KÜLTÜR SANAT - 17 Eylül 2024 Salı 10:34

Osmangazi Belediyesi’nden Zeki Müren için anma gecesi

A
A
A
Osmangazi Belediyesi’nden Zeki Müren için anma gecesi

Osmangazi Belediyesi, Türkiye’nin Sanat Güneşi Zeki Müren için anma gecesi düzenliyor.


Osmangazi Belediyesi, ünlü sanatçı Zeki Müren’i vefatının 28’inci yılında unutmadı. Tarzı ve farklı sesiyle yaşadığı döneme damga vuran ve bugün dahi büyük bir hayran kitlesine sahip olan besteci, söz yazarı ve yorumcu Zeki Müren için 19 Eylül Perşembe günü anma programı düzenlenecek. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nda gerçekleştirilecek olan ‘Zeki Müren Şarkılarıyla Masal Tadında’ adlı anma programı saat 20.30’da başlayacak. Anma gecesinde, Turgay Kızıltuğ Müzik Akademisi Orkestrası ile birlikte sahne alacak olan Zeki Müren’in yeğeni Özlem Güner, anlatacağı masallar ve hatıraları ile geceye katılanlara duygu yoğunluğu yaşatacak. Şef/solist Turgay Kızıltuğ ise Sanat Güneşi Zeki Müren’in birbirinden güzel eserlerini seslendirecek.


Ücretsiz düzenlenen ‘Zeki Müren Şarkılarıyla Masal Tadında’ adlı anma programına tüm sanatseverler davet edildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Zeytinburnu Belediyesi ilçede 50 yıl gazetecilik yapan Mehmet Alpay’ın adını sokağa verdi Zeytinburnu Belediyesi, ilçede 50 yıl gazetecilik yapan Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Gazeteci Mehmet Alpay’ın adını sokağa verdi. Zeytinburnu Belediyesi, 2021 yılında 67 yaşındayken Covid-19 nedeniyle tedavi gördüğü Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde hayatını kaybeden ve ömrünün 50 yılını Zeytinburnu’nda muhabirlik yapan Mehmet Alpay’ın ismini ikamet ettiği 39. Sokağa verdi. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un katılımıyla sokağın yeni tabelası çakıldı. “39. Sokak” yazılı tabela indirilerek yerine “Mehmet Alpay Sokağı” yazan yeni tabela asıldı. Mehmet Alpay’ın Zeytinburnu için önemli bir değer olduğunu anlatan Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un önerisi ile belediye meclisinden çıkan kararla, uzun yıllar Gökalp Mahallesi 39 Sokak’ta ikamet eden Mehmet Alpay’ın ismi bu sokağa verildi. “Tüm yaşama boyunca Zeytinburnu’nun derdiyle dertlendi” Başkan Arısoy, “Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığım süre zarfından günümüze kadar; yaptığımız her işte, bulunduğumuz her yerde, sıklıkla aramızda gördüğümüz Mehmet ağabey, işini en iyi şekilde yapan, Zeytinburnu’nun dertleriyle dertlenen bir duayendi. Bir Zeytinburnu aşığı olan Mehmet Alpay’ın zamansız ve ani vefatı bizleri ve Zeytinburnuluları derinden üzdü. Onun eksikliğini halen hissediyoruz. En azından isminin gelecek nesillere aktarılması, Zeytinburnu’nda hatırlanmaya devam etmesi adına, adını ikamet ettiği sokakta yaşatmaya devam edeceğimiz için çok mutluyuz” dedi. İsminin 50 yıl boyunca oturduğu sokakta da ismi yaşayacağını söyleyen Başkan Arısoy, "Teklifimiz Büyükşehir Belediyesi’nden Haziran 2024 tarihinde geçti. Daha sonra valilik süreciyle birlikte onaylandı, kesinleşti ve bugün mahalle muhtarımızla birlikte sokak tabelamızı asmak için buradayız. Böylelikle Mehmet Alpay’ın sadece Zeytinburnu için çektiği fotoğraflar değil, aynı zamanda 50 yıl boyunca oturduğu sokakta da ismi yaşayacak. Ben tekrar Mehmet Alpay ağabeyimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu sokağa isminin verilmesi sürecinde destek veren meclis üyelerimize, emek veren herkese, teşekkür ediyorum. Bundan sonra eski 39 Sokak’ın adı Mehmet Alpay Sokağı olacak. Zeytinburnu’muza, İstanbul’umuza hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
Trabzon Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Genç: "Selde bir vatandaşımız yaralandı, bir vatandaşımızdan da henüz haber alamadık" Trabzon’da etkili olan şiddetli yağışlar Yomra, Arsin, Araklı ve Sürmene ilçelerinde sel, su baskınları ve heyelanlara neden oldu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sel bölgelerindeki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Bir yavrumuz risk altındaydı. Onu kurtardık. Hayati tehlikesi yok, kırıkları var. Biraz toprak altında kalmış. Sürmene’de de bir vatandaşımız ile henüz netleşmeyen bir haber var. İnşallah ondan da iyi haber alırsak can kaybı olmamış olacak" dedi. Trabzon’da 4 ilçede yaşanan sel ve heyelanların ardından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sel bölgesinde incelemelerde bulundu. Başkan Genç, toprak altında kalan bir kişinin sağ olarak kurtarıldığını belirterek, Sürmene ilçesinde bir kişiye henüz ulaşamadıklarını söyledi. Araklı ilçesinde 100 kilogramın üzerinde bir yağış olduğunu kaydeden Başkan Genç, "16.30 itibariyle şehrimizin doğu ilçelerinde Yomra, Arsin, Araklı ve Sürmene ilçelerinde ortalamanın 100 kilogram üstünde yağış aldı. Ondan dolayı ciddi hasarlar aldı. Araklı ilçe merkezimizde, kaymakamlığımızda bir kriz koordinasyon merkezi oluşturduk. Çok şükür Arsin Yolüstü mahallemizde bir yavrumuz risk altındaydı. Onu kurtardık. Hayati tehlikesi yok, kırıkları var. Biraz toprak altında kalmış. İtfaiyemiz onu kurtardı. Şuanda ambulansa götürüyor. Sürmene’de de bir vatandaşımız ile henüz netleşmeyen bir haber var. İnşallah ondan da iyi haber alırsak can kaybı olmamış olacak. Asıl hasar tespitini yarın sabah gün ışığında göreceğiz" diye konuştu. "Acil ve yoğun bakımda tahliyeyi gerektirenlerin tahliyesini sağlıyoruz" Araklı’daki devlet hastanesinde yaşanan su baskınları nedeniyle tahliye yapıldığını da vurgulayan Başkan Genç, "Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi’nde su birikiminden dolayı hastalarımız mağdur oldu. Acil ve yoğun bakımda tahliyeyi gerektirenlerin tahliyesini sağlıyoruz. Önceliğimiz can kaybı olmaması. Onun haricinde 28 mahallemizden 265 ihbar aldık. Birçok mahallemizde ulaşım kapalı" şeklinde konuştu. "Risk var ama hasar oluşturacak şekilde olur mu olmaz mı o konuda tedbirlerimizi alıyoruz" "Mahsur kalan, ulaşamadığımız vatandaşımız yok" diyen Başkan Genç, "Yolu kapalı olması nedeniyle bizden haber bekleyen en sonra Arsin ilçemizde bir grup vatandaşımız vardı. Onlara da ulaşıldı. Meteoroloji ile irtibat halindeyiz. Risk var ama hasar oluşturacak şekilde olur mu olmaz mı o konuda tedbirlerimizi alıyoruz. Bu bölgemizin kaderi. Yağış alan bölge. Kısa zamanda çok fazla yağış düştü" ifadelerini kullandı.
Çankırı Çankırı ve Kastamonu’da Ağustos ayında 852 adet konut satıldı Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Çankırı ve Kastamonu’da Ağustos ayında 852 adet konut satıldı. Türkiye İstatistik Kurumu 2024 yılı Ağustos ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. TÜİK Başkanlığı tarafından verilen bilgiye göre, Ağustos ayında Çankırı genelinde konut satışları 282 adet oldu. Konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32,4 arttı. Çankırı Merkez ilçesinde Ağustos ayında 183 adet konut satıldı. Çankırı merkez ilçesinde satılan konut sayısının Çankırı genelindeki payı yüzde 64,9 oldu. Ağustos ayında Çankırı genelinde ipotekli konut satışları 28 adet oldu. İpotekli konut satışlarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,7 azaldı. İpotekli satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 9,9 oldu. İpotekli satılan konutların 5 tanesi ilk defa satılan konutlardan oluşurken diğer 23 tanesi ise ikinci el satış oldu. Diğer konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39,6 artarak 254 adet oldu. Ağustos ayında diğer satışların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 90,1 oldu. Kastamonu’da ise, Ağustos ayında 570 adet konut satıldı. Konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,2 azaldı. Kastamonu Merkez ilçesinde Ağustos ayında 294 adet konut satıldı. Kastamonu merkez ilçesinde satılan konut sayısının Kastamonu genelindeki payı yüzde 51,6 oldu. Ağustos ayında Kastamonu genelinde ipotekli konut satışları 38 adet oldu. İpotekli konut satışları önceki yılın aynı ayına göre yüzde 58,7 azaldı. İpotekli satılan konutların toplam konut satışları içinde payı yüzde 6,7 oldu. İpotekli satılan konutların 10 tanesi ilk defa satılan konutlardan oluşurken, geri kalan 28 tanesinin de ikinci el satış oldu. Diğer konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,5 artarak 532 adet oldu. Ağustos ayında diğer satışların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 93,3 oldu. Ağustos ayında Kastamonu genelinde ilk el satılan konut sayısı önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23,7 azalarak 190 adet oldu. İlk kez satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 33,3 oldu. Kastamonu genelinde ikinci el konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,0 artarak 380 adet oldu. Toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 66,7 oldu.
Mersin Trendyol Süper Lig: Hatayspor: 0 - Bodrum FK: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında Hatayspor, Mersin Stadyumu’nda Bodrum FK’yı ağırlıyor. Karşılaşmanın ilk yarısı Bodrum FK’nın 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 3. dakikada Görkem Sağlam’ın kaleye uzak mesafeden yaptığı vuruş az farkla dışarıya çıktı. 6. dakikada Bodrum FK’nın Seferi ile kullandığı serbest vuruşta Musah Mohammed’in kafa vuruşu kaleyi bulmadı. 26. dakikada Rivas’ın sağdan ortasında savunmaya çarparak kaleye yönelen topu Diogo Sousa kontrol etti. 27. dakikada Kamil Ahmet Çörekçi’den seken topta oluşan karambolde kale önünde Seferi meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-0 37. dakikada Görkem Sağlam’ın sağ çaprazdan ceza alanına ortasında arka direkte topla buluşan Massanga’nın kafa vuruşu kaleci Diogo Sousa’da kaldı. Hakemler: Ümit Öztürk, Samet Çavuş, Osman Gökhan Bilir Hatayspor: Erce Kardeşler, Kamil Ahmet Çörekçi, Kilama, Calvo, Cemali Sertel, Massanga, Diack, Rivas, Görkem Sağlam, Fernandes, Aboubakar Yedekler: Bekaj, Burak Yılmaz, Selimcan Temel, Kerim Alıcı, Oğuzhan Matur, Cengiz Demir, Boutobba, Bamgboye, Rui Pedro, Strandberg Teknik Direktör: Rıza Çalımbay Bodrum FK: Sousa, Celustka, Ajeti, Ali Aytemur, Cenk Şen, Ahmet Aslan, Mohammed, Seferi, Gökdeniz Bayrakdar, Dimitrov, Puşcaş Yedekler: Gökhan Akkan, Enes Öğrüce, Celal Dumanlı, Murat Sipahioğlu, Brazao, Haqi, Kenan Özer, Samet Yalçın, Erkan Değişmez Teknik Direktör: İsmet Taşdemir Gol: Seferi (dk. 27) (Bodrum FK) Sarı kartlar: Fernandes (Hatayspor), Celustka, Mohammed (Bodrum FK)