ÇEVRE - 16 Mart 2022 Çarşamba 13:06

Ilgaz Dağı’nda Mart ayında mest eden kar güzelliği

A
A
A
Ilgaz Dağı’nda Mart ayında mest eden kar güzelliği

Çankırı ve Kastamonu sınırında bulunan Ilgaz Dağı’nda Mart ayında etkili olan kar yağışı sonrasında mest eden görüntüler ortaya çıktı.

Çankırı ve Kastamonu sınırında bulunan Ilgaz Dağı’nda Mart ayında etkili olan kar yağışı sonrasında mest eden görüntüler ortaya çıktı. Doğal güzelliği ile büyüleyen ‘Anadolu’nun yüce dağı’, havadan görüntülendi.


Çankırı ve Kastamonu sınırlarında yer alan ve “Ilgaz Anadolu’nun sen bir yüce dağısın” sözleriyle konu olan Ilgaz Dağı, geçen hafta etkili olan kar yağışı sonrasında beyaz örtü ile mest ediyor. Bahar mevsimini karla karşılayan Ilgaz Dağı’nda kar yağışı sonrasında kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Ilgaz Dağı’nı ziyaret eden vatandaşlar ise büyüleyen manzaraya hayran kaldıklarını ifade ediyor.


Ilgaz Dağı’ndaki mest eden kar manzaraları dronla havadan görüntülendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Tedavi edilmeyen grip ciddi hastalıklara dönüşebiliyor DENİZLİ (İHA) – Denizli Özel Egekent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, halk arasında çok ciddiye alınmayan grip hastalığının, tedavi edilmediğinde ciddi hastalıklara yol açabileceğini belirtti. Özel Egekent Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, hava değişimiyle grip vakalarının hızla arttığına ve özellikle bazı risk gruplarında hastalığın ağır seyredebileceğine dikkat çekti. Grip hastalığının, çoğu zaman halk arasında ciddiye alınmayan ancak tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına neden olabilen bir hastalık olduğunu ifade eden Uz. Dr. Bilge, “Tedavi edilmeyen grip, zatürre ve menenjit gibi ölümcül hastalıklara dönüşebilir. Özellikle çocuklar ve yaşlılar, gebeler, obez kişiler, kronik solunum hastalığı olanlar ve bağışıklık sistemi zayıflamış kişilerde grip oldukça ağır seyredebiliyor. Grip hastalığının tedavisi vardır. Belirtilerin başladığı ilk andan itibaren doktor kontrolünde başlanılacak tedaviyle hastalığın süresini belirgin şekilde kısaltabilir ve belirtilerin hafif geçmesini sağlayabilirsiniz” dedi. Dinlenmek önemli Gribe yakalananların yapması gerekenlerle ilgili olarak ta bilgi veren Uz. Dr. Ahmet Bilge, evde dinlenmenin hem hızlı toparlanmayı sağlayacağını hem de hastalığın bulaşmasını önleyeceğini söyledi. Dr. Bilge, hastalara şu tavsiyelerde bulundu: “Belirtiler başladığı an, hatta 1 gün önce bulaştırıcılık başlar. Belirtiler olduğu sürece bulaştırıcılık devam eder. Hastalık süresince fazla miktarda sıvı tüketilmeli. Bu sıvının yalnızca su olması da gerekli değildir. C vitamininden zengin portakal suyu, ıhlamur, ada çayı, limonlu çay içebilirsiniz. C vitamini vücudun savunma sistemini güçlendirdiğinden özellikle turunçgiller olmak üzere meyve tüketilmeli. Koyu yeşil yapraklı taze sebzeleri sıkça tüketmeniz de vücut direncinizi artıracaktır”
İstanbul Beyoğlu’nda genç kadına taciz şoku: O anlar kamerada İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yaşanan taciz skandalının görüntüleri ortaya çıktı. Yoldan geçen genç kızın önünü kesen 2 şahıstan biri, genç kızı yere yatırarak taciz etti. Genç kız çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtulurken, yaşananlar güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 24 Eylül tarihinde Beyoğlu ilçesi Şehit Muhtar Mahallesi Balo Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evine gitmekte olan İrem A.’nın (25) peşine takılan Semir T. ve Ömer K., bir süre sonra önünü kestikleri genç kızı taciz etmeye başladı. Genç kızı duvara sıkıştıran şahıslardan biri, daha sonra genç kızı yere yatırarak taciz etmeye devam etti. Şahsın yanında duran arkadaşı ise olanları seyretti. Genç kızın yerde tacize uğradığını gören vatandaşlar olaya müdahale etti. Şahıslar vatandaşlar tarafından bölgeden uzaklaştırılırken, tacize uğrayan genç kız yine çevredeki vatandaşlar tarafından sakinleştirildi. Olay sonrası polis ekipleri bölgeye sevk edildi. Beyoğlu Güven Timi ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu şüpheliler Semir T. ve Ömer K., yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği ve şahısların çok sayıda suç kayıtları olduğu öğrenildi. Taciz anı kamerada Yaşanan taciz skandalı ise güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde genç kızı takip eden şahıslardan birisi talihsiz kadının önünü keserek duvara doğru sıkıştırıyor. Daha sonra genç kızı zorla öpmeye çalışan şüpheli, yere yatırarak taciz etmeye devam ediyor. Bir süre sonra vatandaşların müdahale ederek şahısları uzaklaştırdığı görülüyor. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Bayburt Prof. Dr. Kul, Spor Bilimleri Fakültesi dekanı oldu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlık görevinde değişim yaşandı. Dekan Vekili olarak görev yapan Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, görevini Prof. Dr. Murat Kul’a devretti. Dekanlık makamında düzenlenen devir teslim törenine, Rektör Türkmen’in yanı sıra üniversite üst yönetimini temsilen Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül, Prof. Dr. Mahir Kadakal ve Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan, Dekanlar, Meslek Yüksekokulu Müdürleri ile Genel Sekreter Nazmi Karabulut katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, “Görev yaptığım süre boyunca, üniversitemizin spor yönetimi alanında ülkemize örnek teşkil edecek projeler geliştirdik. Bu projelerin en önemlisi olan ‘Şampiyonların Üniversitesi’ projesi ile genç sporcularımıza sağladığımız desteklerle ulusal ve uluslararası arenada başarılı sonuçlar aldık. Yeni dekanımıza bu bayrağı devrederken, sürdürülebilir başarılarımızın artarak devam edeceğine inancım tamdır.” şeklinde konuştu. Görevi devralan Prof. Dr. Murat Kul ise Rektör Türkmen’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Bayburt Üniversitesinin spor yönetimi vizyonunu daha da ileriye taşımayı hedeflediğini vurguladı. Kul, “Üniversitemizin spor bilimlerinde kazandığı ivmeyi daha da yukarıya taşıyacak stratejiler geliştirmeye devam edeceğiz. ‘Şampiyonların Üniversitesi’ projesi ve başarıda istikrarın sürdürülmesi, fakültemizin ana hedefleri arasında yer alıyor. Önümüzdeki süreçte, Üniversitemizin sporcularına, akademik ve fiziki imkânlarına yönelik gelecek ve kariyer yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.” dedi. Çiçek takdimi ile sona eren törenin ardından yeni dekan ve üniversite yönetimi, fakültenin gelecek dönem projelerini değerlendirmek üzere toplantıya geçti.
Bingöl Bingöl Yamaç Barajında çalışmalar sürüyor Bingöl Yamaç Barajında, gövde dolgusu imalatının devam ettiği ve yüzde 25 fiziki gerçekleşme oranına ulaşıldığı bildirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. Bu çerçevede Bingöl Yamaç Barajında çalışmalar aralıksız devam ederek yüzde 25 fiziki gerçekleşme oranına ulaşıldı. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projede çalışmaların devam ettiğini söyledi. Yamaç Barajında şu anda gövde dolgusu imalatının devam ettiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, ‘’Baraj inşaatında dolusavak, dipsavak ve memba batardosu imalatlarını tamamladık gövde dolgusunda çalışmalar devam ediyor’’ dedi. Bingöllü üreticilere yılda 77 milyon lira ek gelir 9 bin 750 dekar araziye can suyu verecek Yamaç Barajının bölge tarımı için büyük önem taşıdığını belirten Balta, ‘’Baraj sayesinde modern sulama ile tanışacak 9 bin 750 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte çiftçimiz farklı ürünler ekip, dikebilecek. Kazançları artacak. Bingöllü üreticiler, 2024 yılı rakamlarıyla yılda 77 milyon lira daha fazla kazanacak’’ diye konuştu. 3 milyon 200 bin metreküp su depolayacak temelden yüksekliği 41 metre olarak projelendirilen Yamaç Barajının gövdesi kil çekirdekli kum çakıl dolgu tipinde projelendirildi. 3 milyon 200 bin metreküp depolama hacmine sahip olacak baraj, 9 bin750 dekar araziye can suyu verecek.