ASAYİŞ - 02 Ekim 2024 Çarşamba 21:05

Güpegündüz cinayet işlemişti, saatler içerisinde yakalandı

A
A
A
Güpegündüz cinayet işlemişti, saatler içerisinde yakalandı

Bursa’da 25 yaşındaki bir genç, arkadaşı ile birlikte caddede yürüdüğü sırada arkasından gelen bir kişi tarafından ensesinden tabanca ile vurularak öldürüldü. Olayın şüphelisi önce koşarak ardından da bir sokak ileride motosiklete binerek olay yerinden kaçtı. Harekete geçen ekipler, şüpheliyi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.


Edinilen bilgiye göre, olay saat 14.20 sularında Bursa’nın en işlek caddelerinden biri olan Altıparmak Caddesi üzerinde yaşandı. Bir arkadaşı ile birlikte cadde üzerinde millet bahçesi istikametine doğru yürüyen Hüseyin Uzun (25)’un arkasından gelen bir kişi tabanca ile ensesinden vurdu. Yakın mesafede Uzun’un ensesinden girip kulağından çıkan tek kurşun cadde üzerindeki bir dükkanın içerisine düştü. Hüseyin Uzun’un vurulmaktan son anda kurtulan arkadaşı ise koşarak canını zor kurtardı. Kanlar içinde kalan genci gören çevredekiler, hemen 112 ekiplerine bilgi verdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası ağır yaralı olarak Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Hüseyin Uzun, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.


Öte yandan, Hüseyin Uzun’un vurulmadan saniyeler önce arkadaşıyla yürüdüğü anlar güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Görüntülerde saçı topuz şeklinde bağlı Hüseyin Uzun’un arkadaşı ile birlikte yürüdüğü caddeye çıktığı esnada silah sesinin geldiği çevredeki vatandaşların o yöne doğru baktıkları görüldü.


Çok sayıda kamera mercek altına alındı, ekipler şüpheliyi yakaladı


Olay sonrası harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çok sayıda güvenlik kamerasını mercek altına aldı. Yapılan incelemeler sonrası şüpheli şahsın M.Ç. (26) olduğu tespit edildi. M.Ç., Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Ayrıca cinayetin eskiye dayanan husumet olduğu öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arnavutköy’de 3 aracın karıştığı kazada 9 kişi yaralandı İstanbul Arnavutköy’de sollama yapmak için şerit değiştiren araç zincirleme kazaya neden oldu. 3 aracın karıştığı kazada 2’si ağır 9 kişi yaralandı. Kaza, saat 21.00 sıralarında Arnavutköy-Hadımköy Yolu Sazlıbosna Gölü mevkiinde meydana geldi. Göl üzerindeki gidiş ve geliş olmak üzere tek şeritli yolda sollama yapmak isteyen 34 EU 8233 plakalı otomobil, karşı şeritten gelen 34 SNT 61 plakalı hafif ticari araca çarpmamak için manevra yaptı. Otomobil manevra sırasında önce bariyerlere daha sonrada 34 SNT 61 plakalı araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan 34 SNT 61 plakalı hafif ticari araç da aynı yönde giden 34 GSF 649 plakalı otomobile çarptı. Zincirleme kazada, araçlarda bulunan 9 kişi yaralandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri kaza yeri ve çevresinde güvenlik önlemi alırken, kaza nedeniyle yol tamamen trafiğe kapandı. Aracın motoru yerinden fırladı Kazada manevra yapan 34 EU 8233 plakalı otomobilin motoru araçtan fırlayarak farklı bir noktaya savruldu. 2 kişinin ağır olduğu kazada yaralanan 9 kişi, olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalenin ardından civar hastanelere kaldırıldı. Kazada yaralanan 2 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve bilinci kapalı şekilde hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Kazadan hemen sonra yaşananlar cep telefonu kameralarıyla görüntülendi.
Antalya Arazi anlaşmazlığı cinayetle bitti Antalya’nın Manavgat ilçesinde akraba iki aile arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgada 1 kişi av tüfeğiyle vurularak hayatını kaybetti, 1’i ağır 2 kişi de yaralandı. Edinilen bilgiye göre, aralarında husumet bulunan akraba iki aile, arazi paylaşımı yapmak için bir araya geldi. Taraflar arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşürken, aile bireylerinin telefonla araması üzerine motosikletle olay yerine gelen Ali E., av tüfeğiyle akrabası olan karşı tarafa ateş etti. Tüfekle vurulan Abdül Oktay Kaya (40) olay yerinde yaşamını yitirirken, N.K. (17) ağır yaralandı, Selçuk K. de kulağından yaralandı. Olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerinde müdahalesi yapılan Selçuk K. hastaneye gitmezken, durumu ağır alan N.K. kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalenin ardından Antalya’ya sevk edildi. Abdül Oktay Kaya’nın cansız bedeni ise yapılan incelemenin ardından Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Cinayet zanlısı Ali E. olayın ardından jandarma tarafından yakalanırken, Hala-dayı çocukları arasında arazi anlaşmazlığı Hala-dayı çocuğu oldukları bildirilen iki aile arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden husumet olduğu, daha önce cinayeti işleyen Ali E.’nin babasının da, ölen Abdül Oktay Kaya’nın kardeşini yaralamak suçundan cezaevinde olduğu bildirildi. Diğer taraftan Ali E.’nin olayda kullandığı tüfek ve olay yerine geldiği motosiklet olay yerinin yakınında ele geçirildi. İki ailenin evlerinin birbirinin yakınında olması ve yaşanması olası olaylar karşısında güvenlik güçleri köyde önlem aldı.
İstanbul Arnavutköy’de can pazarı: 3 aracın karıştığı kazada 9 kişi yaralandı İstanbul Arnavutköy’de iddiaya göre sollama yapmak için şerit değiştiren aracın neden olduğu kazaya 3 araç karıştı. Kazada araçlarda bulunan 2’si ağır toplamda 9 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kaza, bu akşam saat 21.00 sıralarında Arnavutköy - Hadımköy Yolu Sazlıbosna Gölü mevkiinde gerçekleşti. Göl üzerindeki gidiş ve geliş olmak üzere tek şeritli yolda sollama yapmak isteyen 34 EU 8233 plakalı otomobil karşı şeritten gelen 34 SNT 61 plakalı hafif ticari araca çarpmamak için manevra yaptı. Otomobil manevra sırasında önce bariyerlere daha sonrada 34 SNT 61 plakalı araca çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan 34 SNT 61 plakalı hafif ticari araç da aynı yönde giden 34 GSF 649 plakalı otomobile çarptı. Zincirleme kazada, araçlarda bulunan 9 kişi yaralandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri kaza yeri ve çevresinde güvenlik önlemi alırken, kaza nedeniyle yol tamamen trafiğe kapandı. Aracın motoru yerinden fırladı, 9 yaralı hastanelere kaldırıldı Kazada manevra yapan 34 EU 8233 plakalı otomobilin motoru araçtan fırlayarak farklı bir noktaya savruldu. 2 kişinin ağır olduğu kazada yaralanan 9 kişi, olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalenin ardından civar hastanelere kaldırıldı. Kazada yaralanan 2 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve bilinci kapalı şekilde hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Kazadan hemen sonra yaşananlar cep telefonu kameralarıyla görüntülendi.