ASAYİŞ - 10 Eylül 2024 Salı 06:15

Çanakkale’de 12 yaşındaki çocuk kayboldu: Arama çalışmaları başlatıldı

A
A
A
Çanakkale’de 12 yaşındaki çocuk kayboldu: Arama çalışmaları başlatıldı

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde 12 yaşındaki çocuk çıktığı evine bir daha geri dönmedi. 12 yaşındaki çocuğu bulmak için ekipler geniş çaplı arama çalışması başlattı.

Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Pınarbaşı köyünde 12 yaşındaki Resul Guliyef, çıktığı evine bir daha geri dönmedi. Çocuklarının eve geri dönmediğini gören kederli aile durumu 112 Acil Servis Hattı’na bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda jandarma, AFAD ve UMKE ekibi sevk edildi.

Köy girişindeki kameralar incelendiğinde, 12 yaşındaki Resul’ün köyden çıkış yaptığı belirlendi. Geniş çaplı yapılan arama çalışmalarında bölgedeki ormanlık alanlar taranırken, evler ve iş yerleri tek tek kontrol ediliyor. Arama çalışmalarına vatandaşlarda destek veriyor. 

Emir Aktaş - Ahmet Burak Öztürk - Murat Yüksel

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Belediye Yüreğirlileri zayıflatıyor Yüreğirliler, belediyenin verdiği diyetisyen hizmeti sayesinde kilo kontrolü yaptırarak, doğru beslenme yöntemlerini öğreniyor. Yüreğir Belediyesi, vatandaşların beslenme problemlerini ortadan kaldırmak amacıyla ücretsiz diyetisyen hizmeti veriyor. Yüreğir Belediyesi’nin obezite ile mücadele ve vatandaşların sağlıklı beslenmelerini sağlamak amacıyla başlattığı ücretsiz diyetisyen hizmeti devam ediyor. Uygulama kapsamında Beslenme ve Diyet Uzmanı Yaren Ceyhanlı, kilo vermek isteyen vatandaşlara sağlıklı şekilde kilo vermeleri için destek oluyor. Hafta içi 08.00 - 17.00 saatleri arasında Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi’nde verilen diyetisyen hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar öncelikle belediyenin 444 80 44 çağrı merkezinden randevu oluşturuyor. Daha sonra kan tahlilleri ile birlikte merkeze gelen vatandaşların boy ve kilo ölçümleri yapılıyor, kişiye özel belirlenen diyet programı düzenli olarak takip ediliyor. Beslenme programları hakkında bilgi veren Diyetisyen Yaren Ceyhanlı, “Kilo vermek için bize başvuran vatandaşlarımızın detaylı vücut analizlerini ve varsa mevcut hastalıklarını göz önünde bulundurarak kişiye özel beslenme listesi oluşturuyoruz. Hastamız, belirlenen ideal kilosuna ulaşana kadar haftalık takibini yapıyoruz. Bu takiplerde uygulanan diyet programını devamlı olarak güncelliyoruz. Diyet ile birlikte egzersiz programları önererek daha sağlıklı kilo vermelerine yardımcı oluyoruz” ifadelerini kullandı. Günümüzde birçok hastalığın sağlıksız beslenme kaynaklı olduğunu belirten Ceyhanlı; “Fazla kilolarınızı verirken sağlığınızdan olmamak için diyetisyen eşliğinde hazırlanmış diyet listelerini takip etmeniz gerekir. Kişiye özel hazırlanan programdaki hiçbir ana ve ara öğün atlanmamalıdır. Kulaktan dolma bilgiler ile uygulanan hatalı programlar pek çok sağlık problemine yol açabilir. Şok diyetlerden kesinlikle uzak durulmalıdır” diye konuştu.
Şanlıurfa Eyyübiye’de 196 genç daha hayallerine kavuştu Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un özel önem verdiği ve 2019 yılından bu yana binlerce gencin üniversite hedeflerine ulaşmasına destek olan ücretsiz kurslarda, bu yıl 196 genç daha üniversiteli oldu. Gençlere yönelik eğitim, spor, kültür-sanat ve istihdam gibi alanlarda pozitif ayrımcılık uygulamalarıyla dikkat çeken Eyyübiye Belediyesi’nin açtığı üniversite hazırlık kurslarında sınavlara hazırlanan 196 öğrenci hayallerine kavuştu. Süleymanşah Gençlik Merkezi, Eyyüpkent Sınav Hazırlık Merkezi, Eyyüpnebi Sınav Hazırlık Merkezi ve eğitim otaklarında verilen ücretsiz üniversiteye hazırlık kurslarına katılan gençlerden, tıp fakültesi, hukuk, eczacılık, yazılım mühendisliği, uçak mühendisliği, mekatronik mühendisliği, sınıf öğretmenliği, Türkçe, coğrafya, sosyal bilgiler, ilahiyat gibi yüksek puanlı bölümleri kazanan öğrencilerin yanında, meslek yüksekokullarında eğitim alarak iş hayatına hızlıca atılmak isteyen gençler de yer alıyor. Uzun yıllardır bütçesinin yüzde 60’ına yakınını gençlik ve eğitim yatırımlarına ayıran Eyyübiye Belediyesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılında da yeni eğitim otaklarını hizmete sunmak için hazırlıklarına devam ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi’nin de öğretmen desteği verdiği Eyyübiye Belediyesi üniversite hazırlık kurslarında, öğrencilerin ihtiyacı olan ders kitapları ve soru bankaları da ücretsiz veriliyor. Haftalık deneme sınavlarına girerek seviyelerini belirleyip, eksiklerini giderme imkânı bulan üniversite adayları, sınıf dersleri, etüt salonu, bilgisayar destekli çalışma ve kafeterya hizmetlerinden de ücretsiz faydalanıyor.