ASAYİŞ - 29 Ağustos 2024 Perşembe 21:52

Babasını darp ederek öldüren oğul tutuklandı

A
A
A
Babasını darp ederek öldüren oğul tutuklandı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir evde meydana gelen kavgada babasını darp ederek öldüren oğul mahkeme tutuklandı.


Olay, dün saat 22.00 sıralarında Mahmudiye Mahallesi Umut Sokak’ta bulunan 6 katlı apartmanın 5. katında meydana geldi. Aysel A. (47) eve geldiğinde oturma odasında eşi Cihangir A.’yı (51) yerde hareketsiz halde yatarken gördü. Tepki alamayan kadın 112 ve polise haber verdi. Olay yerine polis ve 112 ekipleri sevk edildi. 112 Acil Servis Ambulansında görevli sağlık ekipleri adamın ölümünü tepsit ettiler. Hayatını kaybeden adamın başında ve yüzünde darbeden dolayı yaralanma olduğunu tespit eden polis ekipleri, o sırada evde olan oğlu Ufuk A.’yı (27) sorgulamak için karakola götürdüler. Sorgulamada babasıyla kavga ettiğini itiraf eden Ufuk A., gözaltına alındı.


Adamın cansız bedeni savcılık incelemesinin ardından kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli tıp kurumuna gönderildi.


İfadesinde, "Babamla sürekli kavga ediyoruz, dün akşam da kavga ettik. Kavganın nedenini hatırlamıyorum. Kavga sırasında ittim, yere düştü. Öldüğünden haberim yoktu" dediği öğrenilen şüpheli, adliyeye sevk edildi.



Tutuklandı


Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.



Babasını darp ederek öldüren oğul tutuklandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çankırı Doç. Dr. Ercoşkun: “Çankırı’nın meşhur tuzu, yaklaşık 50 milyon yıl önce oluşmuştur" Çankırı’da tuz ile ilgili araştırmalar yapan Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, Çankırı tuzunun 50 milyon yıl önce oluştuğunu kaydederek, “Türkiye’nin değil, dünyanın nadir saf ve temiz tuzlarından birisidir” dedi. Çankırı tuzu ile ilgili araştırmalar yapan Çankırı Karatekin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, Çankırı’daki tuz yataklarının yaklaşık 50 milyon yıl önce deniz suyunun kurumasıyla oluştuğunu belirtti. Çankırı’nın büyük oranda tuz katmanlarıyla kaplı olduğunu belirten Ercoşkun, Çankırı tuzunun Türkiye’nin değil, dünyanın nadir saf ve temiz tuzlarından birisi olduğunu söyledi. “Çankırı tuzu, Türkiye’nin değil dünyanın nadir saf ve temiz tuzlarından birisidir” Tuzda bulunan kalsiyumun benzersiz bir özellik taşıdığını kaydeden Ercoşkun, “Çankırı’nın meşhur tuzu, yaklaşık 50 milyon yıl önce oluşmaya başlamış ve denizlerin en temiz halinde deniz suyunun kurumasıyla oluşmuştur. Çankırı tuzu, oldukça saf ve temizdir çünkü Tetis Okyanusu’nun kurumasıyla oluşmuş bir tuzdur. Çankırı büyük oranda, yaklaşık 400 ila bin metre kalınlığında tuz katmanlarıyla kaplıdır. Çankırı tuzu, Türkiye’nin değil, dünyanın nadir saf ve temiz tuzlarından birisidir. Çankırı tuzunda sodyum klorürün dışında bir miktar da kalsiyum bulunmakta ve Çankırı tuzuna benzersiz bir özellik kazandırmaktadır. Çankırı tuzu, çok mineral içermez. En önemli kalite kriteri, saflığı ve temizliğidir. Temel kalite kriteri ise içerisinde ağır metal, radyoaktif, mikroplastik ve insan sağlığını tehdit eden herhangi bir unsur bulunmaması” dedi.
Sivas 2 bin 945 şahsa kimlik sorgusu yapıldı, 172 iş yeri ve 599 araç sorgulandı Sivas’ta polis ekiplerince kent merkezinde gerçekleştirilen asayiş uygulamasında 2 bin 945 şahsa kimlik sorgusu yapıldı, 172 iş yeri ve 599 araç sorgulandı. Sivas İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, kent genelinde asayiş uygulaması yaptı. Uygulamaya 80 ekip toplamda 215 personel katıldı. Alkollü eğlence mekânlarını denetleyen polis ekipleri ruhsat ve kimlik kontrolü yaptı. Kıraathane ve oyun salonu gibi işyerlerini de denetleyen polis ekipleri mevzuata aykırı hareket eden iş yerlerine para cezası uyguladı. Yapılan denetimler çerçevesinde; 172 kıraathane, kahvehane, oyun salonu gibi işyeri kontrol edildi. Toplamda 2 bin 945 şahsı sorgulayan ekipler 8 yoklama kaçağı şahsa tebligatta bulundu, aranan 1 şahıs ise yakalandı. 9 farklı noktada yol uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 599 aracı kontrol etti, 21 araca 45 bin 765 TL cezai işlem uyguladı. Yürürlüğe aykırı olan 1 araç ise trafikten men edildi. 7 iş yerine kapalı alanda tütün kullanımı nedeniyle idari işlem yapılırken kumar oynatan bir işyerine adli işlem başlatıldı. 4 şahsa kumar oynatmak suçu nedeniyle 25 bin 700 TL para cezası uygulandı. 1 alkollü eğlence mekanına ise 18 yaş altı şahıslara satış yapmak suçu nedeniyle adli ve idari işlem başlatıldı. Sivas İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kent genelinde asayiş uygulamalarının aralıklarla süreceği bildirildi.