GÜNDEM - 04 Ekim 2024 Cuma 14:03

Çınarönü’nde anahtarlar teslim ediliyor

A
A
A
Çınarönü’nde anahtarlar teslim ediliyor

Bursa’da Yıldırım Belediyesi Çınarönü Mahallesi Rezerv Alan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında tamamlanan konutların anahtarlarını düzenlenen törenle hak sahiplerine teslim etti.


Yıldırım Belediyesi’nin Çınarönü Mahallesi Rezerv Yapı Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürüttüğü çalışmalar tamamlandı. Düzenlenen anahtar teslim törenine Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra Yıldırım İlçe Kaymakamı Metin Esen, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fatma Şahin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, İlçe Emniyet Müdürü Sakip Yalta, muhtarlar, meclis üyeleri ve hak sahipleri katıldı. 13 dönümlük alanda gerçekleştirilen çalışmalar sonucu 262 konut ve 8 idari birimin yanı sıra 8 bin 650 metrekarelik otopark, 2 bin 470 metrekarelik yeşil alan, 4 bin 380 metrekarelik alanda teknopark alanı bulunan Çınarönü Rezerv Alan Kentsel Dönüşüm Projesi, bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına örnek teşkil ederek Yıldırım’daki dönüşüm hamlesinde ivme kazandıracak.


Hedef 30 bin konut


Bursa’nın birinci derece deprem kuşağında yer aldığı gerçekliği ile hızlı bir şekilde kenti dönüştürmeye gayret edecek çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, güvenli konutlardan oluşan sosyal donatı alanlarıyla desteklenmiş, gelişmiş ulaşım ağına sahip yaşam alanları oluşturmak için Yıldırım’ın farklı noktalarında eş zamanlı özgün kentsel dönüşüm projeleri uyguladıklarını söyledi. Yıldırım Belediyesi olarak ilçenin 26 noktasında dönüşüm çalışmaları gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Oktay Yılmaz, “Kentsel dönüşüm hamlemizi, ilçemize spor tesisleri, kültür merkezleri, yeşil alanlar, parklar, sosyal donatı alanları ve geniş ulaşım arterleriyle destekliyoruz. İnsanlarımızın sadece evlerini değil adeta yaşamlarını dönüştürüyoruz. Bu yönüyle baktığımızda yaptığımız çalışmalar aynı zamanda bir ıslah çalışması ve iyileştirme çalışmasıdır. İlçenin 11 noktasında bizim yürüttüğümüz kentsel dönüşüm çalışmaları mevcut. Özel sektöre verdiğimiz destekle 11 farklı noktada katlar hızla yükselmeye devam ediyor. Toplamda ilçe sınırlarımızda yaklaşık 500 bin metrekare alanda kamunun da desteklediği çalışmalarla 26 kentsel dönüşüm projemiz var. Yıldırım gibi büyük bir kentte kentsel dönüşüm çalışmalarının yalnızca belediye eliyle yürütülmesi pek mümkün değil. Hemşehrilerimizin ve özel sektörün dönüşüm çalışmalarına katılması büyük önem arz ediyor. Kamuyla, özel sektör eliyle ve hemşehrilerimizin desteğiyle kentsel dönüşüm projelerimizi yalnızca bu projelerle değil, gönüllülük ile tüm ilçemizde gerçekleştireceğiz. İnşallah bu dönem içerisinde Yıldırım’da 30 bin konutu dönüştürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.


Hünkar korusu için çalışmalar başladı


Mollaarap Mahallesi’nde yaşanan toprak kayması sonrası bölgenin riskli alan ilan edildiğini ifade eden Başkan Yılmaz, “Evlerinden tahliye ettiğimiz hemşehrilerimizi Çınarönü Mahallesi’nde tamamladığımız konutlara yerleştirdik. Toprak kayması gerçekleşen alanı da kapsayan 50 bin metrekarelik alana Hünkâr Korusu kazandıracağız. İçerisinde anıtsal yapı Hüsamettin Tekke Cami’nin de bulunduğu alanda, kuzeybatısında Hünkâr Köşkü, batısında Müsellim Köşkü, kuzey doğusunda Fevziye Parkı yer almaktadır. Özellikli peyzaj öğeleri ile donatılmış alan; yürüyüş yolları, seyir terasları, çocuk oyun parkları, spor alanları ile Yıldırım’a çok yakışacak. Projelendirme çalışmaları devam eden ve uygulama çalışmaları etap olarak başlayan Hünkâr Korusu’nu bu dönem tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” dedi. Program, hak sahiplerine anahtar teslimi ile sona erdi.



Çınarönü’nde anahtarlar teslim ediliyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul CarrefourSA Dost Hareketi ile sokak hayvanlarına desteğe devam ediyor ‘Yaşam için Doğrusu’ diyerek hayvan hakları konusunda duyarlılığı artırmayı hedefleyen projelerine devam eden CarrefourSA, 2015 yılından bu yana HayKonfed’le gerçekleştirdiği ‘Dost Hareketi’ projesi kapsamında desteklerine devam ediyor. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’ne özel düzenlenen etkinlikte ise CarrefourSA müşterileri ve çalışanları, sokak hayvanlarını soğuk kış günlerinde koruyacak kulübeler üretmek için bir araya geldi. CarrefourSA’nın 2015 yılında Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonFed) ile başlattığı Dost Hareketi projesi, sokakta ve barınaklarda yaşayan sahipsiz hayvanlara destek sağlamayı sürdürüyor. Proje kapsamında son 9 yılda 50 bin adet özel tasarımlı alışveriş çantası satılarak projeye kaynak oluşturulurken; aynı zamanda 2 bin gönüllünün katılımıyla gerçekleştirilen 50’den fazla etkinlik sayesinde bugüne kadar yapılan mama dağıtımı 74 tona ulaştı. “Sorumluluğumuz sadece doğa ve çevreyle sınırlı değil” “CarrefourSA olarak, 67 ilde 1200’e yakın mağazamız, bayilerimiz de dahil olmak üzere 15 bin kişiye ulaşan kadromuzla sorumluluğumuz sadece doğaya, çevreye ve tüketiciye değil. Hayvan dostu marka anlayışıyla hayatımızın bir parçası olan patili dostlarımıza karşı da sorumluluğumuz var.” diyen CarrefourSA CEO’su Kutay Kartallıoğlu, “CarrefourSA olarak hayvan dostlarımız için de ‘doğrusu’nu yapmaya devam ediyoruz. 2015 yılından bu yana HayKonFed ile yürüttüğümüz Dost Hareketi’nde mağazalarımızda yer alan yenilebilir tüketim ürünlerinin sokaktaki dostlarımıza ulaşmasını sağlarken, düzenlediğimiz kampanyalarla müşterilerimizin de bu hareketin bir parçası olmasını ve farkındalık kazanmasını hedefliyoruz. Böylelikle hem sokak hayvanlarının temiz gıdaya ulaşmasına yardımcı oluyor hem de taze gıdaların atığa dönüşmesini engelleyerek faydalı bir şekilde kullanılmasını sağlıyoruz. Bunların yanı sıra CarrefourSA, HayKonFed çanta satışlarından elde edilen gelirle de HayKonFed’e destek veriyoruz” dedi. Sokak hayvanları için kulübeler hazırladılar 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’ne özel olarak CarrefourSA İstinye mağazasında düzenlenen dayanışma etkinliğinde ise müşteriler ve çalışanlar sokak hayvanları için bir araya geldi. Etkinlik boyunca yapılan kulübeler, CarrefourSA çalışanları ve gönüllü müşteriler tarafından yaşadıkları bölgelere bırakılarak sokak hayvanlarına ulaştırılacak. Yapılan açıklamaya göre; CarrefourSA sokak hayvanlarının beslenmesine katkı sağlamak için pet ürünlerinde geçerli 1 alana 1 bedava kampanyasıyla, müşterilerinin de bu ürünlere uygun fiyatlarla ulaşmasını sağlıyor.
Kahramanmaraş Başkan Toptaş’tan şehit Hakan Duygal’ın emaneti Meyra’ya anlamlı destek Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi’nin hayata geçirdiği ‘Babamın Arkadaşı’ projesi çerçevesinde, şehit Hakan Duygal’ın kızı Meyra’yı okula makam aracıyla bıraktı. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi’nin her yıl belirli aralıklarla düzenlediği ‘Babamın Arkadaşı’ projesine katılan Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, şehit Hakan Duygal’ın ailesi ile bir araya geldi. Şehit ailesi ile bir süre sohbet eden Başkan Toptaş, şehidin kızı Meyra Duygal’ı (9) makam aracıyla okuluna bıraktı. 4’üncü sınıf öğrencisi olan Meyra ile makam aracında okula gidene kadar sohbet eden Başkan Toptaş, Meyra’ya sırasına oturana kadar eşlik etti. Öte yandan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi tarafından düzenlenen proje kapsamında, kent protokolü tarafından 16 şehidin 21 evladı okullarına bırakıldı. Projeye Başkan Toptaş’ın yanı sıra, Vali Mükerrem Ünlüer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tolga Genç, İl Jandarma Komutanı Ali Gemalmaz, Onikişubat Kaymakamı Salih Çigdem, Dulkadiroğlu Kaymakamı Hicabi Aytemur, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Ali Küpeli ve çok sayıda kurum müdürü katıldı. Başkan Toptaş, bu özel günde Meyra’yı okuluna bırakmanın gururunu yaşarken, şehitlerimizin ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını dile getirdi. “Şehitlerimizin emaneti, bizim en büyük sorumluluğumuzdur” diyen Başkan Toptaş, bu ziyaretin sadece bir destek değil, aynı zamanda bir vefa borcu olduğunu vurguladı.
Bursa Başkan Deviren: “Köy hayatını güçlendireceğiz” Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, “Başkan Mahallede” sloganıyla her hafta gerçekleştirdiği kırsal mahalle programlarına Kurtul’da devam etti. Deviren’e başkan yardımcıları Arzu Karataş ve Durmuş Uslu, belediye meclis üyeleri, CHP Gemlik İlçe Başkanı Servet Pehlivan ve yönetim kurulu üyeleri ve daire müdürleri eşlik etti. İlk olarak söz alan Kurtul Muhtarı Nurettin Demir, Kurtul’a ilgisi ve hizmetlerinden dolayı Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren’e teşekkür etti. CHP Gemlik İlçe Başkanı Servet Pehlivan ise, Gemliklilerle gönül birliği içinde köyler ve köylülerin ihtiyaç yerine getirmek için çalıştıklarını söyledi. Programda söz alan Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren “Köy hayatını sürdüremezsek tarlalarımızı yabancılar sürecek” dedi. Başkan Deviren şöyle konuştu: “Köy hayatını sürdürmek için gençleri köylerine bağlı tutmamız gerekiyor. Bunu yapamazsak bir nesil sonra tarlalarımızı dilini anlamadığımız yabancılar sürecek. Bu nedenle köylerde sosyal hayatı zenginleştirmek, futbol sahası gibi alanlar oluşturmak ve gençlere destek olmak belediyemizin öncelikleri arasında yer alıyor. Köylerin genişlemesi için Büyükşehir Belediyesi ile plan yapıyoruz. Bu planlamalar, 50, 100 yıllık süreçleri kapsamalı. Ayrıca, köylerin dış görünümünü iyileştirmek ve köy ürünlerinin satılabileceği alanlar oluşturmak için adımlar atacağız.” Başkan Deviren, köylerdeki su ve doğalgaz sorunlarının da farkında olduklarını belirterek, bu konularda Devlet Su İşleri ve ilgili diğer kurumlarla işbirliği yapacaklarını söyledi. Doğalgaz çalışmalarının bazı köylerde 2025 yatırım planına alındığını da müjdeledi. Başkan Deviren, köy kadınlarını desteklemek amacıyla kooperatifleşme çağrısında bulunarak, kadınların kooperatifler aracılığıyla ekonomik hayata daha fazla katılabileceğini vurguladı. "Birlikte başaracağız" mesajını yineleyen Deviren, köylerde sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak için bilimsel çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.
Kahramanmaraş “Çocuklarımızın Ellerini Asla Bırakmayacağız” “Babamın Arkadaşı” projesi kapsamında Şehit Jandarma Uzman Çavuş Gürcan Kepekçi’nin oğlu Muhammet Milcan Efe’yi evinden alarak okuluna bırakan Başkan Görgel, “Şehitlerimizin kıymetli aileleri bizlere emanet. Onların evlatları, bizim evlatlarımız. Daima yanındayız, ellerini hiç bırakmayacağız” dedi. Şehitlerin değerli aileleriyle çeşitli programlarda bir araya gelen, daima onlarla birlikte olan ve desteklerini eksik etmeyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kahramanmaraş Şubesi tarafından hayata geçirilen "Babamın Arkadaşı" projesi kapsamında, Batman İli Kozluk İlçesi Gümüşgörgü Köyü Acıtepe mevkii’nde bölücü terör örgütü tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Gürcan Kepekçi’nin oğlu Muhammet Milcan Efe’yi makam aracıyla evinden alarak okuluna bıraktı. Okulda öğrencilerle de bir araya gelen Başkan Fırat Görgel, çocuklarla bir süre sohbet etti. “Şehitlerimizin Emaneti Baş Tacımız” Şehitlerin emaneti olan kıymetli ailelerinin daima yanında olduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’miz tarafından düzenlenen Babamın Arkadaşı projesi kapsamında şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Gürcan Kepekçi’nin emaneti olan kıymetli evladı Muhammed Milcan Efe’yi evinden alarak okulluna bıraktık. Her zaman ifade ettiğimiz gibi şehitlerimizin kıymetli aileleri bizlere emanet. Onların evlatları, bizim evlatlarımız. Şehitlerimizin emaneti baş tacımız. Daima onların yanındayız. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyoruz” diye konuştu.