GÜNDEM - 23 Eylül 2024 Pazartesi 11:53

Zabıtadan okul kantinlerine sıkı denetim

A
A
A
Zabıtadan okul kantinlerine sıkı denetim

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okulların açılmasıyla birlikte okul kantinlerini mercek altına aldı. 56 okul kantini denetimden geçirildi.


Halk sağlığının korunması adına belirli aralıklarla denetimler gerçekleştiren İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okulların açılmasıyla beraber bu defa öğrenciler için sahaya indi. Okul kantinlerini mercek altına alan Zabıta Müdürlüğü, sıkı bir denetim atağı başlattı.


17 kantine ihtar


Denetimlere ilişkin İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden yapılacak açıklamada şu ifadelere yer verildi: “2024-2025 eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla beraber ilçemizde bulunan okul içindeki kantinler denetlenmiştir. Toplam 56 okul kantininde yapılan denetimlerde; işyeri açma ve çalışma ruhsatı, fiyat etiket ve tarifeleri, genel temizlik ve düzen ile iş önlüğü hususlarında denetim icra edilmiştir. Zabıta Müdürlüğü personelince yapılan denetimler neticesinde çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği adına gerekli görülen konularda uyarı ve ihtarlar da yapılmıştır. Yaşamın her alanında 7-24 esaslı denetimlerimiz devam etmektedir.”



Zabıtadan okul kantinlerine sıkı denetim

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü ’İlkyardım Eğitici Eğitmeni Eğitimi’ programını başlattı Eskişehir’de Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ’İlkyardım Eğitici Eğitmeni Eğitimi’ programı başladı. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 23-27 Eylül 2024 tarihleri arasında Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği Eğitim Salonunda düzenlenen ’İlkyardım Eğitici Eğitmeni Eğitimi’ programının açılış konuşmasını İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici gerçekleştirdi. Doç. Dr. Bildirici, konuşmasında ilkyardım eğitiminin toplumsal sağlık açısından taşıdığı hayati öneme vurgu yaparak, ilkyardım eğitici eğitmenlerinin bu konuda önemli bir sorumluluğa sahip olduklarını ifade etti. İlkyardımın doğru kişiler tarafından ve doğru yöntemlerle uygulanmasının, hayat kurtarmada kritik bir rol oynadığını belirten Bildirici, eğitimcilerin bu bilgi ve becerileri en iyi şekilde aktarmalarının önemine dikkat çekti. Ayrıca, bu tür eğitimlerin yaygınlaştırılmasıyla toplumsal farkındalığın artacağını ve acil durumlarda daha bilinçli müdahaleler yapılacağını dile getirdi. Bildirici, "İlimizde şu anda 77 ilkyardım eğitmeni bulunmakta ve 2024 yılının ilk altı ayında 600 kişiye yüz yüze eğitim verilmiştir. Bunun yanı sıra, yaklaşık 5000 kişiye de ilkyardım farkındalık eğitimi sağlanmıştır. Bu eğitimlerin ilimizde çok önemli katkıları olacağına inanıyoruz. Ayrıca, bu tür eğitimlerin ülke genelinde artmasını temenni ediyorum. İlimizde ilk defa böyle bir eğitim düzenleniyor olmasının onurunu yaşıyoruz. Bu vesile ile eğitimin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
Antalya Büyükşehir “Çoban Haritası” çıkarıyor Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘Çoban Haritası Pojesi’ kapsamında Elmalı’da hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı alanlarda çobanların atalarından öğrenerek bugünlere kadar taşıdığı binlerce yıllık sürü ve mera rotalarının adım adım haritasını çıkarıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler “Çoban Haritası” projesi kapsamında Elmalı’nın Macun Mahallesi Macun Yaylasını ziyaret etti. Çobanların yaşadığı alanların koordinat bilgileri tek tek alındı. Çobanların talepleri kayıt altına alındı. Proje, Elmalı’nın hayvancılıkla uğraşan mahallelerin yaylalarında küçükbaş hayvancılığı ile ilgili verilerin titizlikle kaydedilmesiyle hayvancılığın gelişmesine de destek sunacak. 30 üreticiye mineralli yalama taşları verildi Elmalı’da yem ve veterinerlik desteklerini de vermeye devam eden Büyükşehir Belediyesi son olarak küçükbaş hayvanlarının ihtiyaç duyduğu yalama taşı olarak bilinen tuzlu mineral taşlarını çobanlara dağıttı. Macun Yaylası’nda 30 üreticiye Akçay ve Ahatlı mahallelerinde de 13 üreticiye mineralli yalama taşları ücretsiz verildi. Dağıtılan ve besi performansının artırılması amaçlanan mineral taş desteği ile küçükbaş hayvanlarda iştah azalmasının, büyüme yavaşlamasının ve süt-et üretiminin düşmesinin giderilmesi hedefleniyor. Ayrıca hayvanların savunma sistemini de güçlendirerek yetiştiricinin farkındalığını da artırıyor. “Bizlere düşen üreticimizin işini kolaylaştırmak” Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak tohumdan tarımsal sulamaya, fidan dağıtımından arıcılık sektörüne kadar geniş bir yelpazede üreticilere destekte bulunduklarını kaydeden Elmalı Hizmet Birimi Şube Müdürü Bilal Kasap, “Bizlere düşen, üreticilerimizi desteklemek, işlerini kolaylaştırmaktır. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in talimatları doğrultusunda tüm imkanlarımızla çiftçimizin, üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Ankara “İstanbul’un Resmi” Sergisi Ankara’da Açıldı İş Sanat büyük bir beğeni kazanan ’İstanbul’un Resmi’ sergisini İktisadi Bağımsızlık Müzesi’ndeki Ankara Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturuyor. İş Sanat’ın ’İstanbul’un Resmi’ başlıklı sergisi, yaklaşık bir yıl boyunca Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin ilk süreli sergisi olarak, ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı. Bankanın Sanat Eserleri Koleksiyonu’ndaki İstanbul temalı resimlerle Anadolu ve Avrupa yakalarından manzaraları sanatseverlere sunan sergiden geniş bir seçki, yolculuğuna Ankara’da devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin Ankara ayağı kapsamında 21 Eylül Cumartesi günü Ankara Sanat Galerisi’nde açılan sergi, çoğunlukla 20. yüzyıl ortaları İstanbul’unun birer görsel belgesi de olan eşsiz eserler aracılığıyla ziyaretçileri İstanbul’un semtlerinde adım adım dolaştırıyor. “Hafta sonu 3 farklı sergi” Yapılan açıklamaya göre, Ulus’taki İktisadi Bağımsızlık Müzesi bu hafta sonu itibarıyla üç farklı sergiye ev sahipliği yapmaya başladı. Müzenin ikinci katındaki “İstikbalinizin Emniyeti - Türkiye’nin Bankasıyla Bir Asır” sergisini, üçüncü kattaki Ankara Sanat Galerisi’nde “İstanbul’un Resmi” sergisini ve 5’inci katta devam eden “Yazan-Çizen Latif Demirci” sergisini, pazartesi hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebilecek. İstanbul’un Resmi ve Yazan-Çizen Latif Demirci sergi kitaplarına, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları internet sitesinden, RHM Dükkan’dan, Pazarama’dan ve seçkin kitapçılardan ulaşılabilir.
İzmir Altınordu seri yapamadı Altınordu, TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta Kırklarelispor’la 2-2 berabere kalarak galibiyet serisi yapma şansını kaçırdı. TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Altınordu, sezona İnegölspor galibiyetiyle başlasa da, daha sonra istediği gibi bir ritim yakalayamadı. İkinci hafta mücadelesinde Kepezspor’la golsüz berabere kalarak ilk beraberliğini alan İzmir ekibi, üçüncü hafta mücadelesinde de Isparta 32 Spor’u mağlup ederek tekrar çıkışa geçti. Olcay Şahan ve öğrencileri, Kırklarelispor deplasmanını da hatasız geçmenin planlarını yaparken, 2-1 öne geçtikleri mücadelede skoru koruyamayınca sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Böylece Altınordu, bu sezon üst üste seri galibiyetlere imza atmayı başaramadı. Şu ana kadar kalesinde sadece iki gol gören kırmızı-lacivertliler, 4 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik alarak 8 puana ulaştı. Bahattin Karahan ilk golünü attı Yaz transfer döneminde Altınordu’nun Alman ekibi Wiedenbrück’ten kadrosuna kattığı Bahattin Karahan, Kırklarelispor müsabakasında rakip fileleri sarsarak bu sezonki ilk golüne imza attı. Kırmızı-lacivertli formayla İnegölspor ve Kepezspor karşılaşmalarına sonradan dahil olan 22 yaşındaki oyuncu, üçüncü hafta oynanan Isparta 32 Spor karşılaşmasıyla birlikte ilk 11’e monte edildi. Teknik direktör Olcay Şahan’ın beğenisini kazanan Karahan, Kırklarelispor karşılaşmasına da ilk başladı ve takımının ikinci golünü kaydetmeyi başardı. Böylece forvet oyuncusu Altınordu kariyerinin de ilk golüne imza atarak büyük bir sevinç yaşadı.
Bursa İki pilotun hayatını kaybettiği eğitim uçağı böyle düştü Bursa’nın Yenişehir ilçesinde iki pilotun hayatını kaybettiği uçak kazasının görüntüleri ortaya çıktı. Uçağın piste değip touch go işlemi yaparken kaza kırıma uğradığı öğrenildi.Yenişehir Havalimanı’nın apron kısmında yaşanan eğitim uçağı kazasında deneyimli pilot Ünal Aster(61) ve öğretmen pilot adayı Emir Gülal Nalcı (42) olay yerinde hayatını kaybetti. Cumhuriyet Savcılığı’nın olay yerindeki araştırması devam ederken kazanın "Touch and go" eğitimi sırasında yaşandığı ve öğretmen pilot adayı Emir Gülal Nalcı’nın eğitim uçuşunda olduğu öğrenildi. Eğitimdeki uçağın piste değdiği ve touch go işlemi için havalanırken kırıma uğradığı ortaya çıktı.Yenişehir Havalimanı’nda saat 08.10 sıralarında tek motorlu eğitim uçağı aprona düştü. Kazada iki pilot da olay yerinde hayatını kaybetti. Özel uçuş okuluna ait tek motorlu uçak kazası sonrası bölgeye itfaiye, ambulans ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi.TC UDI kuyruk işaretli uçağın burun kısmında hasar meydana gelmesi dikkat çekerken, Kazanın kesin sebebinin bilirkişi raporu ve son kule görüşmelerinden sonra netlik kazanacağı öğrenildi. Soruşturmanın ardından kaza yapan uçağın enkazının aprondan kaldırılacağı bildirildi.Kaza "Touch and go" eğitimi sırasında yaşandıÖte yandan kazanın "Touch and go" eğitimi sırasında yaşandığı ve öğretmen pilot adayı Emir Gülal Nalcı’nın eğitim uçuşunda olduğu öğrenildi."Touch and go" Bir piste inmeyi ve tam olarak durmadan tekrar kalkış yapmayı içerir Genellikle pilot daha sonra havaalanını devre olarak bilinen tanımlanmış bir desende daire çizer ve manevrayı tekrarlar. Bu, kısa sürede birçok inişin uygulanmasına imkan tanır.Uçağın tekerlekleri yere değmezse, buna "alçak geçiş" denir. Hem bir touch-and-go inişi hem de bir alçak geçiş, bir tür go-around’dur. Planlanmamış bir touch-and-go inişi, "reddedilen iniş" veya "balked iniş" olarak da adlandırılır.Bir uçağın tamamen durmaya yetecek kadar alana sahip olmadığı, ancak hızlanıp tekrar havalanmaya yetecek kadar alana sahip olduğu inişlerde, touch-and-go inişler kritik bir güvenlik rolü üstlenebilir.
İstanbul 6 yaşında evlendirilen H.K.G. davasında karar 6 yaşındayken evlendirilen H.K.G. davasında mahkeme kararını açıkladı. Firari anne Fatima Gümüşel hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verildi. İmam nikahlı eş Kadir İstekli toplamda 36 yıl ve baba Yusuf Ziya Gümüşel ise 18 yıl 9 ay hapisle cezalandırıldı. 6 yaşındayken evlendirildiği iddia edilen H.K.G. davasının Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 23 Ekim 2023’te görülen karar duruşmasında, tutuklu sanık Kadir İstekli 30 yıl, baba Yusuf Ziya Gümüşel 20 yıl ve anne Fatıma Gümüşel ise 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, sanıklara verilen cezanın arttırılması gerektiğini belirterek kararı bozdu. Mahkeme, sanık Kadir İstekli’nin 2004-2013 yılları arası için ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ 2020 yılı için ise ‘Eşe karşı nitelikli cinsel saldırı’ suçlarından 2 ayrı ceza verilmesi gerekirken, tek bir suçtan cezalandırma yapıldığı değerlendirildi. Sanık anne ve baba Gümüşel için ise anne ve baba olmaları nedeniyle yasa gereğince artırım yapılması gerektiğini kaydetti. Mahkeme kararını verdi Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve imam nikahlı eş Kadir İstekli bugün görülen karar duruşmasına tutuklu bulundukları cezaevinden SEGBİS (Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi) ile bağlandı. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutukluluğa yönelik yakalama kararı bulunan anne Fatıma Gümüşel ise duruşmaya katılmadı. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, firari anne Fatıma Gümüşel’e tutuklamaya yönelik yakalama kararının devamına karar verdi. Tutuklu sanık Kadir İstekli’nin “zincirleme çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 21 yıl, “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 15 yıl olmak üzere toplamda 36 yıl hapisle cezalandırılmasına, tutuklu sanık baba Yusuf Ziya Gümüşel’in ise “zincirleme çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 18 yıl 9 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.