YEREL HABERLER - 23 Mart 2012 Cuma 14:07

CHP BURSA TEŞKİLATI`NDA İKİNCİ KÖSTEBEK İDDİASI

A
A
A
CHP BURSA TEŞKİLATI`NDA İKİNCİ KÖSTEBEK İDDİASI

CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan, İl Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Yerlikaya`nın Gemlik`te yapılan seçimle ilgili il disiplin kuruluna sevk edildiğini söyledi.
CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Gemlik seçimleriyle ilgili partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, Gemlik Belediye Meclis Üyesi Bülent Dalgılıç`ın meclis üyeliğinden istifasının ardından CHP Genel Merkez ve Bursa İl Başkanlığı tarafından disiplin kuruluna sevk edildiğini söyledi.
Gemlik`teki olaylarda ilişkisi olması nedeniyle Bursa İl Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Yerlikaya`nın il disiplin kuruluna sevk edildiğini belirten Akdoğan, partideki tüm görevlerinden Yerlikaya`nın istifa ettiğini kaydetti. Akdoğan, Yerlikaya`nın Gemlik`teki seçimlerde başka parti lehinde çalışmalar yaptığı iddiasıyla parti içi soruşturmanın yapıldığını belirterek, ``Dalkılıç`ın belediye meclis üyeliğinden istifasını geri çekmesi halinde konunun takipçisi olacağız. Bizler kimin oy verdiğinin öğrenmek yerine temiz siyaset istiyoruz. Bu kirli süreç içinde kimler bir parçası olduysa bunu ortaya çıkaracağız. Bu konuyu sonuna kadar götürme kararlığı içerisindeyiz. Bu süreçte buz dağının sadece görünen kısmıyla ilgilenmediğimizi, bu sürecin görünmeyen yüzünü ortaya çıkaracağımızı herkesin bilmesini istiyoruz. 26,5 yıldır Gemport yönetim kuruluna Meclis br yönetim kurulu üyesi verir. Bu da seçimle işler. 26,5 yıl sonra Gemlik Belediye Başkanvekili, Gemport`a seçimle değil kendi iradesiyle meclis üyesi atamıştır`` dedi.
Siyasette etiği, katılımcılığı dikkate almayan her kesimle mücadele edeceklerini kaydeden Akdoğan, ``Türkiye`de temiz siyaset için adım atacağız. Bunun cezasını biz vermezsek kamuoyu verir. Konuyu sonuna kadar takip edeceğiz. Kimler bu kirli oyunun içinde olduysa hepsini ortaya çıkarıp kamuoyuna sunacağız`` diye konuştu.
(SA-İHS
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Halk ozanı Hacı Taşan’a vefa gecesi: Oğlu ve torunu eserlerini seslendirdi Kırıkkale’de halk ozanı ve Türk halk müziği sanatçısı Hacı Taşan, vefatının 42. yılında düzenlenen programda anıldı. Sahne alan usta sanatçının oğlu ve torunu, ustanın unutulmaz eserlerini seslendirdi. Kırıkkale’de halk ozanı ve Türk halk müziği sanatçısı Hacı Taşan, vefatının 42. yılında düzenlenen özel bir programla anıldı. Kırıkkale Valiliği himayelerinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonuyla gerçekleştirilen anma etkinliği, yoğun katılımla Kültür Merkezi’nde yapıldı. Programda, "ustalar topluluğu grubu" tarafından bozlak türküler seslendirildi. Gecenin en duygusal anları ise Hacı Taşan’ın oğlu Sondur Taşan ile torunu Emrah Tezcan’ın sahneye çıkarak usta sanatçının eserlerini seslendirmesiyle yaşandı. Vali Yardımcısı Seyfullah Ordueri yaptığı konuşmada, "Hacı Taşan’ın eserlerini ve kültürel mirasını zaten biliyoruz. Bu kültürel mirasın taşıyıcısı olarak Hacı Taşan’ın oğlu Sondur Taşan ve diğer sanatçılar sağ olsunlar, var olsunlar, emek verdiler. Ama bunlarla beraber sizin gelip burada bizimle olmanız, bu geceyi şereflendirmenizle birlikte bir bütünlük sağladı. Hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi. Kültür ve Turizm İl Müdürü Neslihan Aktaş ise, "İlimizin en önemli değerlerinden olan Hacı Taşan’ı, vefatının 42. yıl dönümünde anmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Hacı Taşan, hayatı boyunca birçok insana ilham kaynağı olmuş; yüce gönlü ve güzel eserleriyle toplumda iz bırakmış bir değerdir. Eserleri, değerleri ve insanlara olan sevgisi ebediyete kadar yaşamaya devam edecektir" ifadelerini kullandı. Kırıkkale’nin kültürel hafızasında derin izler bırakan Hacı Taşan, bozlak geleneğinin yaşatılmasında önemli bir rol oynamıştı. Anma gecesi, sanatseverlerin duygu dolu anlar yaşadığı, kültürle yoğrulmuş bir vefa gecesi oldu. İl protokolü tarafından sahne alan sanatçılara plaket takdim edildi.