneği ile girmeye çalışırken yakalandı: Ele geçirilen düzenekler şoke etti

A
A
A
Ehliyet sınavına kopya düzeneği ile girmeye çalışırken yakalandı: Ele geçirilen düzenekler şoke etti

Çankırı’da ehliyet sınavına kulak içinde dışarıyla iletişim kurmasını sağlayan ses ve kamera düzeneğiyle sınava girmeye çalışan şahıs ile iş birliğinde olduğu 3 kişi, polis ekipleri tarafından yakalandı.

Çankırı’da ehliyet sınavına kulak içinde dışarıyla iletişim kurmasını sağlayan ses ve kamera düzeneğiyle sınava girmeye çalışan şahıs ile iş birliğinde olduğu 3 kişi, polis ekipleri tarafından yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’da yapılan Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyer Sınavına ses ve görüntü kaydedici cihaz ile girmeye çalışan S.A.K.A. isimli yabancı uyruklu şahıs, polis ekipleri tarafından yakalandı. Şahısla iş birliği içerisinde olduğu belirlenen 3 kişi ise kaçarak kayıplara karıştı. Şahısların yakalanması için Çankırı Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı. Ekipler tarafından yapılan çalışmalar neticesinde S.A.K.A. ile bağlantılı oldukları belirlenen H.S., Ö.M., ve E.T. isimli şahıslar, Ankara Akyurt’ta yakalandı. Şahısların yapılan araç, üst aramalarında bin 200 dolar, bin 850 TL nakit para, başkaları adına düzenlenmiş sınav giriş belgeleri, radyo dalgaları kullanılarak kablosuz ortamlarda bilgi alışverişinin yapılmasını sağlayan aparat, el telsizi, görüntülü kamera, çok sayıda sim kart ve kulaklık pili, nüfus cüzdanı, kulak içi mikrofon ve çok sayıda ses ve görüntü kaydedici aparatlar ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şahıs hakkında “6114 sayılı Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmetleri Hakkındaki Kanuna Muhalefet” suçundan adli soruşturma başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde ikinci hafta maçları tamamlandı UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ikinci haftası bugün oynanan 9 maçla tamamlandı. Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda ikinci hafta karşılaşmalarında heyecan bugün oynanan 9 maçla devam etti. Günün 19.45 seansında 5 golün atıldığı mücadelede Feyenoord, deplasmanda Girona’yı 3-2 mağlup ederek ilk 3 puanını elde etti. Diğer maçta ise Atalanta, Shakhtar Donetsk’i 3 golle yendi. Saat 22.00’de başlayan karşılaşmalarda ise sürpriz sonuçlar alındı. Fransız ekibi Lille, sahasında Real Madrid’i 1-0 mağlup etmeyi başarırken, milli futbolcu Arda Güler, 67. dakikada Camavinga’nın yerine oyuna dahil oldu. Arda, 90. dakikada da bir pozisyondan yararlanamazken, eflatun-beyazlılar ilk mağlubiyetini yaşadı. İngiliz ekibi Aston Villa, Şampiyonlar Ligi’ne 9 gollü galibiyetle başlayan Bayern Münih’i ikinci haftada yenerek hanesine 3 puan yazdırdı. Milli futbolcular Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu’nun birer gol attığı müsabakada Benfica, Atletico Madrid’i 4-0 yendi. Juventus forması giyen Kenan Yıldız, RB Leipzig’e karşı 11’de maça başlarken 60 dakika sahada kaldı. İtalyan ekibi mücadeleyi 3-2’lik skorla kazandı. Avusturya ekibi Sturm Graz’da ise Erencan Yardımcı 66. dakikada oyuna girdi ancak skora etki edemedi. Devler Ligi’ne Milan galibiyetiyle başlayan Liverpool, ikinci hafta yine bir İtalyan ekibi Bologna ile karşılaştı. Liverpool, rakibini Mac Allister ve Mohamed Salah’ın golleriyle 2-0 yendi ve puanını 6’ya yükseltti. Şampiyonlar Ligi’nde bugün alınan sonuçlar şöyle: Girona - Feyenoord: 2-3 Shakhtar Donetsk - Atalanta: 0-3 Lille - Real Madrid: 1-0 Benfica - Atletico Madrid: 4-0 Liverpool - Bologna: 2-0 Dinamo Zagreb - Monaco: 2-2 Aston Villa - Bayern Münih: 1-0 RB Leipzig - Juventus: 2-3 Sturm Graz - Club Brugge: 0-1