MAGAZİN - 09 Ağustos 2023 Çarşamba 12:17

Nilüfer yaz konserleri ile renklendi

A
A
A
Nilüfer yaz konserleri ile renklendi

Nilüfer Belediyesi’nin toplam 17 mahallede açık havada düzenlediği “Yaz Konserleri” sona erdi. Sıcak yaz gecelerine renk katan etkinliği binlerce vatandaş izledi.


Vatandaşların açık havada, parklarda vakit geçirmeyi tercih ettiği yazın en sıcak dönemlerinde, uygun alanlarda ücretsiz açıkhava konserleri organize eden Nilüfer Belediyesi, aşırı sıcaklarla bunalan vatandaşların yaz akşamlarına renk kattı.


Temmuz ve Ağustos aylarında farklı mahallelerde organize edilen konserlerde Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası, Nilüfer Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ve Nilüfer Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu konserler verirken, Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da gösteri yaptı.


10 Temmuz’da Yolçatı Mahallesi’nde başlayan programlar, sırasıyla Barış, Ürünlü, Kızılcıklı, Badırga, Gölyazı, Kültür, Ataevler, Ertuğrul, Konak, Dumlupınar, 23 Nisan, Çamlıca, Büyükbalıklı, Üçevler, Beşevler ve Görükle Mahalleleri’nde yapıldı. Toplam 17 mahalledeki etkinlikleri, yaklaşık 6 bin kişi izledi.


Yaz aylarının sıcak ve yorucu günlerini müzik dinleyip, dans gösterilerini izleyerek geçiren vatandaşlar, uygulamadan hayli memnun. Konser organizasyonlarını tamamlayan Nilüfer Belediyesi, şimdi de çocuklar için yaz sineması programını başlatıyor.



Nilüfer yaz konserleri ile renklendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Velilerden ’okulumuz taşınmasın’ çağrısı Eskişehir’de bulunan bir okulun eğitim-öğretim yılı devam ederken ikiye bölünerek bir kısmının 4 kilometre ileriye taşınacak olmasına veliler tepki gösterdi. Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi Tarih Bulvarı’nda bulunan okul, ilkokul ve ortaokul olarak ikiye ayrılıyor. Yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta yapılan yeni okula ilkokul öğrencilerinin kasım ayında gönderileceğini öğrenen veliler, duruma tepki gösterdi. Okulun mevcut konumunun öğrencilerin evlerine yakın olduğunu belirten veliler, binanın taşınması durumunda mesafeden dolayı hem servis külfeti ile öğrencilerin zorlanacağına dikkat çekti. Eğitim öğretim yılı başlangıcında ya da yarı tatili beklemeden yapılacak değişiklikle öğrencilerin düzenlerinin bozulacağını ifade eden veliler, yakın olan okul binasının konumunun değişmesini istemediklerini söyledi. “Evlerimiz yakın ve okulu da seviyoruz” Okulda çocuğu öğrenim gören Huriye Çelik, “Oğlum bu okulda okuyor. Okulun kasım ayında taşınma durumu varmış. Biz okulun taşınmasını istemiyoruz. Çocuklarımız daha küçük, bakıma muhtaçlar. Psikolojileri de bozulacak taşınması gündemde olan okul çok uzak. Bu okul evlerimize yakın, taşınmalarını istemiyoruz. Buraya yürüyerek geliyoruz, diğer okula gitmemiz zor. Servis ücretlerini de bilmiyoruz. Şu an çocuğumuz da biz de zor durumdayız. Diğer okul yokuşta gidilecek gibi değil. Biz kimi görsek okulun taşınmasını istemiyor. Evlerimiz yakın ve okulu da seviyoruz” dedi. “Servis parası verecek bir bütçem yok” Okulda öğrencisi bulunan başka bir veli olan Ehliman Sarıçiçek, “Emek Mahallesi’nde oturuyoruz. Biz bu okulda okuyoruz. Oğlum 4. sınıfa gidiyor ama kızımla biz yukarıdaki okula gidecekmişiz. Bizim çocuklarımızı oraya gönderme şansımız yok. O okul çok uzak, bir sene daha burada kalabilme şansı istiyoruz. Bizi yukarıdaki okula 11 Kasım’da göndereceklermiş. Ortaokul bizi istemiyormuş, ilkokul yapmışlar. Bu okula evlerimiz çok yakın diğer okula ise çok uzak. Servis parası verecek bir bütçem yok” ifadelerini kullandı.