EĞİTİM - 18 Ekim 2024 Cuma 13:19

’Genç Dijital Girişimcilik Akademisi’nin 5. dönemi başladı

A
A
A
’Genç Dijital Girişimcilik Akademisi’nin 5. dönemi başladı

Gürsu Belediyesi, BTSO, Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve BİSİAD iş birliğinde hayata geçirilen Proje kapsamında, bugüne kadar geçen 14 aylık sürede, toplamda 2000’den fazla gence ve 100’den fazla kadına ulaşıldı.


Gürsu Belediyesi’nin, Ar-Ge Müdürlüğü koordinatörlüğünde, BEBKA koordinasyonunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı SOGEP (Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı) 2023 yılı başarılı projeler çerçevesinde, 700 bin lira hibe desteği ve 1 milyon 43 bin 600 lira bütçeyle hayata geçirilen proje, 18 ayda tamamlanmış olacak. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “13-18 yaş arası gençlerimizi Dijital Oyun Geliştirme hackathonları organize ederek erken yaşta girişimcilikle tanıştırdık. 40 yaş üstü kadınların vergi muafiyet avantajı ile şirket açmadan girişimci olmalarına destek olduk. Üretmek, ekonomiye katma değer sağlamak isteyen gençlerimizin kadınlarımızın elde ettikleri başarılara şahit olmak da bizim en büyük ödülümüz” dedi.


Törende, BTSO E-Ticaret ve Dijitalleşme Konsey Başkanı İlker Özgüven’in “Dijital Rekabetin Gücü - Bursa’nın Küresel Arenadaki Rolü” konulu sunumunun ardından Akademi katılımcı seçmeleri yapıldı.


Akademi çerçevesinde, E-ticaret ve dijital pazarlama yetkinlikleri kazandırılacak gençlerin, kadınların istihdamının ve girişimciliğinin arttırılması, esnaf ve firmaların dijital dönüşüm süreçlerine katkı sunulması hedefleniyor. “5. Genç Dijital Girişimcilik Akademisi” çerçevesinde, katılımcılar 120 saat teorik eğitim alma ve firma eşleşmeleri sonrası 80 saat saha deneyimi kazanma imkanı bulacak.


Üniversiteli ve mezun 18-35 yaş arası gençlere, ‘Kendini keşfet, sektörü fark et, fırsatları yakala” sloganıyla birçok imkanların sunulduğu akademi sayesinde gençler, ilham veren söyleşiler ve eğitimler ile kendilerini keşfedecek, BTSO iş birliğinde firma eşleşmesi yaparak sektörü fark edecek ve bu firmalardaki iş-staj fırsatlarını yakalamış olacak.



’Genç Dijital Girişimcilik Akademisi’nin 5. dönemi başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır DTSO’da “Zengin Deneyim ve Kültür Birikiminin İş Dünyası ile Paylaşımı” semineri gerçekleştirildi Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve Koç-Yönder iş birliği ile “Zengin Deneyim ve Kültür Birikiminin İş Dünyası ile Paylaşımı” konulu bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminerin açılış konuşmasını yapan DTSO Meclis Başkanı Nevin İl, önemli bir sunum olduğu için bütün birimlerin bilgilendirilmesi konusunda hassasiyet gösterdiklerini belirterek, ”Bugün düzenleyeceğimiz seminerde bizlere zaman ayıran Koç- Yönder Başkanı Davut Ökütçü ve dernek yönetimine teşekkür ediyorum. Ülkenin büyük bir bölümünün istihdamdan tutun da kalkınmasına kadar büyük emekleri olan bir kesimi temsil ediyoruz. Bunun daha sağlıklı gidebilmesi için sağlıklı işleyişle şirketlerin büyüme trendleri gelişen yeni dünya düzeninde büyük önem kazanmaktadır. Bugün aramızda bu işlerin duayenleri yer almaktadır. Bugün onları dinlemek bizim için bir fırsattır. Bu daha sonraki süreçte birlikte çalışabileceğimiz, ortak iş birliği sürdürebileceğiniz anlamına da gelmektedir. O yüzden bugün bizlere zaman ayırdıkları teşekkür ediyorum” dedi. “NEET’lerin oranında Diyarbakır, Türkiye ortalamasının iki katıdır” DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, “Bugün ülkemizin gelişmesinde, sanayileşmesinde ve kuşaktan kuşağa intikalindeki en önemli modellerinden biri olan Koç Yönder’in değerli yöneticileri aramızda. Koç-Yönder, Koç’ta uzun süre üst düzey yöneticilik yapmış yöneticilerin oluşturduğu bir dernektir. Bu kuruluşa destek veren Koç yönetimine teşekkür ediyorum. Ülkemizde ve bölgemizde iki nesil veya üç nesil devam eden işletmeler görebiliyoruz ama bölgemizde maalesef bu konu en önemli kangrenlerimizden bir tanesidir. Ne eğitimde ne istihdamda olan gençler oranında Diyarbakır, Türkiye ortalamasının iki katıdır. Bu oran yoksul ailelerin çocuklarının oranıdır. Türkiye’de orta gelir üstü ailelerdeki NEET’lerde ise Diyarbakır birinci sıradadır. Bu anlamda doğrusu sizlerin bu konudaki deneyimlerinizi aktarmanız bizler için en önemli çalışmalardan bir tanesidir. Bu bilgilendirme semineri bizler için çok önemli bir başlangıçtır. Kentimizin sanayicisinin ve işletmelerinin, sanayi gelişimi ve kuşağın devam etmesi konusunda bilgilenmek bölgemizin önemli sorunlardan bir tanesidir. Bizlere bu konuda destek verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. DTSO Konferans Salonundaki etkinliğe DTSO Meclis Başkanı Nevin İl, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, İş Konseyi Başkanı Mustafa Vural, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal, İş Kadınları Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Ekingen, DTSO meclis üyeleri, Koç -Yönder Başkanı Adnan Ökütçü ve dernek yönetimi katıldı.