EĞİTİM - 13 Eylül 2024 Cuma 14:14

Çanakkale’de okul kantinleri ve çevresi denetim altında

A
A
A
Çanakkale’de okul kantinleri ve çevresi denetim altında

Çanakkale’de öğrencilerin sağlığını korumak ve güvenli gıdaya erişimlerini sağlamak amacıyla kapsamlı bir denetim başlatıldı. İl genelindeki tüm okul kantinleri, yemekhaneleri ve okul çevresindeki gıda satan işletmeler sıkı bir denetime tabi tutuluyor.


Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, İl Millî Eğitim Müdürü Mine Hayta, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ahmet Kılınç ve teknik personelin katılımıyla gerçekleştirilen denetimlerin devam edeceği belirtildi.


Konuyla ilgili açıklama yapan Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, "Çocuklarımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli. Bu denetimlerle amacımız, öğrencilerimizin güvenli gıdaya erişimini sağlamak. Okul kantinleri, yemekhaneler ve okul çevresindeki gıda satışı yapan tüm işletmeleri titizlikle denetliyoruz. Hijyen şartlarından gıda güvenliğine, her ayrıntıyı kontrol ediyoruz. Bu denetimler düzenli olarak devam edecek ve çocuklarımızın sağlığını korumak için gerekli tüm önlemleri alacağız" dedi.


Müdür Türkarslan, denetimlerin sadece mevcut durumu tespit etmekle kalmayıp, aynı zamanda işletme sahiplerini ve çalışanları gıda güvenliği konusunda bilinçlendirmeyi de amaçladığını belirtti. Müdür Türkarslan, denetimlerin Çanakkale’nin tüm ilçelerinde eş zamanlı olarak yürütüldüğünü sözlerine ekledi.



Çanakkale’de okul kantinleri ve çevresi denetim altında

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Suriye gümrük vergilerini arttırdı; Suriye’ye ihracat durma noktasına geldi Suriye’nin yeni geçici hükümetinin, Türkiye sınırından gelen ithal ürünlere uygulanan gümrük vergilerini yüzde 300 ila yüzde 500 oranında artırma kararının bu ülkeye gerçekleştirilen ihracatı olumsuz yönde etkileyeceğini açıklayan Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri ihracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu gelişmeleri yakından takip ederek ilgili bakanlıklarla sürekli temas halinde olduklarını dile getirdi. Suriye’nin kuzeyindeki sınır kapıları, Aralık 2024’te Beşar Esad rejiminin devrilmesinin ardından muhalif güçlerin kontrolüne geçmesinin ardından kurulan geçici hükümet, Türkiye’den gerçekleştirilen ithal ürünlere yönelik gümrük vergilerini yüzde 300 ila yüzde 500 oranında artırma kararı aldı. Bu kararın ardından birçok sektördeki ihracatçıyla Suriyeli ithalatçılar büyük zorluklar yaşamaya başladı ve adeta Türkiye’nin Suriye’ye yönelik ihracatı durma noktasına geldi. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri ihracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getirerek, “Bütün sektörlerimizi kapsayan bu sorunun çözümü için üzerimize düşenleri yapmaya çalışıyor ve bu krizin derinleşmeden çözümü için ilgili bakanlıklarımızla sürekli temaslarımızı sürdürüyoruz. Bu karar Suriyeli vatandaşların derin bir enflasyonla karşılaşması ve alım güçlerinin tamamen sıfırlanması anlamına da gelir. Birçok ürüne uygulanan yüksek vergiler ürünlerin üretim maliyetinin bile üç dört katı durumunda. 2024 yılında ortalama aylık 30 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğimiz Suriye’de şu an Suriye sınırından ihracatımız bu yüksek gümrük vergileri nedeniyle durma noktasına geldi. Sınırda tırların oluşturduğu kilometrelerce kuyruk bunun en iyi göstergesidir. Gerek Dışişleri Bakanlığımız gerekse Ticaret Bakanlığımızın bu sorunun ivedi bir şekilde çözümü için Suriye’de kurulan geçici hükümet yetkilileriyle temaslarının olumlu sonuçlanacağına inanıyoruz” diye konuştu.