- 06 Aralık 2021 Pazartesi 19:50

Çankırı’da “Yerelde Kadın Buluşmaları” programı

A
A
A
Çankırı’da “Yerelde Kadın Buluşmaları” programı

Çankırı’da düzenlenen “Yerelde Kadın Buluşmaları” programında konuşan Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, “Türkiye 2011 yılından günümüze kadar hem Suriye hem de onunla beraber eş güdümlü olarak ilerleyen krizleri bugüne kadar başarıyla yönetmiş, bugünlere ulaştırmışsa bunda en büyük teşekkürü halkımız hak ediyor.

Çankırı’da düzenlenen “Yerelde Kadın Buluşmaları” programında konuşan Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, “Türkiye 2011 yılından günümüze kadar hem Suriye hem de onunla beraber eş güdümlü olarak ilerleyen krizleri bugüne kadar başarıyla yönetmiş, bugünlere ulaştırmışsa bunda en büyük teşekkürü halkımız hak ediyor. Bundan sonra da el birliği içerisinde bu göçü yönetme gayreti içerisinde olacağız” dedi.


Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ile UNICEF iş birliğinde gerçekleştirilen “Yerelde Kadın Buluşmaları” programı, Çankırı’da gerçekleştirildi. Çankırı Valiliği Sosyal Tesislerinde gerçekleşen buluşmaya Vali Abdullah Ayaz, İl Göç İdaresi Müdürü Yusuf Keten, davetliler ve kadınlar katıldı. Türkiye’deki uyum sürecindeki yabancı kadınlar ile ev sahibi toplumdaki kadınların ortak bir yaşam kültürü oluşturmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan İl Göç İdaresi Müdürü Yusuf Keten, kadınların toplumdaki önemine değinerek, “Toplumun en önemli yapı taşı olan kadınların katkısı ile her alanın daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyoruz” dedi.



“Bundan sonra da el birliği içerisinde bu göçü yönetme gayreti içerisinde olacağız”


Çankırı Valisi Abdullah Ayaz ise, Türkiye’nin göç krizlerini kontrol altında tutmasına vatandaşların büyük katkısının olduğunu belirterek, “Maalesef 2000’li yıllar bize çok farklı bir dünya portresi çıkardı. Özellikle 2010 yılından sonra bölgemizde yaşanılan gelişmeler, Suriye krizi, arkasından Afganistan’daki gelişmeler, onun arkasındaki Bangladeş, Pakistan’daki iktidarsızlıklar, Afrika’daki huzursuzluklar, bunların sonucu her yıl daha fazla insanın maalesef yollarının Türkiye’ye düşmesine sebep oldu. Günümüz itibari ile sayıları 200 milyonu aşmış olan göçmenler yaklaşık 90 milyon zorla yerinden edilmiş insanlar, sayıları 30 milyona doğru ilerleyen mülteciler ve sadece 2020 yılı içerisinde 55 milyon ülke içerisinde yerinden edilmiş insan portresi ile karşı karşıyayız. Ancak göçmenler dün vardılar, bugünde varlar ve yarında olacaklar. Bu konudaki en büyük teşekkürü toplumumuza etmek istiyorum. Eğer Türkiye 2011 yılından günümüze kadar hem Suriye hem de onunla beraber eş güdümlü olarak ilerleyen krizleri bugüne kadar başarıyla önetmiş bugünlere ulaştırmışsa bunda en büyük teşekkürü halkımız hak ediyor. Bundan sonra da el birliği içerisinde bu göçü yönetme gayreti içerisinde olacağız. Maalesef bu konuda uluslararası toplumun yeterli düzeyde adım attığını görmemekteyiz” diye konuştu.


Program sonunda Anadolu’ya ait yöresel kıyafetler ve eşyalar sergisini gezen yabancı kadınlar, Anadolu hakkında bilgilendirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Başkaleli Muhammed Bekir dünya şampiyonluğu için ter döküyor VAN (İHA) – Van’ın Başkale ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Muhammed Bekir Uyumaz, dünya şampiyonu olmak için 2 bin 400 rakımda ter döküyor. Bitlis’te düzenlenen Türkiye Muaythai Şampiyonası’nda ikincilik elde eden 11 yaşındaki minik sporcu Muhammed Bekir Uyumaz, Tayland’da yapılacak Muay Thai Şampiyonası için antrenmanlarını aralıksız sürdürüyor. Dünya şampiyonu olma hedefiyle 2 bin 400 rakımda ter döken minik Muhammed 6 yaşındayken başladığı muaythai sporunda kısa sürede büyük başarılar elde etti. İlk olarak Van’da birinci olan Muhammed; daha sonra Bitlis’te düzenlenen Türkiye Şampiyonasında gümüş madalya alarak Tayland’da düzenlenecek olan ‘Dünya Muaythai Şampiyonası’nda’ Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı. Van’a 120 kilometre uzaklıkta bulunan Başkale ilçesinde 2 bin 400 rakımda antrenman yapan Muhammed, haftada 3 gün Van Yüzüncü yıl Üniversitesine gidip Muaythai Milli Takımı Antrenörü Sinan Ağlar gözetiminde çalışmalarını sürdürüyor. Tek hedefinin Tayland’daki şampiyonada Türk bayrağını dalgalandırmak olduğunu vurgulayan Muhammed Bekir Uyumaz, "Muaythai sporunu 6 yaşından beridir yapıyorum. Aynı zamanda kik boks ve boks sporlarını da yapıyorum. Bitlis’teki Türkiye şampiyonasında ikinci oldum ve Van’a gümüş madalyayla döndüm. Tayland’da yapılacak dünya şampiyonasında ülkemi en güzel şekilde temsil edip, dünya şampiyonu olmak istiyorum. Hedefim dünya ve olimpiyat şampiyonu olmaktır” dedi. “Bekir çok yetenekli bir sporcu" Muaythai Milli Takımı Antrenörü Sinan Ağlar ise Muhammed Bekir Uyumaz’ın başarılarıyla gururlandıklarını belirterek, Muhammed Bekir’in Tayland’da İstiklal Marşı’nı okutacağına inandıklarını söyledi. Muhammed Bekir Uyumaz’ı haftanın 3 günü çift idmanla dünya şampiyonasına hazırladıklarını aktaran Ağlar, "Kendisi Başkale’den yanımıza geliyor. Haftanın 3 günü istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Bekir’in dünya şampiyonu olacağına ve İstiklal Marşımızı Tayland’da okutacağına inancımız tamdır. Çünkü istikrarlı ve dayanıklı bir çocuk. Adeta bu sporlar için yaratılmış” ifadelerini kullandı.