ASAYİŞ - 24 Eylül 2024 Salı 20:28

Burdur’da arabasının önünü kesip halasının oğlunu öldüren genç ve eşi tutuklandı

A
A
A
Burdur’da arabasının önünü kesip halasının oğlunu öldüren genç ve eşi tutuklandı

Burdur’un Bucak ilçesinde halasının oğlunu, kullandığı aracın önünü kesip tüfekle öldüren şahıs ile eşi tutuklandı.


Olay, 22 Eylül Pazar günü saat 20.00 sıralarında Burdur’un Bucak ilçesi Yunus Emre Mahallesinde meydana gelmişti. Yıldırım Caddesi 811 Sokak kavşağında aralarında husumet bulunan halasının oğlu Beytullah Soylu’nun (24), geçeceğini bildiği kavşakta bekleyen Onur A. (23) otomobiliyle geçen kuzeninin önünü keserek av tüfeğiyle araca ateş açtı. Seyir halindeki otomobilin direksiyonunda göğsünden vurulan ve bilincini kaybederken yokuş aşağı giden otomobil, park halindeki başka bir otomobile çarparak durabildi. Saldırgan ise olay yerinden kaçtı. Beytullah Soylu, kaldırıldığı Bucak Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


Cinayetin ardından kaçan Onur A. polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla suç aleti tüfek ile birlikte harabe bir evde saklanırken yakalandı. Olayla ilgili olarak yapılan soruşturmada suç delillerinin gizlenmesi ve Onur A.’nın saklanmasına yardım ettiği belirlenen babası Y. A. (47), eşi Şerife A.(20), arkadaşları B.T. ve E.A. gözaltına alındı.


Emniyetteki işlemlerinin ardından Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen şahıslardan Onur A. ve eşi Şerife A. Sulh Ceza hakimliğince tutuklanırken babası Y.A., arkadaşları B.T. ve E.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



Aralarındaki husumetten dolayı öldürmüş


Onur A. emniyetteki ifadesinde halasının oğlu Beytullah Soylu ile aralarında ailecek husumet bulunduğunu, bir kaç kez kavga ettiklerini, birbirlerini sürekli tehdit ettiklerini, bu yüzden öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Tutuklanan Onur A. ve eşi Şerife A., Burdur E. Tipi kapalı cezaevine gönderildi.



Burdur’da arabasının önünü kesip halasının oğlunu öldüren genç ve eşi tutuklandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da paraşüt ağaçta asılı kaldı, ekipler alarma geçti Antalya Konyaaltı sahili üzerindeki varyant terasında, yasak olmasına rağmen yamaç paraşütü ile atlama girişiminde bulunan bir kişi, yaklaşık 20 metre yükseklikteki uçurumda bulunan ağaçlara takıldı. Adının Mustafa olduğu öğrenilen paraşütçüyü kurtarmaya gelen ekipler ise paraşüt haricinde kimseye rastlayamadı. Olay, saat 18.00 sıralarında Antalya’nın Konyaaltı Sahili üzerindeki varyant seyir terasında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Mustafa isimli paraşütçü, yasak olmasına rağmen varyant seyir terasına çıkarak yamaç paraşütü ile atlama girişiminde bulundu. Paraşütçü tam havalanacağı esnada rüzgarın etkisiyle dengesini kaybederek yaklaşık 20 metre yükseklikte olan uçurumda bulunan ağaçlara takıldı. Olayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri halat yardımıyla paraşütün takıldığı bölgeye ulaştı. Arama çalışmalarına başlayan itfaiye ekipleri, paraşütçü kendi imkanları ile kurtulduğunu ve terasa çıktığını öğrenince, paraşütü bulunduğu yerden aldı. Öte yandan Mustafa isimli kişinin paraşütünü bırakıp olay yerinden kaçtığı iddia edildi. Sedat Baran isimli vatandaş yaşanan anı şöyle anlattı: "Paraşütçü arkadaş terastan havalanmaya çalışırken rüzgarı ayarlayamadı ve dengesini kaybedip düştü. Ondan sonra ne oldu bilmiyorum."