GÜNDEM - 07 Ekim 2024 Pazartesi 13:07

Başkan Bozbey, “Hatay Ulu Cami‘yi haziran 2026’da bitireceğiz”

A
A
A
Başkan Bozbey, “Hatay Ulu Cami‘yi haziran 2026’da bitireceğiz”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile birlikte Hatay’ın Defne ilçesine giderek halk buluşmasına katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Ulu Cami‘yi haziran 2026’da bitirip, inşallah hep beraber orada cuma namazı kılınacak hale getireceğiz. Bu da Hatay halkına sözümüz olsun” dedi.


6 Şubat depremlerinin hemen ardından Hatay’ın Defne ilçesinde 20 gün kalan ve afet sonrasını Hatay halkıyla birlikte yaşayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Defne ilçesini tekrar ziyaret ederek deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ergül Halisçelik ve genel sekreter yardımcılarıyla birlikte Defne Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün’ü ziyaret eden Başkan Mustafa Bozbey, sahada çalışmalarını yerinde inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi. Hatay’daki ‘Bursa-Kütahya Konteyner Kenti’ni de ziyaret eden Başkan Mustafa Bozbey ve beraberindekiler, vatandaşların sorunlarını dinleyerek konteyner kentte incelemelerde bulundu. Daha sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile birlikte Hatay’ın Defne ilçesindeki halk buluşmasına katılan Başkan Mustafa Bozbey, Hatay Ulu Cami ile ilgili açıklamalarda bulundu.


“Söz bizimdir, yerine getirilecektir”


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, depremde evlerin, iş yerlerin ve ibadethanelerin yıkıldığını hatırlattı. ‘Tüm dinlerin ibadethanelerine devlet sahip çıkmalı’ diyen Genel Başkan Özgür Özel, “Bu sırada önemli dayanışma adımları atıldı. Örneğin Hatay’ın Ulu Cami’sini, Bursa Büyükşehir Belediyesi biz yaparız’ dediler. Vallahi gayet memnun olduk. Sonra seçim oldu ve milletin takdiriyle Bursa’yı biz kazandık. Mustafa Bozbey geldiğinde, Ulu Cami projesini gördü, inceledi. 2023 Eylül ayında bunun ihalesini yapmışlar. Bir müteahhitte vermişler ancak başkanıma gelene kadar çivi çakmamışlar. Başkanım inceledi ve ardından bugüne kadar geçen süreyle ilgili çalışmayı yaptı. Sorun şu ki burada ‘Efendim AK Parti’de iken Ulu Cami yapılıyordu, CHP’de iken yapılmıyor’ diyenlere inat biz her şeyi yapmışız. Müteahhitte bir lira borcumuz yok. Ancak bilim kurulu projeyi imzalamamış. Önce sözünü verdiler, sonra inkar ettiler ama bugün bütün belgelerle ortaya çıktı. Ulu Cami örneğinde ve Hatay’a verdiğimiz tüm sözlerde açıkça söylüyoruz ki sözü Hatay’a kim verirse versin, söz bizimdir, yerine getirilecektir” dedi.


“Hatay halkına sözümüz olsun”


Daha sonra Başkan Mustafa Bozbey’i yanına davet eden Genel Başkan Özgür Özel, “Sayın Başkan, Ulu Cami’nin ne zaman minaresinden ezan okunacak ve açılışında birlikte Cuma namazı kılacağız?” diye sordu. Başkan Bozbey, “Sevgili Genel Başkanım sizin de direktiflerinizle biz Ulu Cami‘yi haziran 2026’da bitirip, inşallah hep beraber orada cuma namazı kılınacak hale getireceğiz. Bu da Hatay halkına sözümüz olsun.” dedi.


“Öncelikli projeler arasına alarak çalışmaları ciddiyetle yürüttük”


Konuyla ilgili ayrıca açıklamalarda bulunan Başkan Mustafa Bozbey, çalışmaları ciddiyetle yürüttüklerini belirtti. Ulu Cami inşaatı ile ilgili kesinlikle Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden kaynaklı bir gecikme yaşanmadığını dile getiren Başkan Bozbey, onay sürecinin tamamlanması halinde Ulu Cami’nin inşaatına başlayacaklarını dile getirdi. Süreç boyunca dini ve manevi değerleri kullanılarak yaşanan acılar üzerinden kendilerine ithamlarda bulunulmasının, konunun kötü niyetli bir şekilde propaganda aracı olarak kullanılmasının, bunun da siyasi hesaplarla yürütülmesinin etik, ahlaki ve insani olmadığını söyleyen Başkan Bozbey, “Bizler, 6 Şubat depremlerinin ardından ‘siyaseti bir kenara bırakalım, birlikte çalışalım, yaralarımızı beraber saralım’ dedik. Ancak bugün karşılaştığımız manzara, birlikte çalışma kültüründen oldukça uzak. Göreve geldiğimizden bu yana Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle, tüm çalışmalarımızı eksiksiz yürüttük. Burada yaralar hala tazeyken böyle bir gündem oluşturulduğu için derin bir üzüntü duyduğumu Hatay halkına ifade etmek istiyorum. Halkımız bu acı günleri yaşarken de yanlarındaydım, şimdi de yanlarındayım. Daima da yanlarında olmaya devam edeceğim. Hataylılar hiç merak etmesin. Bursa’mız daima sizlerin yanında olacak. Belediyemiz sizin de belediyenizdir ve her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. Yaralarımızı hep birlikte saracak, zorlukları dayanışmayla atlatacağız” dedi.



Başkan Bozbey, “Hatay Ulu Cami‘yi haziran 2026’da bitireceğiz”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kilis Kilis’te kışın vazgeçilmez lezzeti cevizli sucuk mesaisi başladı Kilis’in yöresel tatlılarından olan kışın vazgeçilmez lezzeti cevizli sucuğun yapımına başlandı. Sucuklar evlerin damlarına serilerek kurutulduktan sonra sonra tüketiliyor. Kilis’te Eylül ayında hasadı başlayan üzümlerin sıkılmasıyla birlikte elde edilen üzüm suyu, kurulan büyük kazanlarda saatlerce odun ateşinde kaynatılarak pekmez haline getiriliyor. Ardından üzüm suyuna ipe serilmiş ceviz, fıstık ve badem batırılıp güneşte kurutularak sucuk yapılıyor. Üzüm hasadının başlamasıyla cevizli sucuk mesaisinin devam ettiğini belirten Kilis Ziraat Odası Başkanı Güven Özdemir, "Kentin çeşitli yerlerindeki hasadı yapılan üzümler, odun ateşinde yanan ocaklarda kaynayarak koyu kıvamlı pekmez haline getiriliyor. İlimizin önemli geçim kaynaklarından olan üzümün her aşaması bizlere fayda sağlamaktadır. Bu sene rekoltenin ve fiyatların düşük olması çiftçilerimizin alternatif ürün olan üzüme yöneltti. Üzümün suyundan farklı ürünler yapıp para kazanma yollarına giden çiftçiler, ceviz, badem ve fıstığı sucuk haline getirerek mesailerine devam ediyor. Kilis’te sezon boyunca 20 ton üretim yapılmaktadır. Üretilen üzümler, Türkiye’nin her tarafına gönderilmektedir. Bağ bozumu dediğimiz üzümün sonlarına geldik. Çiftçilerimiz daha önce kendi evlerini kışlık için hazırlarken şu anda tüm Türkiye’ye ilimizden sucuk gitmektedir’’ dedi. ‘‘Eskiden evimiz için yapardık şimdi ise her bölgeye gönderiyoruz’’ Bağ bozumunun ardından toplanan üzümlerin suyunu kazanlarda kaynatarak pekmez, pestil ve sucuk yaptıklarını söyleyen Uğur Özmaya, "Eskiden annelerimiz, üzümden elde edilen suyu kazanlarda kaynatılarak pekmez haline getirerek kış aylarında yemek için sucuk ve pestil yaparlardı. Şimdi ise artan nüfustan dolayı daha çok talep gördü ve biz de ticaretine adım attık. Güneş altında kuruyan sucuklar, kent merkezindeki işyerlerine veriyoruz. Diğer bölgelerden arayan kişilere ise kargo yaparak gönderiyoruz. Eylül ayında zor şartlarda toplanan üzümler, makinada çekildikten sonra süzdürüyoruz ve daha sonra nişasta ile karıştırılıp büyük ocaklarda hazır hale getiriliyor ve daha sonra hapse dediğimiz ürün ortaya çıkıyor. İplere tek tek nakış gibi işlediğimiz badem, fıstık ve cevizi hapse ile birleştirerek güneş altında 3 ile 4 gün bekleterek kurumasını bekliyoruz’’ diye konuştu.
Gaziantep Akıncı: "Pamuk, tarım ve gıda sanayi için stratejik önem taşımakta" Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, ‘7 Ekim Dünya Pamuk Günü’ dolayısıyla yaptığı açıklamada, pamuğun sadece bir tarım ürünü değil, birçok sektörü besleyen, istihdam oluşturan ve sürdürülebilir kalkınmayı destekleyen önemli bir tarımsal kaynak olduğunu ifade etti. Tekstil ve gıda sektörleri başta olmak üzere birçok endüstrinin temel hammadde kaynağını pamuğun oluşturduğuna işaret eden Akıncı, dünya ekonomisinde önemli bir rol oynayan pamuğun üretiminin daha fazla teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 7 Ekim Dünya Pamuk Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye’de pamuk üretiminin sanayi sektörü üzerindeki etkileri ve üretici beklentilerine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Pamuğun tarım ve sanayi sektörlerinde stratejik öneme sahip eşsiz bir tarım ürünü olduğunu kaydeden Akıncı, geniş kullanım alanları ve yüksek katma değeri ile hem ekonomik kalkınmayı destekleyen hem de sürdürülebilir tarımın vazgeçilmez bir parçası haline gelen pamuğun önemli bir gelir kaynağı oluşturduğunu söyledi. Pamuğun, tekstil sektöründen gıda üretimine, sağlık ürünlerinden çevre dostu çözümlere kadar birçok alanda kritik rol oynadığına işaret eden Akıncı, “Yerli üretimin artırılması ve dışa bağımlılığın azaltılması amacıyla pamuk üreticilerinin desteklenmesi ve üretime daha fazla teşvik edilmesi önem arz etmekte. Pamuk ülkemizde ‘Tahıllar ve diğer Bitkisel Ürünler’ grubunda buğdaydan sonra ikinci en büyük hasılaya sahip ürün. Ülkemiz, dünya pamuk üretiminde yıllara göre bazen 6’ncı bazen ise 7’nci sırada yer almakta. Pamukta en fazla üretim ise Güneydoğu Anadolu Bölgesinde gerçekleştirilmekte. Geleneksel ürünlerimiz arasında yer alan pamuk gerek tarımsal üretimimizdeki konumu gerekse de sağladığı katma değerden dolayı, tarım ve sanayi sektörümüz için stratejik önem taşımakta” diye konuştu.
İstanbul Hepsiburada’nın ‘Büyük Ekim İndirimleri’ başladı E-ticaret platformu Hepsiburada, ‘Büyük Ekim İndirimleri’ kampanyası kapsamında "Şimdi Al, 3 Ay Sonra Öde" imkanının birçok farklı kategoride başladığını duyurdu. E-ticaret platform Hepsiburada, 7 - 13 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek ‘Büyük Ekim İndirimleri’ ile birçok kategoride imkanlar sunduğunu açıkladı. Şirket tarafından kampanya hakkında şu açıklama yapıldı: ’’Moda, kozmetik, ev - yaşam, elektronik, anne çocuk kategorilerinde her gün yüzlerce markada milyonlarca üründe “Şimdi Al, 3 Ay Sonra Öde” kolaylığı sunuluyor. Teknoloji kategorisindeki hızlı şarj cihazlarında sepet indirimleri ve dev ekran televizyonlarda özel indirimler, ilgi çeken kampanyalar arasında yer alıyor. Özellikle, seçili telefon modellerinde takas desteği ve sepette ek indirimler gibi avantajlarla, müşterilerin teknolojik ihtiyaçlarını en uygun fiyatlarla karşılamaları sağlanıyor. Moda kategorisinde, dünyaca ünlü birçok markada net indirimler, seçili ürünlere ek indirim avantajları ile yeni sezonun trend parçaları olan oversize ceketler, triko kazaklar ve geniş kesim pantolonlar gardıroplarına yenilik katmak isteyenlere sunuluyor. Ayrıca, spor ayakkabılarda ve çantalar gibi tamamlayıcı aksesuarlarda da uygun fiyatlar mevcut. Kozmetik ve kişisel bakım kategorisinde ise cilt bakım setleri, renkli kozmetik ürünleri, saç şekillendiriciler ve parfümlerde de birçok fırsat tüketicilere sunuluyor. Ev kategorisinde ise mutfak robotlarından çay makinelerine, nevresim takımlarından dekoratif yastıklara kadar geniş bir yelpazede indirimler yer alıyor. Sepet indirimleri ve net indirim fırsatlarıyla akıllı robot süpürgelerde, şık aydınlatma çözümleri ve fonksiyonel mobilya ürünlerinde, ev alışverişi yapmak isteyenlere uygun teklifler sunuluyor. Hepsiburada ile tek tıkla zahmetsiz alışveriş, hızlı teslimat deneyimi yaşamak isteyenler, platform üzerinden ürünleri kolayca inceleyip satın alma işlemini tamamlıyor. "Yarın Kapında", “Randevulu Teslimat” ve “Kapıda İade” gibi hizmetleriyle e-ticaret deneyimini zenginleştiriyor."