ASAYİŞ - 07 Eylül 2024 Cumartesi 01:11

Düğün salonuna dönüş yapan araca motosiklet çarptı: 2 yaralı

A
A
A
Düğün salonuna dönüş yapan araca motosiklet çarptı: 2 yaralı

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde Göl yolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında, yol üzerindeki bir düğün salonuna giriş yapmak isteyen bir otomobile motosiklet yandan çarptı. Kazada motosikletteki 2 kişi ile birlikte araç sürücüsü yaralandı. Kaza anı ise düğün salonunun güvenlik kameralarına anbean yansıdı.


Kaza saat 21.00 sıralarında Orhangazi’de Göl yolu üzerinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre E.U.(50) idaresindeki 1 RAT 07 plakalı otomobil, Göl yolu üzerindeki bir düğün salonuna giriş yapmak için dönüş yaptığı esnada aynı yönde gitmekte olan T.S. (22) idaresindeki 16 BJE 339 plakalı motosiklet yandan çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü T.S. ile birlikte arkasında yolcu olarak bulunan 13 yaşındaki kardeşi C.S. yaralandı. Otomobil sürücüsü ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.



Can pazarı yaşandı


Kazayı gören vatandaşlar durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine sevkedilen sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Motosiklette yaralanan abi kardeş ambulanslarla Orhangazi Devlet Hastanesine sevk edildi.


Konser nedeniyle göl yolunda aşırı yoğunluk oluştu


Kazanın yaşandığı dakikalarda İznik Gölü sahilindeki konser alanında düzenlenen Gazi Fest konseri nedeniyle de yolda aşırı yoğunluk yaşandığı gözlendi. Polis ekipleri kaza bölgesinde geniş güvenlik önlemleri alırken, polis ekipleri kaza ile ilgili soruşturma başlattı.



Düğün salonuna dönüş yapan araca motosiklet çarptı: 2 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Erzurum’da “Vatan ve kahramanlık buluşmaları” programı Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı ve Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde düzenlenen Kahramanlık Buluşmaları etkinliği, kapsamında öğrenciler ve gaziler buluşması gerçekleştirildi. Abdurrahman Gazi Orta Okulunda gerçekleşen programın açılışında konuşan İl Müdürü Hasan Aykut, gazilerin kahramanlık hikayelerinden ilham alarak gençlere yol göstermek maksadıyla programı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Aykut, gençlere milli bilinç kazandırmanın önemine değinerek şunları ifade etti: "Bugün, Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle, gazilerimizle bir araya gelmekten büyük bir onur duyuyoruz. Vatan savunmasında gösterdikleri kahramanlıklarla bu ülkenin bağımsızlığını bizlere miras bırakan gazilerimizi ve şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Gazilerimizin fedakârlıklarıyla kurduğumuz bu vatan, daima onların emanetidir. Gazilik, tarihin her döneminde Türk milletinin en onurlu unvanlarından biri olmuştur. Gençlerimize bu onurlu mirası aktarmak için bugün buradayız." İl Müdürü Aykut, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün TBMM tarafından kendisine "Gazi" unvanı verildiği güne de atıfta bulunarak, gaziliğin Türk milletinin onur kaynağı olduğunu vurguladı. Aykut konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gazilerimiz, bu vatanın en onurlu evlatlarıdır. Onlar, canlarını hiçe sayarak milletimizin istiklali ve bağımsızlığı uğruna mücadele vermişlerdir. Bugün burada gazilerimizin cesaret ve fedakârlık dolu hikayeleriyle gençlerimizin yüreklerine kahramanlık duygularını kazıyacağız. Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak, gazilerimize ve şehitlerimizin ailelerine her zaman destek olmayı bir görev biliyoruz." Programın devamında, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfından Emekli Albay Kürşat Hakan Tuluk, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı Erzurum Temsilcisi özel kuvvetlerden emekli Astsubay Ömer Çelik ve Gazi Muhammed Karakuş kürsüye çıkarak gazilik kavramının kutsallığına ve vatan sevgisinin yüceliğine dair konuşmalar gerçekleştirdi. Programa katılan gaziler savaş meydanlarındaki kahramanlıkları ve fedakârlıkları hakkında etkileyici anılarını paylaştı. Her konuşmacı, gazilik unvanının tarih boyunca Türk milletinin onur kaynağı olduğunu, bağımsızlık mücadelesinin temel taşlarından biri olduğunu dile getirerek, gazilik onurunun nesilden nesile aktarılması gerektiğini vurguladı.
Muğla Yatağan’da içme suyu depolarını doldurdu Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri İl genelinde yaşanan su sıkıntılarını tek tek ortadan kaldırıyor. Son olarak Yatağan’da çalışma yapan ekipler bu kapsamda Mesken Mahallesine ilave su sağlayarak depoların dolmasını ve vatandaşlara kesintisiz su verilmesini sağladı. Mahalleye 1’er gün dönüşümlü su veriliyordu Mesken Mahallesinde su yetersizliğinin yaşanması ve dönüşümlü su verilemeye başlanması üzerine çalışma başlatan MUSKİ ekipleri bölgede içme suyu kaynaklarında inceleme yaptı. Yapılan araştırmanın ardından su kaynaklarının yeterli seviyede olamadığı ve bazı noktalarda tıkanıkların oluştuğu görüldü. Bu nedenle suyun toplanarak içme suyu deposuna aktarılmasını sağlayan kaptajlarda temizlik ve revizyon çalışmaları yapıldı. Buna ek olarak tıkalı noktalar açılarak suyun kaptajlara gelmesi sağlandı. Ayrıca yine farklı noktalardaki kaynak suları yapılan çalışmalarla bir noktaya toplanarak Mesken mahallesine aktarıldı. Ayrıca bölgeye paket arıtma tesisi yapılarak içme suyunun sağlıklı şekilde bölgeye aktarılmasının devamı sağlandı. Tüm bu çalışmalar ile birlikte içme suyu deposunun seviyesi yüzde yüze ulaşarak tam dolulukla hizmet veriyor. Böylelikle mahalleye sağlıklı ve kesintisiz su sağlanarak vatandaşların önemli bir sorunu ortadan kaldırıldı. Muhtar Özdemir, “İçme suyu depomuz dolu” Su kaynaklarında meydana gelen düşüş nedeniyle mahallelerine gelen suyun yetersiz kaldığına vurgu yapan, Mesken Mahalle Muhtarı Şenol Özdemir, “Mahallemizde önceden su sorunumuz yoktu. Ancak kaynak suyumuz azaldı. Sondajımız vardı ve buradaki su da yetersiz kaldı. İkinci bir sondaj çalışması yaptık ancak elektrik aboneliğimiz bağlanmadığı için kullanamadık. Bunun akabinde sorunumuzu MUSKİ’ye ilettik. Yapılan çalışmalar sonucunda suyu bulduk. Şuanda suyumuz yeterli ve depomuz dolu. Vatandaşlarımız çok memnun. Bu nedenle başta Ahmet Başkanıma, MUSKİ Genel Müdürüme ve emeği geçen tüm ekiplere teşekkür ediyorum. Zaten bizim Büyükşehir Belediyesi ile irtibatımız çok iyi. Aradığım anda hemen muhatap bularak sorunumun çözümüne ulaşıyorum. Biz zaten hizmetimizin çok büyük kısmını büyükşehirden alıyoruz” dedi. Mesken köylüsü, Yaşar Genek ise, “Şu ana kadar büyükşehir belediyesinin çalışmalarından memnunum. Büyükşehir kurulmadan önce sorunumuz çoktu. Günlerce kazı yapılıyordu. Büyükşehir olunca her şey normale döndü. Şuanda su konusunda sorunumuz ortadan kalktı bu nedenle memnunuz” dedi.
Aydın Aradan 63 yıl geçti ama unutulmadı “Yeter Söz Milletindir” diyerek demokrasi tarihine damga vuran, 17 Eylül 1961’de idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes, aradan geçen 63 yıla rağmen Aydın’da adına açılan ve döneminin anlatıldığı müzede hatıraları ile yaşamaya devam ediyor. Müzeyi ziyarete gelen vatandaşlar demokrasi şehidi Menderes’in dönemine tanıklık ediyor. Türkiye demokrasisinin en kara günlerinden birini yaşadığı 16-17 Eylül 1961’de, Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam edilmesinin üzerinden 63 yıl geçerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 15 Ocak 2022 tarihinde Aydın’ın Koçarlı ilçesi Çakırbeyli Mahallesi’nde açılışı gerçekleştirilen Adnan Menderes Demokrasi Müzesi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Merhum başbakan Adnan Menderes’in iktidar olduğu dönemdeki yaptığı çalışmaların, eserlerin anlatıldığı, gazete kupürlerinin, kullandığı makam arabasının yer aldığı müzede vatandaşlar o döneme bir kez daha tanıklık ediyor. Çine Çayı kenarında 90 dönüm arazi üzerine kurulan müzeyi ziyaret eden vatandaşlar merhum Başbakan Menderes’in eserlerini ve hayatını öğrenme imkanı bularak kendisini yad ediyor. “17 Eylül’e yüz karası diyelim” Müzeyi ziyaret eden emekli Polis Memuru ve İşletmeci Mehmet Reşit Duymuş, merhum Başbakan Adnan Menderes’in öncelikle hayırsever birisi olduğunu belirtip, 17 Eylül’ün yüz karası bir gün olarak ifade ederek, “Merhum Menderes duyduğum kadarıyla burada 35 bin metrekarelik araziyi köylülere hibe etmiş. Daha sonra paranız olduğu zaman geri ödemek şartıyla buraları ekip biçebilirsiniz demiş. Yüz karası diyelim 17 Eylül’e. Böyle bir durumla karşı karşıya kalması çok üzücü. Dünyada tanınan, takdir edilen, icraatlarıyla büyük devlet adamı olduğu söylenen bir lider. Ülkemizde onun gibi yetişen insan sayısı pek az. Gerçekten insan üzülüyor, böyle büyük devlet adamlarının cezalandırılması, büyük kayıp. Müzeyi gezdiğimizde görüyoruz. O döneme ait şartlarda ne büyük işler başarılmış. Kolay değil bunların yapılması. Artı otoyollar, o dönemde Hakkari’ye gidip otoyol yapması. Yani yaptığı şeyler o dönemlere ait zor şartlarda çok büyük işler başarmış, takdir etmek lazım. Ben buradan yad ediyorum kendisini” dedi. Mehmet Reşit Duymuş ayrıca, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’ne her geldiğinde, merhum Menderes döneminde yapılanları yeni yaşamış, yeni görmüş gibi olduğunu ifade ederek, tüm vatandaşları müzeyi gezmeye davet etti. “Başbakan Menderes’in hikayesi çok üzücü” Amcasının yanına Aydın’a gezmeye gelen Hülya Duymuş ise Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’ni çok beğendiğini söyleyerek, “Buraya geldim bazı şeyleri okudum, gerçekten çok etkilendim. Zaten belgeselini daha önce izlemiştim, burada da bazı yazılarını okudum o beni çok etkiledi. Başbakan Menderes’in hikayesi çok üzücü. Zaten Başbakan olmadan önce de çok üzücü şeyler yaşamış, sonu da çok üzücü olmuş. Nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun” diye konuştu.
Ankara Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında görev yapanların neredeyse 3’te 1’inden fazlası hafızlarımızdan oluşuyor” Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında görev yapanların neredeyse 3’te 1’inden fazlası hafızlarımızdan oluşuyor” dedi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Kur’an Eğitim Merkezleri 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Programına katıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Şehit Ali Alıtkan Konferans salonunda gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, gençlere seslenerek, “Ne mutlu size, ne mutlu bize, ne mutlu hocalarınıza, anne-babalarınıza, ne mutlu milletimize, ne mutlu devletimize sizin gibi yavrularımız yürüyen Kur’anlarımız işte burada sizlerle beraberiz. Bakınız bir müjde daha var Peygamber Efendimizi anıyoruz. Onu müjdeleriyle analım. Buyuruyor peygamberimiz; ‘Bir yerde Kur’an’dan konuşuluyorsa o mekanın üzerinde melekler rahmet kanatlarını gererler ve sağanak sağanak rahmet yağdırırlar.’ İşte şu an bunu idrak ediyoruz. Sizin sayenize üzerimize sağanak sağanak rahmet yağıyor. Sizin sayenizde bulunduğunuz her yere rahmet yağacak” ifadelerini kullandı. Erbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geçmişte hem hafızlık müessesi, hem imam hatip lisesi ve okulları çok büyük sıkıntılar yaşadı. Bundan 20-25 sene önce imam hatiplerimiz dibe vurdu neredeyse. Hafız öğrenci yoktu imam hatip liselerinde neredeyse hafız öğrenci kalmamıştı. Ben ilahiyat fakültesinde hocaydım; hocalığımın ilk yıllarında ders anlatırken bir ayet okumaya başladığımda ‘hadi hafızlar devam edin’ dediğimde 8-10 el kalkardı ayeti devam ettirirlerdi. Aradan bir müddet geçti, ders anlatırken hadi hafızlar ayetin devamını okuyun dediğimde sınıfta bir tek hafızın olmadığı zamanları yaşadık biz. Şimdi Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilatında görev yapanların neredeyse 3’te 1’inden fazlası hafızlarımızdan oluşuyor. Çünkü biz son 5-6 senedir hafızlarımıza hep öncelik verdik. Hafız olanları Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev almaları için teşvik ettik. Onlara daha çok kadro verdik. İnşallah bu ileride de böyle devam eder.”