GÜNDEM - 17 Aralık 2024 Salı 11:15

Hayırsever iş insanı Asım Kocabıyık unutulmadı

A
A
A
Hayırsever iş insanı Asım Kocabıyık unutulmadı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), kuruluşunun 50. yılında hayırsever iş insanı Asım Kocabıyık’ın adını yaşatmaya devam ediyor.


BUÜ Gemlik Asım Kocabıyık Yerleşkesinde, 16-18 Aralık tarihleri arasında hayırsever iş insanı Asım Kocabıyık adına Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Haftası düzenleniyor. Geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen programın bu yılki açılış törenine Gemlik Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, BUÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cafer Çiftçi ve Prof. Dr. Zekeriyya Arı, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Gemlik Asım Kocabıyık MYO Müdürü Prof. Dr. Yahya Işık, kent yöneticileri, akademik ve idari personel, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katıldı.


Dijital dönüşüm çağı


Törende konuşan BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftçi, “Merhum Asım Kocabıyık, büyük bir müesses yapıyı meydana getirmiş, aynı zamanda bilimsel, sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlere de hayatı boyunca ve kurduğu vakıf vasıtasıyla hep destek olmuş bir isimdir. Başarıya giden yolda eğitim görmek ve çok çalışmak kadar başarılı insanların hayat hikayelerini okumak da önemlidir. Gençlerin Asım Bey’in hayat hikâyesini okuması, öğrendikleriyle akıl ve zekâları ile yenilikçi hareket etmeleri muhakkak ki çok önemlidir. Zira değişen çağ ile birlikte dijital dönüşüm ve buna benzer gelişimler, eski ölçütlerin yerini hızla aldı. Çağımızda gençler için en önemli şey dijitalleşme, dijital dönüşüm sürecidir. Gençlerimize tavsiyemiz, bu çağın gerisinde kalmamaları ve kendilerini geliştirmeleridir” diyerek etkinliğin düzenlenmesinde katkısı olan herkese teşekkürlerini iletti.


Hizmette sınır tanınmamalı


Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren ise; “Gemlik kampüsümüzde öğrencilerimizin yetişmesinde ortaya koyulan katkıları takdirle takip ediyoruz. Bundan sonra daha da artarak devam edeceğini umut ediyoruz; çünkü hiçbir şey stabil kalmamalı sürekli kendini geliştirmeli, bu hizmette de sınır tanımaz bir noktaya gelinmeli diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.


Asım Kocabıyık umuttur


Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Aker, “Yüksekokulumuz öğrenci toplulukları 5 yıldır bu programı hazırlıyorlar. Öyle ki bu etkinlik eğitim sürecimizin bir parçası haline gelmiştir. Sayın Asım Kocabıyık’ın hayırseverliği her bir öğrencimize umuttur ve bu öğrencilerin hepsinde de rahmetli Asım Kocabıyık’ın katkısı vardır. Bu program gerçekten çok önemli, özellikle iş hayatından gelenlerin öğrencilerimize sunacağı çok değerli bilgiler olacaktır” açıklamasında bulundu.


Hedef, yapay zeka üssü olmak


Sözlerine merhum Asım Kocabıyık’ı anarak başlayan Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sayın Prof. Dr. Yahya Işık da; “Bugün geldiğimiz noktada yüksekokulumuzda 1440 öğrenciyle ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli eleman yetiştirmenin, sektörde mümkün olduğu kadar işbirliğini geliştirmenin çabası içerisindeyiz. Burada bilgisayar programcılığı, bahçe tarımı, gıda teknolojisi, denizcilik ve liman işletmeciliği, harita kadastro, makine ve hibrit ve elektrikli taşıtlar teknolojisi bölümünü açtık. Gemlik’i, bir yapay zeka üssü haline getirmek için önümüzde ki 1-2 yıl içerisinde yapay zeka operatörlüğü programı açmış bulunacağız” dedi.



Hayırsever iş insanı Asım Kocabıyık unutulmadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Alanya Belediyesi’nden çevre ve iklim politikaları için akademik iş birliği Alanya Belediyesi çevre bilincine dikkat çekmek amacıyla Alanya Üniversitesi ile akademik iş birliği yapacak. İş birliği kapsamında; kentsel dönüşüm, kent estetiği, su, atık, enerji yönetimi, görüntü ve gürültü kirliliği, ulaşım, deniz, kıyı yönetimi, yeşil alanlar ile afetler özelinde pek çok konu ele alınıyor. Alanya Belediyesi sürdürülebilir çevre çalışmalarına hız vermek amacıyla kentin çevre politikalarının oluşturulması için odak gruplar ile bir araya gelinmesi, çevre sorunlarının bütüncül olarak tespit edilmesi ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi için bir dizi arama konferansı ve çalıştay planladı. Söz konusu akademik çalışmaların raporlanması ve modere edilmesi sürecinde Alanya Üniversitesi ile akademik iş birliği yapılması kararı alındı. Uzman akademisyenler ile yürütülecek çalışmaların başlangıcı olan “Alanya Belediyesi Odak Toplantısı” Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ile Birim Müdürleri ve teknik personel katıldı. Alanya çevre sorunlarına dair oluşturulan konu başlıkları, görev, yetki ve sorumluluklar çerçevesinde tüm yönleriyle ele alınırken, belirlenen çevre sorunları hem teknik hem de sosyolojik etkileri açısından değerlendirildi. Ön hazırlıklar tamamlandı Kamu kurum ve kuruluşları, odalar, sivil toplum kuruluşları ile gerçekleştirilecek olan Çalıştay Arama Konferansı için ön hazırlıklar tamamlandı. İlk toplantıda; kentsel dönüşüm, kent estetiği, su yönetimi, atık yönetimi, enerji yönetimi, görüntü kirliliği, gürültü kirliliği, ulaşım, deniz ve kıyı yönetimi, yeşil alanlar ve afetler özelinde pek çok alt başlık ele alındı. Başkan Özçelik: "Yol haritamız için önemli rol oynayacak" Çalıştayın önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik şunları söyledi: “Kentimiz için oluşturulacak çevre politikalarının başlangıcı olan odak grup toplantılarımız ve çalıştaylarla ortaya çıkacak sonuçlar yol haritamızın belirlenmesinde önemli rol oynayacak. Paydaşların katılımıyla tespit edilecek çevre sorunları ve çözüm önerileri iklim değişikliği ile mücadelenin üst başlığında değerlendirilecek.”