SAĞLIK - 05 Eylül 2024 Perşembe 16:10

Nilüfer Halk Sağlığı Günleri başladı

A
A
A
Nilüfer Halk Sağlığı Günleri başladı

Nilüfer Belediyesi Halk Sağlığı Haftası’nda 3 gün sürecek Nilüfer Halk Sağlığı Günleri düzenliyor. Vatandaşlara ücretsiz olarak sağlık taramasının yapıldığı etkinlikte sağlıklı yaşam konusunda bilgi verilerek çeşitli aktiviteler yapılıyor.


Nilüfer Belediyesi’nin halk sağlığı ve koruyucu sağlık hizmetleri konusundaki farkındalığı artırmak amacıyla gerçekleştirdiği Nilüfer Halk Sağlığı Günleri, düzenlenen törenle başladı. Nilüfer Belediyesi Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Hizmet Binası’nda düzenlenen açılış törenine Nilüfer Belediyesi Başkanvekili Salih Güleç; Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları Okan Şahin, Zerrin Güleş, Serpil Altun, Tezcan Öztürk; Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri Furkan Yavuz, İrfan Özer, Demirhan Aslan, Resul Tarman; Nilbel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mart, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Yunuz Arslan, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Türkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Programın açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin, halk sağlığı ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmak amacıyla 3-9 Eylül tarihlerinin ‘Halk Sağlığı Haftası’ olarak kutlandığını hatırlattı. Yerel yönetimlerin halk sağlığı konusunda önemli sorumluluklarının bulunduğunu söyleyen Şahin, bunları koruyucu sağlık hizmetleri konusunda vatandaşları bilinçlendirmek, önemli günler ve haftalarda farkındalık çalışmaları yürütmek, sağlık okur-yazarlığını geliştirmek, devletin sunduğu sağlık hizmetlerine vatandaşların erişimini sağlamak ve kolaylaştırmak, sağlık kurumlarına gidebilecek durumda olmayan vatandaşlara temel sağlık hizmetleri sunmak olarak sıraladı.


Nilüfer Halk Sağlığı Günleri’nin 5-6-7 Eylül tarihlerinde gerçekleşeceğini belirten Şahin, “Nilüfer’de yaşayan vatandaşlarımıza göz taraması, işitme testi, karbon monoksit ölçümü, vücut kitle endeksi ölçümü, kan şekeri ve tansiyon ölçümü gibi birçok tarama yapmayı, kurduğumuz stantlarda da farklı branşlarda bilgilendirme yapmayı, atölyelerimizde çeşitli deneyim paylaşımlarının yapılmasını, alanında uzman kişiler tarafından verilecek eğitim ve seminerlerle sağlıkta farkındalığı arttırmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın sağlık okur-yazarlığı bizler için çok kıymetli. Türkiye’deki sağlık okur-yazarlığının maalesef ilkokul 2 seviyesinde olduğunu görmek bizler için üzücü bir konu. Bizler de Nilüfer Belediyesi olarak bunu geliştirmek, arttırmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz” dedi.


Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Yunuz Arslan ise bireyin ve toplumun sağlığını olumsuz yönde etkileyen her türlü çevresel ve bünyesel risk faktörleriyle mücadele eden sağlık hizmetlerinin halk sağlığı hizmetleri olduğunu hatırlattı. Belediyelerin bu anlamda önemli hizmetler yaptığının altını çizen Arslan, gerçekleştirilen programın önemini vurguladı.


Konuşmaların ardından Nilüfer Halk Sağlığı Günleri, başladı. Üç gün sürecek programa katılanlar, sağlık taraması yaptırabilecek, farklı konulardaki stantları gezerek bilgi alabilecek, atölye çalışmaları ile eğitim ve seminerlerden faydalanabilecek.



Nilüfer Halk Sağlığı Günleri başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Safranbolu TSO’dan öğrencilere eğitim desteği Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun öncülüğünde Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından Safranbolu ve Eflani ilçelerinde öğrenim gören, ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere kırtasiye çekleri STSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe ve Meclis Başkanı Cengiz Ünal tarafından Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı’nın kabulleriyle Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şevket Küçükzoroğlu’na teslim etti. Safranbolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuntepe “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz öncülüğünde her yıl olduğu gibi bu yılda kırtasiye yardımını gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Safranbolu’da ve hizmet bölgemiz Eflani’de eğitim gören ihtiyaç sahibi 300 öğrenciye hazırlanan kırtasiye çeklerini Safranbolu Kaymakamımız Şaban Arda Yazıcı’ya teslim ettik. Odamızın her daim yanında olan bizlere desteklerini asla esirgemeyen TOBB Başkanımız Rifat Hısarcıklıoğlu’na da ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Yeni eğitim öğretim dönemi tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Safranbolu TSO Meclis Başkanı Ünal da, ”TOBB’un destekleriyle Odamız tarafından hazırlanan kırtasiye çeklerini Kaymakamımız Şaban Arda Yazıcı’ya teslim ettik. Safranbolu’nun gelişmesi için yoğun çaba sarf eden değerli Kaymakamımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum. 2024-2025 eğitim öğretim yılının tüm öğretmen ve öğrencilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu. Safranbolu Kaymakamı Yazıcı ise, şunları kaydetti: “Yarının geleceği çocuklarımızın en iyi eğitimi alması hepimizin temennisidir. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize kırtasiye yardımında bulunan Safranbolu TSO Meclis Başkanı Cengiz Ünal ve Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe nezdinde Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası ailesine teşekkür ediyor tüm öğrencilerimize eğitim hayatları boyunca başarılar diliyorum."
Elazığ Elazığspor: "Sporun güzelliğini korumalıyız" Elazığspor, Vanspor FK maçıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Batman Petrolspor deplasmanında yaşadığımız olumsuzlukların bir benzerini Vanspor FK maçında da görmekten büyük üzüntü duyduk. Futbola barış ve kardeşlik ruhunu hakim kılmak için omuz omuza durmalı, sporun güzelliğini korumalıyız" ifadelerini kullandı. . TFF 2. Lig Kırmızı Grup’un 4. haftasında deplasmanda karşılaştığı Vanspor FK’yı 2-0 yenen Elazığspor, resmi internet sitesinden açıklama yaptı. Elazığspor tarafından yapılan açıklamada, "Çimentaş Elazığspor olarak, geçtiğimiz sezon Batman Petrolspor deplasmanında yaşadığımız olumsuzlukların bir benzerini Vanspor FK maçında da görmekten büyük üzüntü duyduk. Ne yazık ki tribünlerde futbol ya da sporla ilgisi olmayan, yalnızca taraftarları kışkırtmak ve gerilim yapmak amacı güden kişilerin yine sahne aldığını gözlemledik. Bu zihniyet, geçen sezon Batman’da futbolcularımıza ve emniyet güçlerine karşı provokatif eylemlerde bulunanlarla aynıdır. Futbol yalnızca bir rekabet ortamı değil; dostluk, kardeşlik ve barışın simgesi olmalıdır. Sahada emek veren sporculara, saha içinde dışında emek veren çalışanlara ve futbola gönül veren taraftarlara saygı göstermek herkesin sorumluluğudur. Ancak görüyoruz ki bazı gruplar, futbolu araç olarak kullanarak spora yakışmayan tavırlar sergilemekte, taraftarları sosyal medya üzerinden provoke edip maç günlerinde tribünlerde huzuru bozmaya çalışmaktadırlar. Bu kişiler, futbolun ruhuna zarar vermekte ve toplumsal barışı tehdit etmektedirler. Bizler, futbolun siyasetle kirletilmemesi gerektiğine inanıyor ve her zaman tüm takımlara dostça yaklaşma çizgimizi koruyacağız. Doğudaki takımların ve taraftarlarının ,bu provokasyonlara karşı bilinçli ve uyanık olması, bu tür kirli oyunlara prim vermemesi büyük önem taşımaktadır. Futbola barış ve kardeşlik ruhunu hakim kılmak için omuz omuza durmalı, sporun güzelliğini korumalıyız" denildi.