EĞİTİM - 11 Eylül 2024 Çarşamba 11:29

BTÜ’de Autolia-Tech Konsorsiyumu için imzalar atıldı

A
A
A
BTÜ’de Autolia-Tech Konsorsiyumu için imzalar atıldı

Bursa Teknik Üniversitesi koordinatörlüğünde 7 üniversite, Erasmus + Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA131) programı kapsamındaki Autolia-Tech Konsorsiyumu için bir araya geldi. Otomotive yönelik gerçekleştirilen konsorsiyum çerçevesind, üniversitelerin otomotiv ile ilgili bölümlerindeki öğrenciler, Avrupa Birliği ülkelerinde staj yapabilme, personel ise eğitim alma ve ders verme olanağına sahip olacak.


Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ev sahipliğinde, Erasmus + Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA131) Programı kapsamında Autolia-Tech konsorsiyumu imzalandı. Mimar Sinan Yerleşkesi Senato Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine; BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cihan Çetinkaya, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem Çamur Demir, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fatih Yetim ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Biçer katıldı. Otomotiv alanına yönelik projeden konsorsiyumdaki üniversitelerin; bilgisayar mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği, makine mühendisliği, mekatronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümleri faydalanabilecek. Dört yıl sürecek konsorsiyum, üniversite öğrenci ve personeline Avrupa Birliği ülkelerinde staj, eğitim alma ve eğitim verme gibi seçenekler sağlayacak.


AB ülkelerinde staj, eğitim alma, ders verme seçenekleri


İmza töreninde konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, “Proje içerisine dâhil olacak öğrencilerimiz staj, personelimiz ise eğitim alma ve ders verme hareketliliği gibi farklı imkanlardan faydalanabilecek. Programa dahil olacak öğrencilerimizin beceri ve istihdam edilebilirliği artarken, personelimizin ise yenilikçilik, girişimcilik, üretkenlik, bilgi alışverişi, çok disiplinli öğretme ve öğrenme gibi noktalarda becerisi artacak. Yükseköğretim kurumları arasında stratejik ortaklıkların, eğitim ve iş dünyaları arasında köprülerin de kurulacağı bu konsorsiyumun üniversite olarak yürütücüsü olmaktan mutluluk duyuyor, paydaşımız olan tüm üniversitelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


“Konsorsiyum otomotiv şehrinde, BTÜ yürütücülüğünde”


İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, BTÜ yürütücülüğündeki konsorsiyumun bir ortağı olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirirken, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, konsorsiyumun öğrenci ve personele büyük artılar kazandıracağını söyledi. Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cihan Çetinkaya, konsorsiyumların uluslararasılaşma adına önemine değinerek, otomotiv konsorsiyumunu, otomotiv şehrinde bulunan BTÜ’nün temsil etmesinin çok değerli olduğunu vurguladı. Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem Çamur Demir, “Konsorsiyum kapsamında hem öğrencilerin hem personelin yurtdışına giderek deneyim kazanması ve üniversitelerimizi tanıtması çok önemli” dedi. Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, konsorsiyumda yer almaktan dolayı duydukları mutluluğu belirtti. Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Biçer ise “Bu konsorsiyumun Avrupa etkileşimli olması çok kıymetli. BTÜ öncülüğünde yapılacak bundan sonraki çalışmalara da dâhil olacağımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.


Kabul edilen 5 konsorsiyumdan biri


BTÜ Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Hilal Yıldırır Keser, Autolia-Tech Konsorsiyumu hakkında bilgi vererek, BTÜ yürütücülüğündeki konsorsiyumun Türkiye’de kabul alan 5 konsorsiyumdan biri olduğunu söyledi. Projenin 48 ay süreli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Hilal Yıldırır Keser, öğrenci staj hareketliliğinden 13, personel ders verme hareketliliğinden 7 ve personel eğitim alma hareketliliğinden 8 personelin faydalanacağını belirtti.


Konuşmaların ardından imza törenine geçildi. Gün boyu devam eden toplantıda, konsorsiyum kapsamında yapılacaklar masaya yatırıldı.



BTÜ’de Autolia-Tech Konsorsiyumu için imzalar atıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Düzce Belediyesi köpük su kulesi görev başında Sakarya’nın Hendek ilçesinde ki fabrikada yaşanan patlama ihbarı üzerine 2 araç ve 4 personel ile olay yerine hareket eden Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri olayın 3. gününde söndürme ve soğutma çalışmalarını sürdürürken teşkilat bünyesine eklenen 28 metrelik Köpük Su Kulesi müdahaleyi hızlandırdı. Komşu il Sakarya’nın Hendek ilçesinde faaliyet gösteren makarna fabrikasında kaynağı henüz belirlenemeyen bir patlama olmuş ve sonrasında çıkan yangın kısa süre içinde büyüyerek tesisi etkisi altına almıştı. Çevre illerle birlikte Düzce Belediyesi İtfaiyesi de olayın ihbarı üzerine 2 araç ve 4 personel ile olay yerine giderek diğer illerden gelen ekiplerle koordineli şekilde çalışarak patlama sonrası çıkan yangını söndürdü. Bugün de söndürme ve soğutma çalışmaları devam ederken Düzce İtfaiyesi olay yerinde çalışmalarını sürdürdü. 28 metreye kadar çıkabiliyor Öte yandan geçtiğimiz aylarda, teşkilatın güç ve donanımını artırmak, özellikle sanayi alanlarında çıkan yangınlara anında ve hızlı müdahale etmek amacıyla Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesine alınan Köpük Su Kulesi, Hendek’te yürütülen çalışmalara hız kazandırdı. 28 metre yüksekliğe kadar çıkabilen Köpük Su Kulesi sayesinde makarna fabrikasında bulunan silolarda kor halinde yanan hammaddeleri söndürme çalışmaları yakın mesafeden yürütüldü. Tamamen açıldığında 9 katlı bina yüksekliğine kadar ulaşabilen teçhizat sayesinde büyük üretim sahaları ve sanayi alanlarında yaşanacak patlama ve yangınlara daha hızlı müdahale edebiliyor.