EĞİTİM - 01 Ekim 2024 Salı 11:43

Mudanya Üniversitesi’nde ilk ders zili çaldı

A
A
A
Mudanya Üniversitesi’nde ilk ders zili çaldı

Mudanya Üniversitesi, 2024-2025 akademik yılına öğrencilere yönelik oryantasyon programı ile başladı.


Sabah lisans, öğleden sonra ön lisans öğrencilerinin üniversiteyi her yönüyle tanıdığı programın açılışında konuşan Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, Mudanya Üniversitesini büyük ideallerle, uzun araştırma ve incelemeler sonucunda kurduklarını belirterek, geçen kısa sürede gelinen noktanın kendilerini çok sevindirdiğini söyledi. Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında yer almak için emin adımlarla yol aldıklarını dile getiren Bingöl, “Fiziki şartları ile, liyakatli öğretim kadrosu ile nitelikli bir üniversite kurduk. Bizim hedefimiz sizleri burada öncelikle mutlu etmek ve iyi bir eğitim vererek tam donanımlı bireyler olarak hayata hazırlamak. Sizlere güveniyoruz. Özgür düşünün ve fikir münakaşalarınızla kendinizi geliştirin. Her türlü sorununuzda bizler yanınızdayız” diye konuştu.


Rektörü Prof. Dr. Emin Karip de, YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir çok bölüm ve programda yüksek puanlı öğrencilerin Mudanya Üniversitesini tercih etmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bu bize ayrı bir sorumluluk yükledi. Sizi geleceğe, hayata hazırlamak bizim sorumluluğumuz. Bunun için de yaz boyunca müfredatımızı oluşturmak için çalıştık. Teknolojinin hızla geliştiği çağa uygun ders programları hazırladık. Hepinize üniversitemize hoş geldiniz” dedi.


MYO Müdürü Öğr. Gör. Esin Baylançiçek ise, ön lisans programlarının vakıf üniversiteleri arasındaki büyük başarısını anlattı ve bu başarının artarak devam edeceğine inandığını söyledi. Bölümlerine 1. olarak yerleşen öğrencilere hediye takdim edilen oryantasyon programı Prof. Dr. Murat Çizakça’nın ‘Milyonların Buluşması’ başlıklı ilk ders sunumu ile sona erdi.



Mudanya Üniversitesi’nde ilk ders zili çaldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Şehzadeler Belediyesinden sosyal sorumluluk projesi Şehzadeler Belediyesi’nin, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile hayata geçirdiği “Birlikte Üretiyoruz” sergileri Ekim ayı boyunca bir yandan el emekleri ile üretim yapan ev hanımları ev ekonomisine katkı sağlamış olacak, diğer yandan da sokak hayvanlarının beslenme ve bakımına destek olacak. Şehzadeler Belediyesi, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini ekleyerek Ekim ayı boyunca Fatih Sergi Salonu’nda “Birlikte Üretiyoruz” sergilerini açtı. Manisa Büyükşehir Belediyesi’yle ortaklaşa yürütülen bu proje kapsamında çeşitli tarihlerde farklı temalardaki çarşılar kurulacak. Hanımeli Pazarı, Pati Çarşısı ve Bereketli Eller Çarşısı başlıklarıyla düzenlenecek sergilerde kadın üreticilerden sokak hayvanlarına kadar birçok farklı kesime katkı sağlanacak. Projede 1-3 Ekim tarihleri arasında Hanımeli Pazarı, 4-6 Ekim tarihleri arasında Pati Çarşısı ve 7-9 Ekim tarihleri arasında Bereketli Eller Çarşısı kurulacak. Bu çarşılarda elde edilecek gelirler, el emeklerini satan kadınların ev ekonomilerine katkı sağlayacak. Bir diğer yandan hem ihtiyaç sahibi vatandaşlar için kullanılacak hem de sokak hayvanları için mama desteği sunulacak. Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Toplumsal dayanışmayı güçlendirmek ve vatandaşlarımıza farklı alanlarda destek sağlamak adına bu tür projelerimizi sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte böylesine anlamı bir projeyi hayata geçiriyoruz. Hem üretime katkı sağlamak hem de ihtiyaç sahiplerine ulaşmak bizim en büyük sorumluluğumuz. Birlikte üretmenin ve paylaşmanın güzelliğini hep birlikte yaşayalım. Katkılarınızla daha fazla insana ulaşabiliriz. Tüm hemşerilerimizi bu anlamlı sergilerimizi ziyaret etmeye davet ediyorum" dedi.
Kars Kars Barajı iletim hattında çalışmalar sürüyor Kars Barajı iletim hattı tamamlandığında 475 bin 780 dekar tarım arazisi sulama suyuna kavuşacak. Kars Barajı Sulaması iletim hattı inşaatı kapsamında 3800 mm çapında ve 20.700 m uzunluğunda CTP boru döşenmesi ile 475 bin 780 dekar araziye can suyu sağlanacak. Kars Barajı Sulaması İletim Hattı İkmal inşaatında çalışmalar sürerken, CTP boru temini ve döşenmesinin devam ettiği projede işin bütününde yüzde 89 fiziki gerçekleşme oranı aşılırken DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, projeyi bitirmek için çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi. “30 köyü kapsayan toplam 338 bin 190 dekar alanda toplulaştırma yapıldı” Kars Barajı Sulaması 1. Kısım İnşaatı işi kapsamında bulunan 90 bin 880 dekar tarım arazisinin sulanabilmesi için iletim hattının bir an önce tamamlanacağını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Sulama İnşaatı kapsamında 30 köyü kapsayan toplam 338 bin 190 dekar alanda toplulaştırma işlemleri tamamlanmıştır. Sulama sahasındaki imalatlara başlanılabilmesi için ivedilikle iletim hattı inşaatının tamamlanması için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir” dedi. “Milli ekonomiye 4 milyar TL zirai gelir sağlayacak” Projenin tüm aşamalarının tamamlanması neticesinde 2024 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 4 Milyar TL Zirai Gelir Sağlayacağını belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta “475 bin 780 dekar tarım arazisinin cazibeli borulu sulama sistemi ile sulanması temin edilecektir” diye konuştu. Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyorç