- 08 Mart 2022 Salı 15:34

Çankırılı kadınlar fotoğraflarla anlatıldı

A
A
A
Çankırılı kadınlar fotoğraflarla anlatıldı

Çankırı’da yaşayan kadınların hayatlarını konu alan fotoğraflar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılan sergide büyük ilgi gördü.

Çankırı’da yaşayan kadınların hayatlarını konu alan fotoğraflar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılan sergide büyük ilgi gördü.


Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Çankırı Belediyesi ortaklığında, Çankırı’da yaşayan kadınların objektiflere yansıyan yaşantıları fotoğraf sergisinde vatandaşlarla buluştu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında açılan sergide, vatandaşlarla buluşturulan Çankırı’da yaşayan kadınların fotoğrafları, büyük beğeni topladı. Amatör ve profesyonel fotoğrafçılar tarafından seçilen ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü’nden Doç. Dr. Ahmet Dönmez ile Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in eşi Betül Esen’in seçtiği fotoğraflar sergide yer aldı. Çankırı 100. Yıl Kültür Merkezinde açılan sergi, 3 gün boyunca ziyaret edilebilecek.



“Serginin çok iyi olduğunu düşünüyorum”


Fotoğraf severlerin sergi için önemli bir destek sağladığını söyleyen Doç. Dr. Ahmet Dönmez, “Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Çankırı Belediyesi işbirliği ile Çankırı’da kadın olmak temalı bir sergi gerçekleştirdik. Sergimizdeki temel amaç, kadının toplumsal hayatta yaşadığı olumsuzluklara bir hassasiyet gösterilmesi, bu alanlarda bir farkındalık oluşturulmasıydı. Halkımızdan amatör veya profesyonel tüm fotoğraf severlerden güzel bir katılım oldu. Kendi adıma iyi bir sergi olduğunu düşünüyorum, umarım bu tip etkinliklerin devamı gelir ve kadın toplumsal hayatta her zaman diğer bireylerle eşit haklarda, eşit platformlarda her zaman yer alabilir” dedi.



“Kadına şiddetin azalacağı bir dönem görürüz”


Sergideki fotoğrafların çok güzel olduğunu söyleyen Eda demir isimli vatandaş, “Kadına şiddetin arttığı bu dönemde Çankırı’da böyle bir serginin olması toplumsal olarak insanlara verilmesi, güzel bir şey olmuş. Serginin bu anlamda Çankırı’ya çok güzel şeyler katacağını düşünüyorum. İnşallah kadına şiddetin azalacağı bir dönemi görürüz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Çerçioğlu’nun projeleri tüm Türkiye’ye örnek oluyor Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, proje ve hizmetleriyle tüm Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Geçmişten bu yana birçok belediye tarafından projeleri incelenerek örnek alınan Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Ege Et işletmesi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi tarafından ilgi gördü. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Tarım Ürünleri A.Ş. Genel Müdürü Halit Özdelibaş ve beraberindeki heyet ile Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile beraberindeki heyet, Halk Ege Et tesisleri ve mağazaları hakkında bilgi edinmek üzere Aydın’a geldi. Halk Ege Et’in Çine ilçesinde bulunan mezbahasında ve mağazalarında incelemelerde bulunan heyetler, işleyiş hakkında yetkili personellerden bilgi edindi. Emekli Kart ve Anne Kart öncü oluyor Örnek modellerin çoğalmasında bilgi ve deneyim paylaşımının önemine dikkat çekilen ziyaretlerde üretilen etlerin halka ulaştırılması ve vatandaşlara en iyi kalitede ki etin uygun fiyatlı satışının gerçekleştirilmesi konuları ele alındı. Belediye heyetleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun vatandaşlara sunduğu Emekli Kart ve Anne Kart hakkında da bilgilendirildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi’nden gelen yetkililer, et ürünleri ile süt ve süt ürünlerinde indirim sağlayan Emekli Kart ile Anne Kart’ın kullanımına, vatandaşların memnuniyetine de birebir şahit oldu. Başkan Çerçioğlu: “Cumhuriyetimizi aydınlık yarınlara hep birlikte taşıyacağız” Başkan Çerçioğlu, ülke genelinde ki tüm belediyelerin uyum içinde çalışmasının önemine dikkat çekti. Başkan Çerçioğlu, “Kentimizi, güzel Aydın’ımızı hayata geçirdiğimiz birçok çeşitli proje ve hizmet ile Türkiye’de örnek gösterilen bir şehir haline getirdik. Tarımda öncü, sanayide öncü, hayvancılıkta öncü, turizmde öncü, eğitimde öncü bir kent olmak üzere her geçen gün daha da güçlenerek hizmetlerimizi ve projelerimizi vatandaşlarımız ile buluşturuyoruz. Sosyal belediyeciliğin en güzel eserlerini Aydın’da hayata geçiriyor, tüm Türkiye’ye örnek oluyoruz. Belediyelerimizin işbirliği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyetimizi aydınlık yarınlara taşımak için büyük önem arz ediyor. El ele vererek, birbirimize destek olarak çok daha büyük projeleri vatandaşlarımız ile buluşturacağız” ifadelerini kullandı.
Hakkari Türk-İran Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği Toplantısı sona erdi İran’ın Urmiye şehrinde yapılan 7. Türk-İran Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği Toplantısı sona erdi. Hakkari Valisi Ali Çelik öncülüğünde protokol üyeleri ve kurum temsilcilerinden oluşan Hakkari heyeti ile birlikte İran’ın Urmiye şehrinde gerçekleştirilen Türk-İran Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği Toplantısı’nın kapanış programı yapıldı. Türkiye ile İran’ın sınır ilişkileri, ulaşım, kültür, bilim, sanayi, ticaret ve ekonomik alanlardaki ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik olarak düzenlenen toplantının kapanış programında konuşma yapan Çelik, “7’ncisi yapılan Türk-İran Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği Toplantısı’nda sınır ticareti, gümrük ve ulaşımla birlikte kültür ve turizm konularında 3 komisyonda çalışmalar tamamlandı. Mutabakat metni de hazır. İnşallah bu mutabakat metni, bir önceki toplantıda alınan kararlarla birlikte bizlere ışık tutmaya ve yol göstermeye devam edecek. Hem teknik komitede görev alan hem de heyetimizde bulunan arkadaşlarımıza özverili çalışmaları için teşekkürlerimi borç biliyorum. İki ülkenin çok eski tarihi ve kültürel bağları var. Bu meyanda İran’la ilişkilerimizi karşılıklı güven ve müşterek menfaatler temelinde derinleştirmeye önem veriyoruz. Alınan kararlar her iki ülkenin de faydasına olacak şekilde uygulamaya geçecek. Bizler de kendi görev alanımızda, sorumluluklarımız çerçevesinde bu alınan kararların takibini yakinen birlikte gerçekleştireceğiz” dedi. 3-4 Ekim tarihlerinde yapılan 7’nci Türk-İran Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği Toplantısı, ikinci gün yapılan protokol imza töreni ile son buldu.
Elazığ Başkan Şerifoğulları, Karşıyaka-Beyyurdu yolunda incelemelerde bulundu Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları saha inceleme çalışmaları kapsamında şehrin doğu aksını güçlendirecek Karşıyaka-Beyyurdu yolu genişletme çalışmalarına ilişkin incelemelerde bulundu. Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından, şehir genelinde kesintisiz ve konforlu ulaşım sağlamak amacıyla bakım-onarım ve yeni yol çalışmaları devam ediyor. Şehrin dört bir yanını modern ve kaliteli bir ulaşım ağı ile kuşatmaya yönelik çalışmalar doğrultusunda, bin 500 metre uzunluğundaki Karşıyaka-Beyyurdu yolu, genişletme çalışmalarıyla 8 metreden 20 metreye çıkartılıyor. Karşıyaka-Beyyurdu, Çatalçeşme TOKİ’ler-Yazıkonak ve Yurtbaşı’nın merkezle bağlantısını sağlayan Karşıyaka-Beyyurdu yolu, iki gidiş iki geliş olmak üzere 4 şerit olarak düzenleniyor. Yürütülen çalışmalar doğrultusunda yerinde döküm hazır beton yöntemi kullanılarak orta refüj ve bordür çalışmaları sürdürülürken aynı zamanda yağışlar sonrası oluşabilecek yüzeysel suları toplamak amacıyla yol kenarlarına açık hendek yapımı ile yol alt malzeme serim çalışmaları devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından asfalt serim çalışmalarına başlanılacak. Çalışmaları yerinde inceleyen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ’’Bir yandan şehrin geleceğine yaptığımız en önemli yatırım olan altyapı yenileme çalışmalarımız devam ederken şehrin ulaşım aksını güçlendirmeye yönelik çalışmalarımız da sürüyor. Son derece zorlu bir süreç olan altyapı yenileme çalışmalarımızı belirlediğimiz çerçevede hayata geçirirken yollarımızda da yenileme ve güçlendirme çalışmalarına aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın hayat standartlarının en yüksek seviyeye çıkartılması için tüm ekiplerimizle gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki on yıllara temel sorunlarını çözmüş güçlü bir şehir bırakacağız. Hemşehrilerimizin güçlü desteğiyle hep birlikte başaracağız. Şehrimizin doğu ulaşım aksını merkeze bağlayan Karşıyaka-Beyyurdu yolumuzu da inşallah en kısa sürede hizmete sunarak şehrimizin ulaşım konforuna katkı sağlamış olacağız’’ dedi.